Тачно пре годину дана, изведен је покушај државног удара, нападом на Скупштину Србије. Напади су трајали 7 дана. Постоје јасни докази да су налогодавци и организатори били Драган Ђилас, Срђан Ного, Млађан Ђорђевић и Дамњан Кнежевић, вођа екстремних антимигрантских „Народних патрола“. У све је био умешан инострани фактор. Доказ је то што су надлежни полицијски и безбедносни органи ухапсили преко 30 страних грађана који су учествовали у нападима на Скупштину и полицију. Заплењена је и опрема ових лица, намењена вршењу кривичних дела. Повређено је 140 полицајаца и нанета је огромна материјална штета. Пре годину дана правосуђе је ћутало о овом злочину, а ћути и данас. Оглашавао се једино МУП. Нико није одговарао за ове злочине. Тиме што практично нико није одговарао за напад на Скупштину, правосуђе је послало опасну поруку – Скупштина Србије је легитимна мета, некажњено се може нападати. Из овога могу следити нови злочини болесних умова, који могу отићи корак даље, могу опет напасти Скупштину, и могу ликвидирати неког народног посланика. Предрасуда и стереотип гласе – народни посланици нису људи.

Данас се зна да су криминалци Звицера и Беливука учествовали у нападу на Скупштину. Директор полиције Владимир Ребић је тада рекао каже да су приведена 24 хулигана, а међу њима и Дамњан Кнежевић, који се може означити као организатор упада у Скупштину. Ребић је тада рекао да је и бивши члан Двери Срђан Ного такође означен као организатор упада. Медијску подршку покушају државног удара и терористичким демонстрацијама су пружале ТВ Н1, ТВ НОВА С и њен портал, Ђиласов портал „Директно“ и лист „Данас“. Сви ови медији су доста уздржану полицију представљали као кривца, као криминалце и као продужену руку „диктатора“. Да ли је потребно да подсетим да је полиција бранила нападнуту Скупштину, и своје животе. Полиција није напала мирне демонстранте, већ су терористи напали скупштину и полицију. ТВ Н1 је (вероватно грешком?) показала све позиције на којима су се налазиле камере Н1 током напада на Скупштину. Тих позиција је било десетак. Из овога се види да је ТВ Н1 унапред била обавештена о терору који се припрема. Да нису унапред били обавештени не би могли да на време поставе чак 10 камера на стратешке позиције око Скупштине, и да организују живи пренос. Питање је ко је обавестио ТВ Н1?

Своју подршку државном удару је  на Твитеру тада јасно пружио тајкун Ђилас. Ђилас је на Твитеру поручио председнику Вучићу: „Лажеш, претиш, малтретираш, правиш нас будалама али не задуго. Ниједна диктатура не траје вечно. Обећавам грађанима Србије да ће ови злочинци у унформи бити идентификовани и да ће бити приведени правди. Александре Вучићу дешава ти се народ“. Као што видите Ђилас је полицију која је бранила Скупштину и која је штитила ред и мир, називао „злочинцима у униформи“. Ђилас је тих дана јасно подржао напад на Скупштину и у другим медијима.

Осим напада на Скупштину Србије,  повређивања 140 полицајаца, паљења и уништавања имовине, терористи су каменовали и РТС. Многим полицајцима су нанете тешке телесне повреде, а једном полицајцу су поломљене обе ноге. Терористи су напали су двојицу новинара Танјуга. Начињена је велика штета МУП-у. Терористи су нанели велику материјалну штету самој Скупштини која је споменик културе. Банда хулигана није само уништавала имовину полиције, него су палили контејнере, уништавали жардињере, у Булевару краља Александра су уништавали излоге, крали из продавница, палили и аутомобиле грађана. Хулигани и терористи су потпуно демолирали плато код Цркве светог Марка, где стоји споменик Патријарху Павлу. Са тог платоа су вадили камене коцке које су опасно оружје, којим су гађали полицију. Уништили су и ресторан који се налази поред платоа. По процени полиције 7.7.2020. било је око 5000 демонстраната. Све што сам до сада навео заиста иде у прилог тврдњи да је део опозиције дубоко зашао у анархо тероризам. Многобројне дефиниције тероризма иду у прилог мојим тврдњама. Ево како УН и НАТО дефинишу тероризам.„Кривична дела почињена са намером да се изазове стање терора у целој јавности, групи људи или одређеним особама зарад политичких циљева“ (УН); „Незаконита употреба или претња силом или насиљем против лица и објеката у покушају принуде или застрашивања владе или друштва, зарад остваривања политичких, верских или идеолошких циљева“ (НАТО).

Некажњавањем криваца за напад на Скупштину, данас се види, био је осокољен мафијашки клан Звицер-Беливук. Одлучио је да настави са својим обимним припремама за удар на државу и за ликвидацију председника Вучића. А тај клан је само оружано крило, политичког крила. Срећом, у фебруару 2021. клан је похапшен.

Нажалост, некажњавање одговорних за напад на Скупштину, подстакло је још екстремније деловање политичког крила терора. А правосуђе остаје немо и на те, нове криминалне појаве. Две опозиционе странке, пре свега НС Јеремића, и ССП Ђиласа као важан део свог програма наводе политички реваншизам и лустрацију против припадника садашње власти, функционера СНС, председника Вучића, и чланова његове породице. Када се погледају изјаве Ђиласа, Јеремића и Маринике Циобану Зхивцу, види се да и они под реваншизмом и лустрацијом подразумевају освету и одмазду. Такву политику осуђује чак и „Дојче веле“, који је веома наклоњен Ђиласу и Јеремићу, и који констатује 23.06.2021. да инсистирање на таквој реторици има пуно негативних конотација, и да тај термин више звучи као претња осветом, него као део легитимне политичке борбе. Чак и Ђиласов новинар Недим Сејдиновић осуђује претње реваншизмом и лустрацијом и каже: „Нисам сигуран да је то прави пут, јер таква реторика са опозиционе стране на велика врата уводи језик нетрпељивости и мржње, и плашим се да то може да нас уведе у круг насиља из којег је веома тешко изаћи“.

О тој крвожедности и жељи за одмаздом сведоче следеће изјаве. Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је 25.04.2021.: „Промена система није могућа без реваншизма, који мора бити спроведен немилосрдно. Ако се Народна странка буде питала, 6. октобар ће се догодити. Не буде ли реваншизма, бандити на јавној сцени, битанге из скупштине ће опстати и наставити да загађују јавни простор. То не сме да се догоди“. У том контексту Јеремић је отворено помињао нову Озну, кожне мантиле, терор, одмазду над свима који другачије мисле, линч, руљу и неселективну освету. Јеремић је 19.06.2021. рекао: „Реваншизам значи да ће по промени власти бити трајно забрањен рад СПС и свим дериватима СРС, укључујући и СНС. Реваншизам је и трајна забрана телевизије Пинк. Реваншизам је да буду затворени Ана Брнабић и Александар Вулин“. Потпредседник НС Синиша Ковачевић је 25.03.2021. рекао „По промени власти биће реваншизма. Реваншизма ће бити не само према садашњем председнику Србије и СНС-а Александру Вучићу, него према људима који су укаљали образ, гурнули прсте у пекмез“.

Тајкун Ђилас је 26.5.2021. на ТВ НОВА С, изрекао низ претњи. На питање водитељке „Кажете лустрација, из Народне странке то зову реваншизмом…Како се то ради и ко то процењује? Ко су ти људи које треба лустрирати?“. Олигарх Ђилас каже коме ће се светити:„Лустрираћемо људе који су се бавили неком јавном делатношћу, пре свега, што значи да се односи на политичаре, али и људе који су користили медије да шире мржњу (…) у склопу целе те приче, то ће се односити на све људе попут Драгана Вучићевића, или на људе који данас раде на Пинку, или на Хепију. Ево узећу пример господина Бакареца (…) Људи који нападају друге и посланици су. Та мржња коју они шире, те нападе које праве, па неко мора за то да одговара, значи одговараће сви, неко мора да стави тачку на политичаре“. Marinica Ciobanu Zhivcu је 5.јула 2021. дала скандалозан интервју за Ђиласове и Шолакове тајкунске медије Нова С. Мариника опет призива насиље и промену власти у крви, на улици. Како планира да насилно и у крви пеузме власт говори Мариница Циобану Зхивцу Тепић и каже: „Не знам шта подразумева мирна предаја власти (…) то не долази обзир. Моја генерација је остала дужна да заврши оно што је започето петог, а није завршено шестог октобра“. Да још једном разјасним, Мариница Циобану, овде ништа не инсинуира, ништа не говори индиректно, она јасно каже да мирна примопредаја власти не долази у обзир, већ само насилно отимање власти, у крви. И то говори Ђиласова кандидаткиња за председницу Србије. Основна тачка програма кандидаткиње за председницу Србије, је насилна промена власти, у крви. Ништа друго, по Мариници Циобану Тепић, не долази у обзир! Оваква изјава би дисквалификовала сваког кандидата. Уз то, оваква изјава заслужује да реагује надлежно тужилаштво. Господо тужиоци, пробудите се!

Сви ови људи које сам набројао су починили више кривичних дела – прете уредницима медија, прете свим новинарима и свим запосленима на две ТВ – Пинк и Хепи, прете властима и свим политичарима неистомишљеницима, прете свим посланицима. Прете реваншизмом, лустрацијом, у ствари одмаздом, прете да ће одузимати националне фреквенције, прете да ће забрањивати политичке странке. Знате како се то звало у 4. деценији прошлог века? Нацизам и фашизам. Све то што најављују Ђилас, Јеремић, Мариника Циобану, Ковачевић, Гајић, су радили нацисти у Немачкој и фашисти у Италији. Мариника Циобану српски народ проглашава геноцидним и предлаже Резолуције о геноциду у Сребреници. А управо је данас 7.7.2021. Мариникина Резолуција о геноциду у Сребреници усвојена у парламенту лажне државе Косово. Ето како на делу, сарађују Курти, Ђилас и Мариника, и то је прави програм ССП о Косову и Метохији – сарадња са албанским властима Косова, на штету српског народа. Нажалост, Мариника Тепић Циобану, потпредседница Ђиласовог ССП, као припадница румунске мањине (свака част Румунима) никада није осудила злочине над Србима у ратовима 90“, никада није осудила геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима који се догодио у усташкој НДХ, никада није осудила злочине нацистичке Румуније у Другом светском рату, у самој Румунији, када је убијено преко 400.000 Јевреја и Рома, и Мариника никада није осудила злочине румунских нациста у Србији.

Сетимо се да се три године припрема терен за атентат на председника Вучића. Сетимо се вишегодишње дехуманизације и претњи смрћу свим члановима породице председника Вучића. Сетимо се да Ђилас и братија припремају терен за уклањање Вучића, од 2018. године. Сетимо се силних претњи ђиласоваца – јавних личности, који већ 3 године призивају насилну промену власти, у крви, на улици. Коначни доказ је испливао после хапшења мафијашког клана Беливук. У скровиштима мафијашког клана Беливук пронађен је огроман арсенал оружја погодан управо за вршење тероризма и атентате. Сетимо се да је начелник УКП, г. Богдан Пушић је у контексту хапшења мафијашког клана Беливук, изјавио да је на дан откривања споменика Стефану Немањи, било предвиђено извршење атентата на председника Србије. Сасвим је јасна веза између оружаног и политичког крила мафије и терора. Јасно је да су ССП и НС, политичко крило мафије и терора! Сетимо се само веза Ђиласа и Маринике Тепић Чобану Живку, са криминалцима Владом Јапанцем, Новаком Филиповићем, Милутином Бакићем и Миланом Дабовићем. Сетимо се оптужби за криминал против Ђиласа, Јеремића, Гајића, Новаковића и Алексића. Сетимо се Јеремићевих веза са међународним криминалцима Хоом, Гађиом, Ђианмингом и Лозојом, који су му донирали 7,5 милиона евра до 2017. Препоштена Мариника је читаву деценију сарађивала са својим пријатљем, криминалцем Новаком Филиповићем, кога је финасирала, и од кога је тражила да из Панчева, по угледу на нацисте, насилно исели новинара Милакова. Ђиласовци и јеремићевци су 3 године припремали терен за атентат који је требало да изведе мафијашки клан Беливук, оружано крило политичког крила. Као што видимо постоји политичка позадина, инспиратори, наручиоци, финансијери припреманог атентата на председника Вучића.

И на све ово се тужиоци праве луди. Цело правосуђе ћути. Докле ће да ћуте’? Док нови „6.октобар“ не позвони на њихова врата? За ким звоно звони? Ено Мариника и Јеремић све у шеснаест најављују 6. октобар. Зар представницима правосуђа није довољно то што су Ђилас, Мариника, Јеремић и Тадић већ једном уништили правосуђе 2010. године?

Велики писац Ернест Хемингвеј је наслов свог романа „За ким звоно звони” преузео из песме енглеског песника Џона Дона из 16 века која гласи: „Ниједан човек није острво, целина за себе; сваки је човек део Континента, део Земље; ако грудву земље однесе море, Европе је мање, као да је однело неки Рт, као да је однело Посед твојих пријатеља или твој; смрт ма ког човека копни и мене, јер и ја у род људски спадам; И стога никад не питај за ким звоно звони: оно звони за тобом“.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s