Драган Ђилас, један од узрочника проблема на депонији у Винчи, усудио је да се јави поводом пожара на депонији и каже: „Винча није горела кад сам ја био градоначелник“. Можда Винча није тада горела, али је горео буџет Београда. Уз то Ђилас и његови су стварали све предуслове за настанке пожара на депонији, тако што проблем депоније нису решавали. Уговор о решавању проблема београдске депоније Ђилас, бесрамно назива „пљачкашким уговором“ о изградњи спалионице. Ђилас је одувек био заговорник безумног лицемерја. Отпад се у Винчи одлаже пола века. Ђилас и ДС су владали 13 година и нису ни хтели, ни знали да реше проблем депоније. То значи да су Београду припремали катастрофу. Катастрофе неће бити због тога што су Вучић и СНС решили тај проблем, а изградња спалионице у Винчи је при крају. Ускоро ће депонија бити затворена, а отпад се више неће одлагати, већ се део спаљивати у енергани, а део ће бити рециклиран.

Све то Ђилас не зна, пошто 7 година не долази на седнице Скупштине града. Срамно је да проблем депоније помиње човек који се сумњичи да је 10 година пљачкао Београд и Србију. Срамно је да проблем депоније помиње човек који је 5 година дуговима загађивао Београд. Управо је Ђилас главни загађивач јавног простора, својим отровним гасовима мржње. Уз то Ђиласови сарадници и ДС су за 13 година власти у Београду, уздуж и попреко опљачкали Београд. Због тога је од 2013. до данас било ухапшено преко 50 Ђиласових сарадника – пљачкаша! Да ли је и Ђилас пљачкао Београд, закључите сами – док је био градоначелник стекао је 619 милиона евра, а дуг Београда је нарастао на 1,2 милијарде евра.

Ђилас рачуна да смо заборавили да је он планирао да проблем депоније реши на сличан начин, 2011., о чему постоји одлука Скупштина града. Цео процес у вези за јавно-приватним партнерством за решење депоније Винча почео је још 2007. године када је Ђилас био министар и када је гласао да почне тај процес. Ђилас је хтео да узме штетне кредите од 179 милиона евра, са каматама од седам одсто, и да грађани плаћају 127 евра годишње и да тако враћају Ђиласове штетне кредите. За 30 година, Ђилас је хтео да сваку породицу у Београду задужи за 3.800 евра! Уз то Ђилас је био неспособан да реши проблем депоније, чак и на тај начин. Наше, градскe власти СНС нису задужиле Београд, већ смо пронашли партнера који улаже 330 милиона евра. Нисмо оптеретили грађане, јер смо смањили цену грејања и цену накнаде за одвожење смећа, тако да грађани неће плаћати ниједан динар више него раније и неће бити оптерећени плаћањем будуће таксе коју ће увести град. Комунални рачуни ће чак бити мањи.

Ђилас је то што халуцинира у саопштењу, могао да каже као одборник Скупштине града јер је градски парламент два пута расправљао о јавно-приватном партнерству за Винчу. Међутим, Ђилас не долази на седнице Скупштине града већ 7 година – неће да ради, а прима накнаду. И онда је нормално да ништа не зна о депонији. Једино што зна је да загађује јавност својом мржњом! Као љубитељ загађења Ђилас није хтео да реши ни проблем отпадних вода Београда. Наше, републичке и градске власти СНС решавају тај проблем. Београд ће имати пет фабрика за прераду отпадних вода. Највећа фабрика биће у Великом Селу, која ће покривати око милион људи и чијом ћемо изградњом укинути 80 одсто свих излива у Саву и Дунав. Пројекат 5 фабрика за пречишћавање се ради у сарадњи са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, а вредност пројекта је 271 милион евра у првој фази, док ће друга фаза коштати измеду 400 и 600 милиона евра. То Ђилас није хтео, ни знао да реши. А кад почне изборна капања, Ђилас ће се заогрнути плаштом еколога. Он, највећи загађивач Београда, бивши председник ДС, која је 13 година пљачкала Београд. Он, највећи загађивач Београда,  некада својим малверзацијама, а данас својом мржњом. Земљо, отвори се!

Председник Вучић и СНС су уздигли Београд и Србију, тако да данас важи чувена мудрост Душка Радовића: „Ко је имао среће да се јутрос пробуди у Београду, може се сматрати да је за данас довољно постигао у животу. Свако даље инсистирање на још нечему, било би нескромно“.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s