Ђилас и Мариника стварају утисак да су одувек били архинепријатељи председника Вучића. Они се уздају у кратко памћење, и врло вешто крију чињенице да су обоје до пре коју годину, подржавали Вучића. Подржавали су га и хвалили током низа година, и то од 2013. до 2016. године. И то није проблем. Проблем је што то крију, пре свега од својих чланова, симпатизера и бирача. Председник Вучић је одувек био врло помирљив према њима, као што то и доликује државнику. Мариника је 2016. била посланица и председница Одбора за европске интеграције Скупштине Србије, и на ту функцију је постављена вољом већине – читај СНС и председника Вучића. Драган Ђилас је вољом СНС и председника Вучића, после 2013. па до краја мандата 2016., остао председник Кошаркашког савеза Србије. У том периоду Ђилас и Мариника су хвалили и подржавали председника Вучића, његову Владу и СНС. Машала! Мислим да ће Ђилас и Мариника у земљу да пропадну после овог мог текста. Када прочитате овај текст остаћете запањени безграничним лицемерјем, недоследношћу и дволичношћу Драгана Ђиласа и Маринике Циобану Зхивцу Тепић. Можда ћете се грохотом смејати тајкуну и његовој службеници?

Пођимо од Маринике из 2016. године, Маринике симпатизерке Вучићеве владе. Госпођа Мариника Тепић је у Скупштини Србије, почетком 2016. године, хвалила европски пут Владе Александра Вучића. Већ рекох, госпођа Тепић је тада била председник Одбора за европске интеграције. Тада је, између осталог, рекла, све хвалећи Вучића, Владу и СНС (већину): „Драго ми је да је велика и доминантна већина припадника, како опозиције, тако и позиције, неупитно опредељења за активности и промене које су везане за евроинтеграцијски процес Републике Србије и да у том смислу и на нивоу нашег Одбора за европске интеграције имамо заиста једну снажну и вољу и расположење, а надам се у сарадњи са струком и знање да спремно уђемо у даљи процес. Ако буду отворена и одмах затворена поглавља 25 и 26 (што се касније и догодило – оп.аут.) – то је доказ легитимитета НАШЕ политике придруживања ЕУ“. Мариника Тепић је тада наглашено похвалила то што је тадашња Вучићева Влада изабрана са првом тачком приоритета – придруживање ЕУ, а похвалила је и експозе тадашњег мандатара Александра Вучића. Као што видите Мариника Тепић је тада, пре само 5 година говорила о „легитимитету НАШЕ политике“, што значи да је Вучићеву политику доживљавала као своју. Нека то сада Мариника објасни својим симпатизерима. Вучићева политика је остала иста. Променила се Мариникина и Ђиласова политика. Ђилас је само у овој години више пута оштро нападао политику ЕУ и САД, и њихову подршку председнику Вучићу. Било би занимљиво чути шта Ђилас и Мариника имају да кажу на ову тему. Наравно, они ће мудро ћутати – јер шта да кажу – да признају да су до 2016. подржавали Вучића? Једноставно речено, ово што данас раде Ђилас и Мариника, у односу на Вучића је бесмислено, лицемерно, неискрено, недоследно и дволично. Данас Вучића дехуманизују и сатанизују, проглашавају га за ђавола и фашисту, а пре само 5 година су га хвалили и подржавали!

Дођосмо сада и до Ђиласа, Ђиласа симпатизера Александра Вучића, од 2013. до 2016. године. Први пут је Ђилас хвалио Вучића 2013. године, хвалио га је у нади да ће остати градоначелник. Сви медији су 06.01.2013. године, известили да је градоначелник Београда Драган Ђилас на КЗШ оценио је да су енергија Александра Вучића, као и ПУПСа, са њиховом политиком заштите пензионера, једина видљиви резултати рада тадашње владе. „Замерају ми да хвалим енергију Вучића и борбу против корупције, као и ПУПС и њихову политику заштите пензионера“, рекао је Ђилас за „Блиц“. Наслови у „Блицу“ и другим медијима су били: „Ђилас: Вучић и ПУПС једино добро у Влади“.

Као што видите Ђилас је у августу 2013. године, јасно подржавао Вучића, и хвалио његову енергију, борбу против корупције и социјалну политику, а све то данас тако здушно демонизује. Због чега је Ђилас тада подржавао Вучића и хвалио његову енергију, а због чега Ђилас данас сатанизује Вучића и куди његову енергију, борбу против корупције и социјалну политику, када је данас Вучићева енергија много већа него 2013. године, и када су борба против корупције и социјална политика још бољи него 2013 ? Нема одговора!

Сви медији су 02.08.2013. године, известили да је градоначелник Београда Драган Ђилас на КЗШ изјавио да је са првим потпредседником владе Александром Вучићем постигао консензус о значају пројекта „Београд на води“, који би уз метро могао да промени слику Београда. Ђилас је Танјугу рекао да је са Вучићем већ разговарао на ту тему и указао да се о томе прича десетинама година, а да су градске власти већ почеле да се баве њиме. „Верујем да уз сарадњу републичке владе и градских власти на пројекту метроа и овом пројекту можемо да урадимо оно што је заиста добро за све Београђане. Као што смо постигли тај консензус по питању Косова, бриселског споразума, очекујем да га постигнемо и по питању начина изласка Срба на локалне изборе на Косову и Метохији, али и на неким другим темама, као што је пројекат Београд на води, које су, по мом мишљењу, много изнад партијских прича“, истакао је Ђилас. Ђилас је тада рекао да је уверен да треба да се решава део по део тог проблема, да се цео пројекат подели у фазе, решава инфраструктура, траже инвеститори који траже своје пројекте…

Трећи пут је Ђилас хвалио Вучића у јануару 2015. године. Тада, 12.01.2015. Кошаркашки савез Србије (КСС) уприличио свечаност у Кући кошарке. Тада је Драган Ђилас, Александру Вучићу, уручио оригиналну сребрну медаљу са Светског првенства у Шпанији, у знак захвалности за помоћ државе на путу до светског сребра. Медаљу је, у Вучићево име, примио министар Вања Удовичић. Председник КСС, Драган Ђилас се посебно захвалио премијеру Александру Вучићу.

Четврти пут је Ђилас хвалио Вучића у јулу 2015. године. Ђилас је дао интервју листу „Ало“ 05.07.2015., у коме хвали Вучића. Тада је Ђилас рекао:„После кошарке се не враћам у политику! Политика ме не занима (…) Тек после кошарке ми не пада на памет да се враћам у ту арену. Нећу да дозволим да ме политика поједе и да због тога трпе моји најближи. Моји планови су, осим за спорт, везани још само за пољопривреду“. О Вучићу је Ђилас тада рекао:“У коректним смо односима, чујемо се често (…)“. На питање:“Да ли је Вучић тренутно наш најбољи политички играч?“, Ђилас је одговорио: “Што се тиче талента за бављење политиком и посвећености том послу, апсолутно. Зар је проблем рећи оно што сви виде? Има јаку енергију, улаже огроман труд“. На питање новинара листа „Ало“-„Да ли бисте са њим данас пословно сарађивали?“, Ђилас је одговорио: „Како? У чему? Разговарам са њим као и што сам разговарао када сам био градоначелник, а он лидер опозиције. Треба ли да будемо смртни непријатељи зато што смо некада били политички неистомишљеници!? Не видим разлог за то“.

Као што видите Ђилас је у јулу 2015. године, јасно подржавао Вучића, и хвалио га као нашег најбољег политичког играча, који има јаку енергију, који улаже огроман труд. Због чега је Ђилас тада подржавао и хвалио Вучића, а због чега Ђилас данас дехуманизује Вучића? И због чега Ђилас данас Вучића проглашава за смртног непријатеља, док је 2015. године, говорио да не треба да буду смртни непријатељи? Нема одговора!

Пети пут је Ђилас хвалио Вучића 20.01.2016. године. Вучићева Влада је тада за квалификациони турнир у Београду за Олимпијске игре, издвојила 2,5 милиона евра. Тада је Ђилас на КЗШ, Кошаркашког завеза Србије, рекао: „Хвала Вучићу на свему. Посебну захвалност за добијање организације турнира дугујемо премијеру Србије Александру Вучићу. Хвала премијеру Вучићу на свему. После освајања четвртог места, када смо отишли код њега на пријем, питао је како можемо у Рију, ми смо му рекли за квалификације и да то кошта два милиона евра. Он је рекао: Урадите то“.

Потом се тајкун Драган Ђилас, крајем 2017. године, вратио у политику. Само две године раније Ђилас је рекао да се никада неће вратити у политику због тога што неће да дозволи да га политика поједе и да због тога трпе његови најближи. Као што видимо, Ђилас је ипак дозволио да га његова политика зла, поједе, и још горе, Ђилас је показао да му је политика важнија од добробити његових ближњих. „Има људи који свесно прелазе преко своје савести” рекао је Достојевски. То за Ђиласа и Маринику не важи. Они савести немају.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s