Прошле године, 14.01.2020. упутио сам отворено писмо Драгану Бјелогрлићу. Писмо су објавили цењени „Информер“ и портал „Пинк“. Из дивљаштва које је јуче приредио Бјелогрлић, видим да ме није послушао. Одлучио је да насиље, бахатост и психоактивне супстанце буду потпора његовој филмској уметности. Да ли „уметност“ може бити изговор за зло? Не може. Да ли то што је неко познати глумац, а сада и редитељ, односно ВИП-овац, „селебрити“, може бити изговор за зло? Не може, наравно. Бјелогрлић живи у заблуди коју потхрањује чињеница да је ВИП, „селебрити“. Он живи у заблуди коју шире масмедији, да је због тога он некакав ауторитет највишег ранга и мудрац опште праксе. Он није свестан да је (само) глумац и редитељ, а не научник, академик, професор факултета или било какав ауторитет. Његова познатост је само део болесне фасцинације глумцима и другим припадницима естраде, што је у складу са естрадизацијом свега, па и политике.

Бјелогрлићев напад на чувеног режисера Предрага Гагу Антонијевића, није некакав изоловани испад. Бјелогрлић је бахати агресивац, ђиласовац, који је и своје потомство васпитао у том духу. Подсетићу на следеће чињенице.

Ћерка Драгана Бјелогрлића, Миа Бјелогрлић (26) је данас глумица, али је 2017. док је имала 22 године студирала Факултет политичких наука,  глумила студентског вођу, протеста које су организовали Саша Јанковић и Вук Јеремић, због тога што су поражени на председничким изборима. Миа Бјелогрлић ни на који начин није била вођа тих протеста, али је у њима учествовала. Као вођа студентских протеста, који уопште нису били студентски, представљена је због маркетиншких разлога, на насловници листа „НИН“, и у интервјуу том листу, који је водила Оља Бећковић. Миа Бјелогрлић је тада 2017., била члан Јеремићевог штаба. Појављивала се на свим његовим скуповима и око врата је носила картицу „ВУКОВ ТИМ“. Шта је било са њеним студирањем на ФПН, не зна се? Она је глумица.

Син Драгана Бјелогрлића, Алексеј Бјелогрлић (21) је глумац. Он је 2018. године возио аутомобил фирме његовог оца, без возачке дозволе, није стао на знак стоп, изазвао је удес и нанео тешке телесне повреде мотоциклисти, а потом је побегао са лица места. Како су му претиле четири године затвора, Алексеј Бјелогрлић је признао кривицу, и нагодио се са тужилаштвом, а Драган Бјелогрлић је платио 150.000 динара казне. Удес се догодио у два ујутру, а због тога што је млади Бјелогрлић побегао са лица места, сумња се да је био под утицајем психоактивних супстанци. Када су медији објавили ове чињенице, Драган Бјелогрлић је тврдио да је његов син невин.

Један од одговора на питање, због чега је Драган Бјелогрлић, без повода, дивљачки напао и изударао угледног колегу, режисера, Предрага Антонијевића, је чињеница да је Антонијевић јавно, 2020. године, оптужио Бјелогрлића да је корумпирани лажов. Уз то је Антонијевић приложио и доказе из 2016., о томе како је Бјелогрлић желео да проневери, стотине хиљада евра, које би му за филм „Јесен самураја“ доделио Филмски центар Србије, и комисија чији је члан био Антонијевић. Антонијевић је медијима приложио и мејлове, преписку у којој му Бјелогрлић предлаже да проневерени новац поделе. Бјелогрлић је тада тврдио да је невин, а да Антонијевић ради за српски режим, и још невероватније да је фалсификовао Гугл поруке! Сведоци и медији тврде да је Бјелогрлић, док је ударао изненађеног Антонијевића, викао и „Је*ала те Дара из Јасеновца“. Наиме, Бјелогрлић припада оним аутошовинистима, мрзитељима сопственог народа који не могу да поднесу што је управо Предраг Антонијевић снимио и режирао филм „Дара из Јасеновца“, који не могу да поднесу чињеницу да је истина о геноциду у НДХ продрла у свет.

Драган Бјелогрлић одавно тврди како му је лоше у Србији и поред силног новца који добија за снимање филмова. Управо је снимо филм „Тома“. За време Ђиласових протеста 2019. године, Бјелогрлић је подржао Николу Коју, једно од заштитних лица Ђиласових протеста, који је тада најавио да ће уколико протести пропадну отићи из земље. Тада је Бјелогрлић изјавио: „Верујем да ћемо се сви заједно изборити да до тога не дође. Ако не успемо, нека резервише још места у купеу“. Србију нису наравно напустили ни Којо ни Бјелогрлић, јер у којој другој држави би могли да зараде силан новац, осим у Србији!?!

За крај, Бјелогрлићу бих поручио оно што је његов колега, непоновљиви Рики Џервејс, поручио онима сличнима Бјелогрлићу, у Холивуду, на додели „Златног глобуса“. Цитирам Рикија Џервејса: „Зато, ако добијете вечерас награду, немојте то искористити да бисте одржали политички говор. Нисте у позицији да делите лекције јавности. Не знате ништа о стварном свету, већина вас је у школи провела мање времена него Грета Тунберг. Зато, ако освојите нешто, дођите горе, примите своју наградицу, захвалите се свом агенту, свом Богу и одјебите. У реду?“ . У Италији би Бјелогрлићу и сличнима, кратко рекли – „Ma vaffanculo“.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s