Умоболни Ђиласови насилници са портала „Директно“, који је у директном Ђиласовом власништву, су лансирали невиђену гадост. Ђиласови „јунаци“ су последњих седам дана ударили на жене. Толике су кукавице да не смеју да шире лажи о нама мушкарцима, већ безумно лажу о женама. Знају они да не постоји опасност да им било која жена удели покоју васпитну меру бекхендом или форхендом, па стога као хијене и лешинари кидишу на њих. Данима су без повода, нападали заменицу председника посланичког клуба у Скупштини Србије, госпођу Сандру Божић, и њену ћерку, изневши низ безобалних лажи и полуистина. Једина истина је да гђа Божић има ћерку. Осокољени тим „успехом“ Ђиласови лешинари су одлучили да нападну супругу председника Вучића, госпођу Тамару Вучић. Повод не постоји, али то њима никада није ни потребно. Лешинари су приказали промотивни спот, у коме гђа Тамара Вучић, на достојан начин промовише Србију и Београд, на енглеском и српском језику. Обраћање Тамаре Вучић је изванредно, без иједне техничке или садржинске грешке.

Ђилас и његови лешинари су госпођу Тамару Вучић оптужили да продаје Србију, ни мање ни вуше!?! Малоумни, непотписани прилог на Ђиласовом тоалетоиду „Директно“ гласи: „Је л’ то Србија на продају?“. У тексту хијене веле: „Супруга Александра Вучић, Тамара Вучић, у промотивном споту (…) полемише како је наша држава на продају (…) овај последњи спот изазвао је гнев дела јавности, јер се наша држава сервира као на длану. Уз то, за бригу је и шта прва дама изговара, али заиста“. Сам прилог је кратак, али је опремљен оптужујућим насловом – „Је л’ то Србија на продају?“, и принтскриновима госпође Тамаре Вучић и њеним промотивним спотом. Сваком нормалном медију би било јасно да ту нема било каквог места за оптужбе, и сатанизацију. Тако је Шолаков портал „нова.рс“ објавио потписани прилог о споту госпође Тамаре Вучић, али без бесмислених оптужби да „продаје Србију“. То је најбољи доказ колико је умоболан прилог на Ђиласовом порталу „Директно“. У складу са умоболним текстом су и претећи и увредљиви коментари портала „Директно“. Таргетирајући госпођу Тамару Вучић, Ђилас и његов портал, директно таргетирају и трогодишњег Вукана, сина Тамаре и Александра Вучића.

Крајње је лицемерно (поред тога што је умоболно) да за „продају Србије“, госпођу Тамару Вучић оптужује медиј човека за време чије власти је Косово прогласило независност, уз сарадњу управо те власти Тадића, Ђиласа и Јеремића. Режим Тадића, Ђиласа и Јеремића је задао мучки ударац будућим напорима Србије у борби за КиМ, тако што су преговоре о КиМ пренели из надлежне УН, у ненадлежну ЕУ. Ова тројица штеточина је 2008. успешно потурила Србији мисију Еулекс, представивши је као мисију УН. И коначно Тадић, Ђилас и Јеремић су пред  Скупштином УН, неспорно питање суверенитета Србије учинили спорним, штеточинским захтевом Међународном суду правде, о легалности једнострано проглашене независности Косова.

Да подсетим, да ђиласовски медији последњих неколико година дехуманизују све чланове породице председника Вучића. Највише брата Андреја и сина Данила. Тако је управо портал „Директно“ много пута таргетирао Данила Вучића, представљајући га као припадника или сарадника једног мафијашког клана. Да ли Тамара Вучић има људска права? Да ли деца Александра Вучића имају људска права? Да ли породица Александра Вучића има људска права? Излишно је, али рећи ћу због тога што су неки то сметнули с ума, да Ангелина, Анђелко, Тамара, Ксенија, Милица, Данило, Андреј, Александар и Вукан, имају једнака људска права као Ђилас, Мариника и сви ђиласовци. Како било ко може да занемари то да трогодишње дете, малени Вукан, мора да буде заштићен? Како било ко може да занемари то да сјајни младић Данило Вучић, син, унук, брат, мора да буде заштићен, једнако као и деца Драгана Ђиласа и Маринике Тепић. У овом новом нападу на члана породице председника Вучића,Ђиласов портал „Директно“ је одлучио да гђа Тамара Вучић нема људска права и да је треба дехуманизовати.

Дехуманизација и демонизација коју шире ђиласовци, заснована је на томе да они у Вучићу, и члановима његове породице, не виде људе, односно ђиласовци сматрају да то уопште нису људи. Ђиласовци шире предрасуду да Вучић и чланови његове породице, само формално изгледају као људи, али да то нису по својој суштини. Представа ђиласоваца о онима које сатанизују је рашчовечена, дехуманизована. То им омогућује да према жртвама имају само непријатељска осећања: презир и мржњу. Презир – због тога што сматрају да су ови други безвредни, да су испод минимума људске вредности; мржњу – због тога што сматрају да су ови други ирационална, зла бића. Ако жртве демонизације пате, ђиласовци су задовољни. Председника Вучића и чланови његове породице, ђиласовци представљају као људе са којима не треба саосећати, као демоне или ђаволе који треба да пате и које треба немилосрдно уништити. Због тога се овај процес назива демонизација или сатанизација. Препознавање покушаја дехуманизације јесте основа политичке и медијске писмености.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s