Изборна кампања је почела. Ђиласови и Шолакови медији су осокољени дубинском подршком америчких медијских мегакомпанија „Гугла“,„Твитера“ и „Фејсбука“, кренули да извршавају налог који им је задат. Дехуманизовати и одстрелити Вучића и његову породицу. То је мото изборне кампање ђиласовских медија – децивилизовати председника и његову породицу, и уприличити им „грађанску смрт“. Задатака има и других, али ови медији и политичке партије које они заступају (ССП, НС, НДБГ…) су добиле стриктан налог да овај главни задатак, спроводе сваки дан до краја изборне кампање у априлу. Налог за дехуманизовање и децивилизовање Вучићеве породице укључује и супругу Тамару, и четворогодишњег сина Вукана, и ћерку Милицу, и старијег сина Данила, и родитеље Ангелину и Анђелка, и брата Андреја. Чак и бившу супругу, Ксенију. Уназад данима јасно видимо да су ђиласовски медији прионули на извршење задатка.

Ђиласов портал „Директно“ је 25.08.2021. без повода, безумно напао супругу председника Вучића. Лешинари са ђиласовског сајта „Директно“ су објавили срамни, непотписани текст: „Је л’ то Србија на продају?“. У тексту хијене веле: „Супруга Александра Вучић, Тамара Вучић, у промотивном споту (…) полемише како је наша држава на продају (…) овај последњи спот изазвао је гнев дела јавности, јер се наша држава сервира као на длану. Уз то, за бригу је и шта прва дама изговара, али заиста“. Сам прилог је кратак, али је опремљен оптужујућим насловом – „Је л’ то Србија на продају?“, и принтскриновима госпође Тамаре Вучић и њеним промотивним спотом. Ради се о споту који је објављен на „Линкедин“ налогу госпође Тамаре Вучић, и који је урађен за потребе самита „Првих дама“ који је одржан у Кијеву, а који је организовала супруга председника Украјине, Олена Зеленска. Госпођа Тамара Вучић је била једна од гошћи на том самиту. Промотивни спот, у коме гђа Тамара Вучић, на достојан начин промовише Србију и Београд, на енглеском и српском језику, и обраћање Тамаре Вучић, су изванредни, без иједне техничке или садржинске грешке. Нажалост, Ђилас и његови лешинари су госпођу Тамару Вучић оптужили да продаје (издаје) Србију, ни мање ни више! Малоумници. У складу са умоболним текстом су и претећи и увредљиви коментари портала „Директно“. Таргетирајући госпођу Тамару Вучић, Ђилас и његов портал, су директно таргетирали и четворогодишњег Вукана, сина Тамаре и Александра Вучића.

Потом је дан касније, 26.08.2021., објављен Твит анонимног болесника који проклиње и прети деци председника Вучића: „Вучићу, дао Бог да ти се Данило, Милица и Вукан распадају од рака, а и њихови потомци генерацијама!“. Кукавица која је објавила овај Твит крије се иза корисничког имена „Мастиф-МарконниМ“. Овај Твит је промотивно и у позитивном светлу објавио ђиласовски лист „Данас“ у викенд издању 28.08.2021. на страни 6., све хвалећи анонимног „Мастифа“, а сатанизујући све оне из СНС који су осудили ову убилачку поруку.

Дан касније, 27.08.2021., бивши председник НУНС-а, и сарадник ТВ „Н1“ и ТВ „НОВА С“, Славиша Лекић је објавио срамни Твит у којим призива метак за председника Вучића. Лекић је својим Твитом који гласи: „Е, уста јој се позлатила“, прокоментарисао афирмативну изјаву новинарке Љиљане Смајловић, која је говорећи о реакцијама светских медија на изјаву Вучића у којој је навео да „једва чека да му искључе налог, па да буде нови Доналд Трамп“, рекла да је председник Србије највећој сили на свету практично поручио: „Ево, стојим овде, пуцајте!“. Овај срамни Твит Славише Лекића је промотивно и у позитивном светлу објавио лист „Данас“ у викенд издању 28.08.2021. на страни 6., све хвалећи новинара Лекића, а сатанизујући све оне из СНС који су осудили ову убилачку поруку.

И онда су  све ове свињарије обједињене, и дограђене у викенд издању ђиласовског листа „Данас“ од 28.08.2021. Првих 6 страна листа посвећено је блаћењу председника Вучића и његове породице, укључујући и спортску страну 18. где је објављен интервју са политичарем Владимиром Вулетићем, председником странке „Црно на бело“. Интервју има наслов: „Председник Вучић ми је нацртао мету“. Цео интервју нема никакве везе са спортом, нити поменути Вулетић.

Кључни текст овог издања „Данаса“ је текст на страни 3. „Вучић ће у кампањи играти на прву даму?“. Тај текст је и извор истоимене насловнице „Данаса“. У суштини ради се о наставку напада на председникову супругу, који је започео Ђилсаов портал „Директно“ три дана раније. Већ на насловној страни „Данаса“ стоји прва увреда: „Александар Вучић има огроман проблем будући да не може да се похвали члановима своје породице, па се мора ослонити на жену“. Ова реченица је део унутрашњег текста и вишеструко је увредљива. Прво, ова увреда „Данаса“ је заснована на вишегодишњим лажима које гради и сам „Данас“ о „злом Вучићу и његовој злој породици“, а онда се та лаж узима здраво за готово и проглашава чињеницом, на којој се граде нове лажи. Друга увреда је мизогине природе, (а „Данас“ је наводно антимизогини лист), због тога што алудира да на то да је ослањање мушкарца на жену, знак слабости, односно лист „Данас“ алудира на то да жене не могу бити ослонац. Истина је следећа – председник Вучић се увек и нескривено поноси свим члановима своје породице, а реално гледано има и чиме да се поноси. Таквим члановима породице би се радо похвалио сваки нормалан човек, али не и људи из „Данаса“. Једини проблем који председник Вучић има, је то што му управо „Данас“ и слични медији, дехуманизују породицу.

У тексту даље стоји: „Вучић је у кампањи принуђен да се ослони на Тамару, јер о позадини других чланова његове породице се превише зна – чак их ни већина гласача из СНС-а не перципира позитивно“. Неистине су идентичне као и у преходној реченици, али и досољене су нове. Прво, чиста је спекулација „Данаса“ о учешћу Тамаре Вучић у кампањи. Друго, председник Вучић није принуђен ни на шта. Треће, чиста је лаж, провидна измишљотина „Данаса“ да већина гласача СНС мрзи Вучићеву породицу! Гласачи и чланови СНС обожавају Вучићеву породицу, и све њене чланове, због тога што имају због чега.

„Данас“ у наставку текста иде даље са монструозним увредама и лажима: „Његов млађи брат је незванични власник Републике Србије, старији син је Марко Милошевић са „Али експреса“, а бивша жена маргинална режимска новинарка“. И ова реченица најбоље, укратко, одсликава профил лажи ђиласовских медија и онај задатак који су добили у кампањи. Одстрелити све чланове Вучићеве породице. Укључујући и малу децу, и бившу супругу. Нема милости, нема поштеђених. Сваком члану Вучићеве породице је у склопу дехуманизације, додељена нека „улога“ као носиоца некаквог „зла“. Тако је честити председников брат Андреј постао „незванични власник Републике Србије“, тако је несебични председников син Данило постао „зли Марко Милошевић“, тако је дивна и професионална Ксенија Вучић постала „маргинална режимска новинарка“, и тако је часна и хумана Тамара Вучић, постала неко ко „продаје и издаје Србију“. Ускоро ће ови медији зла доделити улоге и осталим члановима Вучићеве породице. 

У чему се састоји „кривица“ председника Вучића, његове супруге Тамаре, његове деце, Вукана, Милице и Данила, његових родитеља и његовог брата? Због чега су Вучић и његова породица криви ђиласовским медијима и странкама? Криви су због тога што постоје! Нема друге кривице. Председник Вучић им смета, због тога што они, већ 10 година не могу да наставе да пљачкају Србију, не могу да шире своје пљачкашке и медијске „бизнисе“. Тако су Јевреји били криви нацистима, само због тога што постоје.

Да подсетим, да ђиласовски медији последњих неколико година дехуманизују све чланове породице председника Вучића. Највише брата Андреја и сина Данила. Тако је управо портал „Директно“ много пута таргетирао Данила Вучића, представљајући га као припадника или сарадника једног мафијашког клана. Да ли Тамара Вучић има људска права? Да ли деца Александра Вучића имају људска права? Да ли породица Александра Вучића има људска права? Излишно је, али рећи ћу због тога што су неки то сметнули с ума, да Ангелина, Анђелко, Тамара, Ксенија, Милица, Данило, Андреј, Александар и Вукан, имају једнака људска права као Ђилас, Мариника и сви ђиласовци. Како било ко може да занемари то да четворогодишње дете, малени Вукан, мора да буде заштићен? Како било ко може да занемари то да сјајни младић Данило Вучић, син, унук, брат, мора да буде заштићен, једнако као и деца Драгана Ђиласа и Маринике Тепић. У овим новим нападима на чланове породице председника Вучића, ђиласовски медији, портал „Директно“, „Данас“ и други, су одлучили да и гђа Тамара Вучић нема људска права и да је треба дехуманизовати.

Дехуманизација и демонизација коју шире ђиласовци, заснована је на томе да они у Вучићу, и члановима његове породице, не виде људе, односно ђиласовци сматрају да то уопште нису људи. Ђиласовци шире предрасуду да Вучић и чланови његове породице, само формално изгледају као људи, али да то нису по својој суштини. Представа ђиласоваца о онима које сатанизују је рашчовечена, дехуманизована. То им омогућује да према жртвама имају само непријатељска осећања: презир и мржњу. Презир – због тога што сматрају да су ови други безвредни, да су испод минимума људске вредности; мржњу – због тога што сматрају да су ови други ирационална, зла бића. Ако жртве демонизације пате, ђиласовци су задовољни. Председника Вучића и чланови његове породице, ђиласовци представљају као људе са којима не треба саосећати, као демоне или ђаволе који треба да пате и које треба немилосрдно уништити. Због тога се овај процес назива демонизација или сатанизација. Препознавање покушаја дехуманизације јесте основа политичке и медијске писмености.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s