Избори још нису ни расписани, а Ђилас је већ почео да кука да је изгубио изборе. Наиме, на ђиласовском порталу „нова.рс“ (портал телевизије „Нова С“) под насловом „ЕКСКЛУЗИВНО Опозиција разочарана споразумом о изборним условима“, објављена је кукњава која потиче од Ђиласа. Овај портал је под тоталном Ђиласовом контролом, па је јасно да је прави аутор ове кукњаве сам Ђилас. Текст представља јадиковку над текстом споразума о изборним условима који су припремили европарламентарци, који су доставили председнику Скупштине Ивици Дачићу. Каже се да је Споразум лош по опозицију. У тексту „нова.рс“ се помињу речи и реченице – „срамота“, „европарламентарци без подршке својих надређених“ и  „европарламентарци су прекршили договор“. Текст „нове.рс“ се позива на два добро обавештена и неименована извора, од којих је један из Народне странке. Да поменем да текст каже да опозиција, тј. Ђилас још увек нису добили текст Споразума. Јасно је да текста на „нова.рс“ не би било да ђиласовци заиста нису добили овај Споразум. Добили су га, незванично.

Овим текстом Ђилас себи припрема терен у јавности, када ће поново напасти европарламентарце, и када ће почети опет да прети бојкотом. Ђилас ће највероватније саопштити да ће бојкотовати председничке и републичке изборе (за локалне још није одлучио), а да ће, због Београђана, и потребе да победе Вучића у Београду, учествовати на београдским изборима. Како  ће ово објаснити бирачима, тешко је рећи.

Да подсетим да су многи аналитичари са Ђиласове стране, критиковали одлуку тог дела опозиције (Ђиласа у ствари) да се концентрушу само на београдске изборе, а да занемаре остале. Такође, подсетићу да је Ђилас у овој години два пута најгрубље нападао европарламентарце, да је оптуживао запад да „десет година подржава Вучићев фашизам“, и да је грубо вређао америчког амбасадора.

Када званично добије предлог Споразума, Ђилас ће организовати кампању против избора и европарламентараца. Вероватно ће опет извређати европарламентарце. Ђилас је на свом пролећном Главном одбору, најавио нове протесте и насиље, уколико му избори не буду по вољи. У складу са тим он ће организовати ново насиље, слично оном из јула 2020. Он се нада да ће тим протестима себи обезбедити победу на београдским изборима. Колико је та рачуница погрешна, сведочи и чињеница да је Ђилас, 2018. године, најавио своју победу на београдским изборима, али је доживео фијаско, када је његова шаролика коалиција освојила само 19 одсто гласова. А да њему мандати уопште нису ни потребни, сведочи чињеница да Ђилас лично седам и по година не долази на седнице Скупштине града Београда. А у овом мандату, током три и по године, на седнице не долазе ни његови одборници.

Као што видимо, сада долази на наплату Ђиласова екстремна политика, лишена сваке реалности, и везе са стварношћу. Тај Ђиласов екстремизам је досегао толики ниво, да он и њему наклоњене европарламентаце, доживљава као непријатеље. Очигледно је да ће када овај предлог европарламентараца угледа светло дана, Ђилас веома болно да тресне на терен стварности. Да ли ће се тада пренути из својих халуцинација, мало је вероватно?

„И пад је лет, и пад је лет, људи су дио чуда, која се зову луда, такав је свијет, такав је свијет“ – Душко Трифуновић, Индекси

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s