(Саша Јанковић сведочи како су му амбасадори најављивали да ће Вучићу да откаже срце…)

После интервјуа Саше Јанковића телевизији „Нова С“ 13.09.2021., више се не поставља питање да ли је неко радио о глави председнику или премијеру Вучићу, већ се поставља питање КО ЈЕ ТО РАДИО? После сведочења Саше Јанковића у поменутом интервјуу, постало је несумњиво јасно да су страни кругови (амбасадори) и „стратези“ и поједини из опозиције, радили о глави, тада премијеру Вучићу, пре и у току председничке кампање 2017. године, и сигурно и на почетку Вучићевог председничког мандата. И то само кроз призму сведочења Саше Јанковића које се јасно, односи на период 2016.-2017. У наредним годинама су Вучићу о глави радили и неки нови људи.

Саша Јанковић јасно сведочи о томе како су му амбасадори, опозиционари и стратези, саветовали да се Вучићу подвуче под кожу, да сарађује са њим, да би га онда уз њихову помоћ изнутра рушио. Јанковић сведочи да су му саветовали да се тако осваја власт и да су га питали са ким у СНС би могао да сарађује? Јанковић каже да су му паралелно да тим саветима и питањима, најављивали да би Вучићу могло да откаже срце, јер, како су говорили амбасадори и стратези, „нешто му није ок срце“. Драгоцено сведочанство. Сад је јасно да су Вучићу радили о глави, и да му и данас раде о глави!

Нећу много говорити о макијавелизму у политици. Саша Јанковић сам каже да су му амбасадори, опозиционари и стратези, саветовали најнеморалније и најподлије ствари – због тога што се по њима, тако долази на власт. Ово објашњава раније понашање Саше Радуловића (био министар у влади СНС), али и неких из СНС.

Да погледамо ко су били кључни амбасадори западних држава у то време. Амбасадор САД  је био Кајл Скот, који није крио своје афинитете према опозицији ни 2016., ни 2017. године, и који није крио своја неслагања са влашћу Србије. Амбасадор Велике Британије је био Денис Киф који је отворено исказивао своја неслагања са властима Србије. Амбасадори Француске су били Кристин Моро (2014.–2017.) и Фредерик Мондолини (2017.—2019.). Амбасадор Немачке је био Аксел Дитман. Амбасадор при Делегацији Европске уније је био Мајкл Девенпорт, од 2013. – до јула 2017.

Лидери странака „антивучићевске“ опозиције у то време (2016. и 2017.) су били Бојан Пајтић, Драган Шутановац, Саша Радуловић, Вук Јеремић, Санда Рашковић Ивић и Бошко Обрадовић.

Ко су били Јанковићеви „стратези“ нека каже сам Јанковић? Чланови председништва ПСГ у то доба су били Срђан Шкоро, Горан Марковић, Душан Теодоровић и Аида Ћоровић. Велики утицај на Јанковића су имали и чланови ПСГ, тадашња посланица Маринка Тепић, која се није одвајала од Јанковића, адвокат Божо Прелевић, судија Зоран Ивошевић, новинарка Биљана Лукић и генерал Срето Малиновић.

Спојите већину ових имена са сведочењем Саше Јанковића и све ће вам бити јасно. Не кажем да су сви ови људи радили о глави Вучићу. То ко јесте треба да утврде надлежни органи. Саша Јанковић им је дао разлог за поступање, и сам постао драгоцени сведок.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s