У дану када је тужилаштво одбацило Ђиласове пријаве против новинара, државних функционера и функционера СНС (Александра Вучића, Синише Малог, Милорада Вучелића, Андријане Нешић, Жељка Радовановића и Владанке Маловић) који су изнели истину о преко 50 милиона евра на Ђиласовим рачунима на Маурицијусу и другим офшор дестинацијама, у дану када је Ђилас сазнао за „Информерово“ откриће да је он Ђилас потплаћивао медије, новинаре и аналитичаре, тако што им је кобајаги „позајмљивао“ стотине милиона, у том дану Ђиласа је ухватила паника и неприпремљен је смандрљао конференцију за штампу. На тој КЗШ Ђиласовој папазјанији, Ђилас се поново заложио за забрану и укидање медија који му нису по вољи и који истражују његове малверзације – пре свега ТВ Пинк. Потом је Ђилас почео да цмиздри и да вређа тужилаштво јер је одбило његове сумануте пријаве. Тужилаштво је, како је и ред, у писаној форми одговорило Ђиласу да се његова кривична пријава одбија: „У конкретном случају, извршеним проверама, утврђено је да предметне исправе документа о наводним банковним рачунима оштећеног нису достављена министарству финансија, управи за спречавање прања новца у предметном периоду или било којем другом временском периоду. Нити је на основу истих покренут или инициран било који поступак пред овом управом. Имајући у виду све наведено, сматрамо да није направљено кривично дело или друго кривично дело за које се гони по службеној дужности“. Ђилас је плачним гласом најавио да ће поднети кривичну пријаву против тужиоца Зорана Кнежевића, због тога што није удовољио његовој неутемељеној кривично пријави. Ђилас је запретио тужиоцу: „И ја вам гарантујем, одговараћете једног дана“. Ђилас је потпуно одлепио. Почео је да прети свима који не удовоље његовим безумним захтевима. Сетимо се да је он позвао европарламентарце да се укључе у преговоре о изборним условима, а онда је кукавно побегао са преговора и извређао представнике ЕУ!

У очају, Ђилас је на КЗШ, на питање новинарке „Вин.рс“, да ли је својим аналитичарима, новинарима и медијима, позајмио 201 милион динара, неопрезно одговорио потврдно. Ђилас је рекао на својој КЗШ:  „Компанија „Мулитком“ је позајмљивала новац многима. То што ви говорите су подаци из пореске контроле која у мојој фирми постоји већ две године и кад се ти подаци појаве у јавности, то значи да је неко из Пореске управе дао те податке. Поднећу тужбу против њих. Ја се не кријем, та компанија је велика, позајмљује људима, и тако ће увек бити“. Тиме је Ђилас признао да плаћа аналитичаре, новинаре и медије! Ђилас је одговарајући на питање новинарке, признао да зна за фантастично откриће „Информера“ који је утврдио да је Ђилас својим аналитичарима, новинарима и блиским сарадницима, преко своје фирме „Мултиком“, позајмио 201 милион динара. И то ће „Информер“ представити у наредним данима. А све ово што је „Информер“ открио, то је пре више од годину дана, на свој начин потврдио Сергеј Трифуновић. Сергеј Трифуновић је у емисији „БЕЗ УСТРУЧАВАЊА“ 11.07.2020., посведочио да Ђилас потплаћује све редом! Тада је Трифуновић рекао да Ђилас решава проблеме тако што потплаћује појединце и медије. Трифуновић је тачно рекао: „Лако је Драгану Ђиласу, он има паре и све тако решава. Ђилас има своју флерт странку, са парама све лако купује, седне и искешира, све покупује, они узму… Владику Григорија наговори да буде кандидат за председника, а Раду Ђурић из „Београдске хронике“ да буде кандидат за градоначелника. Ђилас дође седне, тап тап тап, узме купи… ја немам паре да искеширам као Ђилас…“.

Надам се да ће када „Информер“ изнесе своје доказе против Ђиласа, реаговати надлежни органи, полиција, тужилаштво, Управа за спречавање прања новца, али и новинарска удружења, да се установи колико је све ово што је Ђилас радио, а „Информер“ открио, противзаконито.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s