Кад прочитах нови Твит Маринике Циобану Зхивцу Тепић, погоди ме као муња парафраза песме „Седи Мара на камен студенцу“. „Седи Мара на Твитер студенцу, свог Ђиласа открила је зденцу. Слузаво га оросила Мара, кад  драгана себи одабрала. Слузаво га оросила Мара, Ђиласа је свога опањкала“. У налету бриге због тога што је објављено које је све медије, новинаре, аналитичаре и своје функционере „стипендирао“ њен вољени Ђилас, Мариника је објавила урнебесан твит: „Зашто @avucic и @anabrnabic не смете да кажете и колико је деце, породица, спортиста стипендирао Драган Ђилас?! Колико деце и породица се и данас лечи, школује, преживљава захваљујући Драгановој помоћи? Зашто то кријете?!“. Драга Мариника није да не смеју, него не знају. Ево Ви и Ђилас кажите. Зашто то Ви и Ђилас то кријете?

Драга Мариника, ја сам дошао до неких података коју је децу стипендирао Драган Ђилас. Ево списка дивне деце коју је стипендирао Драган Ђилас, а хапсила држава: Александар Бијелић, Звонимир Никезић, Бојан Милић, Александар Стаменковић, Ненад Миленковић, Дејан Чокић, Небојша Ћеран, Војислав Јаношевић и Данило Башић. Сва ова дивна деца су била стипендисти градоначелника Ђиласа, али су из неког непознатог разлога хапшена због оптужби да су оштетила државу за милионе евра.

Драган Ђилас је стипендирао и децу са „посебним“ потребама. Анђеле гарава лица. Међу првима је било дивно дете Милан Дабовић. Миланче Дабовић, је желео да стипендира 2400 деце са 2400 грама чистог кокаина, грам кокаина за свако дете. Миланче је из непознатог разлога осуђен на 6 година затвора. Следеће Ђиласово стипендирано дете је био Милутин Бакић. Милутинче је хтео да стипендира 6600 деце са 66000 грама марихуане, по десет грама за свако дете. Милутинче је ухапшен из непознатог разлога и осуђен. Следеће детенце, Ђиласов стипендиста је био Новак Филиповић, Мариникино миљенче. Фића је наравно хтео да стипендира 1400 деце са 1400 грама психоактивних супстанци. Дете Фића је ухапшено из непознатог разлога. Најбриљантнији Ђиласов стипендиста, је свакако дете Влада Јапанац, тј. Владимир Јовановић, алијас Владимир Мрђић. Ово дивно дете је ишло у вртић „Бела књига“ и било је припадник Земунског клана извиђача. Из непознатог разлога ово дивно дете је ухапшено на основу међународне потернице баш оног дана када је примило стипендију од Ђиласа, и када се сликало са њим.

Посебну категорију деце коју стипендира Драган Ђилас чине деца коју стипендира Ђиласова компанија „Мултиком“. „Мултиком“ Драгана Ђиласа је последњих година за стипендије деци дао чак 201.540.000 динара, односно 1,7 милиона евра. На самом врху ових стипендија опет се налази мултиталентовано дете Александар Саша Бијелић из предшколске установе „Ултра драјв рентакар“. Ово дете је стипендирано са 35.800.000 динара, што је више од 300.000 евра! Следеће стипендирано дете је Зоран Паповић из вртића „Прамац адвертајзинг“. Стипендија износи 33.691.000 динара. Следи детенце Срђан Ковачевић из вртића „Аутограф“ које је стипендирано са 23.516.000 динара. Потом иде тић дијетић Звонимир Никезић, из вртића „Цес Мекон“ које је стипендирано са 16.462.000 динара. Затим следе преслатка деца Љубан Панић и Александар Дивац из вртића „Вис хелт“, чија стипендија износи 12.938.000 дин. Следеће стипендирано дете је Зоран Ивановић из вртића „Адванс медикал“ чија стипендија износи 6.000.000 динара. Ту су дивна и предобра деца: девојчица Милена Ристић-стипендија 6.000.000 дин. из вртића „Медија центар“, дечарац Срђан Стојановић – стипендија 5.820.000 дин. из вртића „Тамиго“, дете са села Дејан Булатовић- стипендија 5.700.000,  детић Игор Бутулија из вртића „ПР агенција“- стипендија 5.000.000 дин., дете из Словеније-Тони Картер Херера из вртића „Бордега софтвер“- стипендија 5.000.000, дивно и питомо дете Млађан Ђорђевић из вртића „Ослобођење“-стипендија 5.000.000, ту су и неухрањена деца Ђорђе Стефановић и Игор Велимировић из вртића „Директно“-стипендија 4.500.000, ту су и сјајна деца из Зрењанина, Даница Радић и Саша Радић из вртића „Линеа електроникс“- стипендија 3.600.000, дете Дарко Михајловић из вртића „ПР АРТ Бор“-стипендија 3.300.000, дете Дејан Чокић из Младеновца-из вртића „Комерц Јавор“-стипендија 2.940.000 дин., дете Катарина Спасовић из вртића „Каћин кутак“-стипендија 1.800.000, дете Александар Стаменковић из вртића „Маскомпани“-стипендија 1.800.000, новинарско дете Ненад Чалуковић из вртића „Буди карактер“ стипендија 1.600.000, 1.200.000 стипендије за дивну децу глумце Тихомира Станића и Милену Станић, 1.200.000 дин стипендије за вртић „Тим за развој и интеграције“ из Врања за дете Сашу Стојковића и коначно 902.000 динара стипендије за вртић „ДЛММ Данас“ и дете Луку Спасовског.

Ђиласова племенитост се овде не завршава. Ђилас је у својој компанији „Мултиком“ запослио многу децу коју је раније стипендирао. Та дивна деца која раде код Ђиласа су: дивна девица Мариника Тепић,  биа дјечарац Саша Вукадиновић, прекрасна Биљана Лукић, дјева Ана Стевановић, дјева Татјана Тања Пашић, дјевац Љубан Панић, невини Душан Никезић и дечак Бранко Јанковић звани Чоколадица, који је нажалост, пре две године ухваћен како на једној бензинској пумпи краде чоколадице, због тога што је био гладан.

Цео Ђиласов програм стипендирања је у компанији „Мултиком“ насловљен као „ВЕРИТАС СТИПЕНДИРАЊЕ“. Када знамо све ово што сам изнео о Ђиласовим стипендистима, разумљиво је што Мариника и Ђилас нису желели да изнесу податке о својим племенитим подухватима стипендирања. Сад када сам изнео податке које је тражила Мариника о томе коју децу стипендира Драган Ђилас, надам се да дивна Мариника неће сада кукати – „Зашто објављујете имена деце коју стипендира Ђилас“?

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s