Као што је Владислав Петковић Дис, 1910. године написао у песми „Наши дани“, у почаст хероја -„Умрли су сви хероји и пророци“, тако данас 110 година касније аутошовинисти „убијају“ све српске хероје инвертујући Дисове стiхове у „Убити све српске хероје и пророке“. Хероји нису богови, хероји су живи људи. Данас херој, сутра злочинац. Или данас злочинац, сутра херој. О релативности хероизма сведочи чињеница да се у Србији херојима проглашавају, на пример, Јасмин Фазлић (Џала Брат), Амар Хоџић (Буба Корели), Северина Вучковић, Един Дервишхалидовић (Дино Мерлин) и Емир Хаџихафизбеговић. Ови „хероји“ и „уметници“ су све само не то. Они су антисрпски шовинисти, недостојне особе, које мрзе Србе, али воле њихове паре. Херојима се проглашавају туђини мрзитељи, а наши хероји се негирају, бацају у блато, сатанизују, проглашавају злочинцима.

Један случај је повезао три човека, три различита хероја. Не нису пророци, само хероји, свако на свој начин. Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган, је гостовао на маргиналној Јутјуб телевизији „Балкан инфо“ коју су аутошовинисти прогласили за режимску, иако она то није, баш је антирежимска. Капетан Драган је тамо гостовао пре готово годину дана 24.12.2020. Због тога је индикативно и манипулативно спиновање, то што аутошовинистички ђиласовски медији управо сада извлаче један минут из тог интервјуа, нападајући без разлога Данила Вучића, а тиме наравно, његовог оца, председника Србије, Александра Вучића. Управо проток времена одаје зле и манипулативне намере. Налог да бајати интервју Капетана Драгана, извуче на светлост дана добила је уредница листа „Данас“ Сафета Бишевац, која је на ТВ Н1 20.10. 2021. рекла: „Велика је срамота информација коју је објавио Капетан Драган да су му Вучићев син и навијачи дали 30.000 долара, стан и ауто, и Пореска управа, која прочешљава и тражи податке о путницима који су потрошили 5.000 евра, сада треба да прочешља финансије Данила Вучића, па да видимо како он, са платом од 500 евра помаже Капетану Драгану, купује стан, кола и шта већ ради. Верујем да Капетан Драган ни сам није свестан да је ‘лупио па остао жив’ и да је хтео да се похвали како има добре везе са владајућим структурама, али је направио проблем и Вучићу и СНС. Откуд сину председника који ради као обичан радник и има плату 500 евра (што је веома добра плата за радника), откуд му толике хиљаде долара да помаже…. Разумела бих да помогне неког социјално угроженог или неко болесно дете, али да помаже Капетан Драгану који је осуђени ратни злочинац …Мислим да је ово велика срамота. Чини ми се да ће Капетан Драган повући изјаву, да ће бити мало њеног улепшавања и да ћемо ускоро добити нову верзију те приче“.

Основна обмана у овом спину се састоји у томе да Сафета Бишевац подмеће утисак да је Капетан Драган дао интервју јуче. А није. Рекох, интервју је стар годину дана. Интервју је извучен из нафталина због тога што Капетан Драган сада прикупља потписе за петицију за цитирам, „условно пуштање Звездана Јовановића на условну слободу“ како стоји на сајту „Фондације Капетан Драган“. Сам Драган Васиљковић ово образлаже чистим милосрђем и тиме да је Јовановић већ 17 година у затвору, у строгој изолацији. Интервју је извучен сада јер је аутошовинистима неко намигнуо да је сада згодан тренутак да се спинује цела ствар, тако што ће за петицију Капетана Драгана да оптуже председника Вучића (наводно, он стоји иза тога), и истовремено да нападну Данила Вучића, ни кривог ни дужног. А да нико нема везе са целом петицијом Капетана Драгана, осим њега самог, говоре и чињенице да је он још у марту 2020. када је пуштен из неоусташког казамата, изјавио да ће се заложити за помиловање Јовановића и Улемека, а то је понављао у свим медијима током 2020. и у поменутом интервјуу за „Балкан инфо“.

А у том инетрвјуу Кеп је рекао, поводом ослобађања из казамата 24.03.2020.: „Окупили су се чак и неки Срби које ја не познајем уопште, скупили су врећу пара, и то озбиљну врећу пара. Неких 30-ак хиљада долара и дали ми. Рекли су „Ово ти је, капетане, да имаш да купиш ново одело“. Разумете, ја имам 100 евра у џепу које ми је адвокатица спремила, да имам нешто, да не будем баш без пара. Био сам без икаквих докумената, без ичега. И чека ме група људи на граници, која ме препознаје, дали су ми ту врећу пара, дали су ми кључеве новог аутомобила, дали ми кључеве од стана од 45 квадрата. Стварно ме то дирнуло, нисам то очекивао. Хвала им. То није било из буџета, да се разумемо. Ту је био…Ту је учествовао син председника Србије, од тих познатијих људи, можда, хвала му за то, ту су учествовали Звездини навијачи…сви ти људи који су били. То су стварно патриоте. Сваког од њих који су тамо били можете да погледате право у очи и у њима видите стварно родољуба. Хвала им пуно за то“.

Сада се позабавимо осталим обманама Сафете Бишевац. Следећа обмана је то да је Данило Вучић дао свој новац, стан и аутомобил. Ово је толико смешна и глупа тврдња, да је гђи Бишевац вероватно било непријатно када су јој рекли шта треба да каже, и да оптужи Данила Вучића! Ако је тачно то што Капетан Драган каже, онда треба похвалити Данила Вучића и остале људе који су дочекали Капетана на граници. Браћо, величанствен чин! Дочекали сте српског хероја како приличи. При томе сте организовали, месецима пре тога, хуману акцију прикупљања новца за Кепа, и осталих донација. Тако су се нашли неки дивни људи који су прикупили средства, и донирали кола и стан за Кепа. Свака част! Срамно је што Сафета Бишевац спинује и подмеће Данилу Вучићу. Она покушава да створи утисак да је Данило Вучић некакав богаташ, некакав тајкун Ђилас. Срамно! Безумно! Данило је био само један од дивних људи који су уручили помоћ српском хероју Драгану Васиљковићу.

Имам пар питања за искусну новинарку Сафету Бишевац.

Због чега сте чекали готово годину дана да изнесете, да спинујете ове лажне оптужбе на рачун Данила Вучића? Ко Вам је дао налог да то урадите?

Због чега поводом „позајмица“ које је Ђилас давао Вашим колегама, нисте тражили да „пореска управа сада прочешља финансије“ Драгана Ђиласа?

Због чега никада нисте и нећете тражити да се провере наводи из чувеног Извештаја Верице Бараћ о Ђиласу, који потврђују чињеницу да је Ђилас, током 10 година, на три државне функције, „зарадио“, сумња се противзаконито, 619 милиона евра?

Када се већ бавите младим сином председника Вучића, због чега се онда по истим аршинима Ви и Ваш лист не бавите прочешљавањем имовине вршњакиња Данила Вучића, двају Ђиласових одраслих ћерки?

Када Ваш лист безразложно напада и оптужује супругу председника Вучића, због чега се онда Ви и Ваш лист, по истим аршинима, не бавите и имовином бивше супруге Драгана Ђиласа, која му је и даље пословни партнер, и која се такође обогатила на Ђиласовим „пословима“?

Када Ваш лист правда вређање мајке председника Вучића, када износи податке о имовини родитеља председника Вучића, због чега се онда Ви и Ваш лист, по истим аршинима, не бавите имовином ротитеља Драгана Ђиласа?

Када Ваш лист напада и вређа брата председника Вучића, када износи лажне податке о његовој имовини, због чега се онда Ви и Ваш лист, по истим аршинима не бавите огромном имовином рођеног брата Драгана Ђиласа?

А ми из СНС, не знамо, и нећемо да знамо, ни једно име од четворо деце Драгана Ђиласа, нити имена његових родитеља, јер их никада нећемо нападати и провлачити кроз медијско блато, онако како то чините Данилу, Андреју, Тамари, Ангелини, Ксенији, Милици, Анђелку, и малом Вукану, Ви, Ваш лист и остали ђиласовски медији, госпођо Бишевац.

Вратићу се сада на причу о херојима. Како имам довољно година, добро се сећам рата у Хрватској, Книна и Крајине. Сећам се добро да је Капетан Драган заиста био херој, да је његова борба била чиста и успешна. Капетан Драган није баш изазивао срећу у Милошевићевом режиму. Прво, постао је исувише популаран, и друго његова војна професионалност је превише разоткривала неспособности војске у Крајини, али и самог Милошевићевог режима. А Хрватска неоусташка држава, се сетила тек после 14 година од деловања Капетана Драгана у српској Крајини, када је ухапшен злочинац Готовина, 2005. године, да треба медијски да парира том случају, и да покуша да поврати нарушени углед, тако што ће да лажно оптужи Капетана Драгана, за наводне ратне злочине из 1991. Има ли бољег доказа да су то непостојећи ратни злочини, од тога да Хашки трибунал никада није оптужио, нити потраживао Капетана Драгана? И поновићу, онда су паметне и пожртвоване младе патриоте, достојно дочекале српског хероја Капетана Драгана, када је изашао из неоусташког затвора.

Један од тих дивних младих људи је био Данило Вучић. Данило је показао свој хероизам непосредно после дочека Капетана Драгана, када је у марту, априлу и мају, несебично волонтирао у акцији припреме и ношења пакета помоћи за београдске пензионере. Тада је Данило и сам оболео од Ковида, и био је, као и сви други, у то време, у болници на сајму. И за то се не би сазнало да Горан Весић није објављивао фотографије Данила Вучића како ради у Арени, на припреми и ношењу пакета.

А трећи херој је наш председник. И сада ће, због ове моје тврдње уследити салва подсмеха на антисрпским аутошовинистчким ђиласовским медијима. Нека, нек лају. Председник Вучић је постао Државник. У процесу свог израстања из политичара у државника, постао је херој Србије. Уздигао је Србију из жутог блата. Изградио је Србију, и гради је. Заштитио је Србију. Вакцинисао је Србију. Лечи Србију, лечи прошлост у садашњости, ради будућности. За ових девет година, доживео је и стоички поднео, да је цена тога што сам навео, а он урадио, да му дехуманизују и демонизују целу породицу. Преживео је, опет стоички, покушај убиства у Сребреници, припреме атентата, прислушкивања, завере. Ако све то није хероизам, онда не знам шта је?

Заједнички именитељ, антисрпских аутошовиниста је затрти, „убити“, дехуманизовати, сатанизовати, сваког српског хероја – малог или великог. Као што сам на почетку рекао, Владислав Петковић Дис је, 1910. године, написао у песми „Наши дани“, у почаст хероја -„Умрли су сви хероји и пророци“. Тако данас 110 година касније аутошовинисти „убијају“ све српске хероје, инвертујући Дисове стихове у „Убити све српске хероје и пророке“. Данас 110 година после Дисове песме ми можемо да кажемо „Нису умрли сви хероји“. Родили су се неки нови – Новак Ђоковић, Ивана Шпановић, Срећко Софронијевић, Драгица Гашић, Капетан Драган, Данило Вучић, Предраг Кон, Миланко Шеклер, Миодраг Лазић, Срђа Јанковић, Горан Стевановић и Александар Вучић.

Велики Михаил Јурјевич Љермонтов је рекао: „У значајним епохама живота, понекад се и у најобичнијем човеку распламса искра јунаштва која је дотад непозната тињала у његовим грудима и тада он извршава дела о којима пре није ни сањао, и у која после чак сам једва да верује“.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s