У Скупштини Србије јуче је потписан Споразум о унапређењу услова за одржавање избора. Споразум су потписали председник Скупштине Ивица Дачић и представници странака које су биле у Радној групи за међустраначки дијалог: СНС, СПС, Двери, ДЈБ, ПОКС, СРС, ДСС, Заветници, и Здрава Србија. Председнички, парламентарни и београдски избори ће бити одржани 3. априла 2022. Тиме је незванично почела предизборна кампања.

Почетак предизборне кампање је обележило насиље Ђиласових функционера у Зајечару, који су спалили аутомобил градоначелника Ничића и насиље функционера лажног еколога Ћуте Јовановића, у Лозници, који су витлали секирама за рачун Немице Виоле фон Крамон, која је главни лобиста лажне државе Косово, која је посетила Лозницу, радећи против Србије. Немачка пета колона је у Лозници секирама нападала грађане који су Виоли фон Крамон, скандирали „Косово је Србија“. У ово насиље треба убројати и случај Николе Новаковића, сина потпредседника Јеремићеве странке, Борислава Новаковића, који је недавно, мртав пијан уништио 30 квадрата излога просторија СНС у Новом Саду! Као што видимо предизборна кампања дела опозиције се заснива на тоталном насиљу, паљењу имовине, изазивању опште опасности и на секирама! То је програм Ђиласа и Ћуте – паљење и секире!

Имајући у виду вишегодишње насиље тог дела опозиције – напади на РТС, на Скупштину Града (2016. и 2019.), на председништво, на Скупштину Србије и на полицију у јулу 2020., на повређивање 140 људи тада, на нападе на функционере власти- Марјана Ристичевића, Мају Гојковић, на новинаре ТВ Пинк, на претње смрћу члановима породице председника Вучића, и њему самом, на претње смрћу и силовањем премијерки Брнабић, на физичке нападе на просторије СНС (преко 40 пута од 2018.), на вишегодишње претње насилном сменом власти у крви, поставља се основано питање да ли су ССП, НС, НДБГ, ЗЗС, заправо терористичке организације, заогрнуте у јагњећу кожу политичких странака?

Ђиласовци су предизборну кампању почели тако што су 29.10.2021. у пола два ујутру запалили аутомобил градоначелника Зајечара, Бошка Ничића, тачније његове супруге, испред зграде у којој они живе у изнајмљеном стану. Аутомобил је потпуно спаљен, а кроз разбијено стакло је убачена експлозивна направа. Срећом, ватрогасна бригада је реаговала муњевито, и спречила експлозију аутомобила, која би угрозила безбедност стамбене зграде у којој станује породица Ничић. На бандери у близини зграде су постојале сигурносне камере. Полиција је сутрадан, само 12 сати после извршеног злочина, ухапсила Ненада Николова старог 34 године, који је у потпуности признао извршење кривичног дела, начин на који је то учинио као и (политичке) мотиве извршења. Из фотографија са друштвених мрежа (Фејсбук) Ненада Николова, види се да се ради о милитантној и веома политички опредељеној особи. Ненад Николов је посинак председника зајечарског одбора Ђиласове странке Зорана Манчића и син Ђиласове функционерке Софике Димчић, Манчићеве супруге. Да ли је Драган Ђилас дао налог свом Ненаду Николову да запали аутомобил Бошка Ничића?

Овим поводом огласила се и зајечарска полиција: „Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару, брзом и ефикасном акцијом, ухапсили су Н.Н. ( 1987) из Зајечара, због сумње да је извршио кривично дело угрожавање сигурности. Он се терети да је ноћас, каменом разбио задње лево бочно стакло прозора на аутомобилу марке “ауди“ власништво супруге градоначелника Зајечара Бошка Ничића и на задње седиште убацио импровизовану направу са запаљивом смесом и тиме изазвао пожар у аутомобилу. Н.Н. је одређено задржавање до 48 сати и он ће уз кривичну пријаву бити приведен тужиоцу Основног јавног тужилаштва у Зајечару“.

А како Ђиласова насилничка странка види овај догађај, сведочи саопштење ССП од 29.10.2021. Ђилас не осуђује насиље над Зајечарцима, Бошком Ничићем и његовом супругом, већ безумно оптужује Вучића да прогони људе у Зајечару, а Ђилас окривљује и напада полицију што ефикасно ради свој посао. У Ђиласовом бесрамном саопштењу стоји: „ССП: Режим да одмах прекине са прогоном опозиционих активиста у Зајечару. Странка слободе и правде (ССП) захтева од МУП да одмах прекине прогон опозиционих активиста у Зајечару који се спроводи по директном налогу Александра Вучића. Након вести објављене у медијима да је запаљен аутомобил Бошка Ничића, локалног кабадахије и првог човека криминализоване локалне власти у Зајечару, полиција је на информативни разговор позвала председника градског одбора ССП Зорана Манчића и његову супругу Софику Димчић. Сви који су умешани у овакво малтретирање опозиционих политичара и чланова њихових породица ће одговарати“. Као што видите Ђиласова странка поздравља паљење аутомобила „кабадахије“ Ничића, и брани приведене родитеље ухапшеног злочинца, који је признао злочин!?! Овај случај је јасан доказ да Ђилас и ССП подстичу и бране насиље. Тако је Ђилас прошле године оправдавао насиље пред Скупштином Србије, које је вероватно сам организовао. И поновићу питање – Да ли је Драган Ђилас дао налог свом Ненаду Николову да запали аутомобил Бошка Ничића?

Други пример насиља овог дела опозиције је деловање људи лажног еколога Александра Јовановића Ћуте, из удружења „Одбранимо реке Старе планине“. Овај насилник и његове дахије из Лознице, су изигравајући пету колону немачкој европосланици Виоли фон Крамон, која је посетила Лозницу 28.10.2022. у склопу њене борбе против Србије, а за интересе Куртија и Шиптара, насрнули секирама на мирне грађане који су Виоли фон Крамон, скандирали „Косово је Србија“. Тада је Ћутин потпредседник удружења “Не давимо Јадар”, Златко Кокановић, секиром насрнуо на присутне. Полиција је привела Кокановића, а Александар Јовановић Ћута је достигао врхунац лицемерства када је гостујући у емисији на ТВ Н1, подржао свог насилника са секиром, и слагао како се ради о мирољубивом пољопривреднику. Подсетићу да су Немци и домаћи издајници, током Другог светског рата побили силан народ у Лозници и околини. Како је могуће да страна, немачка држављанка Виола фон Крамон, активно учествује у предизборној кампањи у Србији, радећи отворено против интереса Србије?

А ко је лажни еколог Ћута? На протесту испред Скупштине Србије, ове године, он је грубо вређао Ану Брнабић! „Ана Брнабић је само сплет несрећних околности и није важно шта она говори”. Ову сексистичку, мизогину реченицу изговорио је нови „херој“ Немице Виоле фон Крамон, и заступник независног шиптарског Косова. Ћута је био члан СНС. Из СНС је изашао и постао је „еколошки свестан“ тек када су се изјаловили сви његови приватни интереси везани за градњу мини-хидроцентрале. Своје интересе Јовановић је покушао да оствари и преко председника Вучића, кога је спопао у Пироту 2017. године, и преко министра Горана Тривана. Када није успео прешао је у опозицију. Да Јовановић хоће да гради мини-хидроцентрале, тврди Драган Јосић, инжењер из Београда. Он је оптужио вођу Иницијативе „Одбранимо реке Старе планине“ да иза његове борбе за очување река стоји његов лични интерес, јер је Јовановић још 2016. лобирао за изградњу мини-хидроцентрале. Александар Јовановић Ћута то није порекао али се вади да је помагао пријатељу да преда папире за изградњу!?! Грађевински инжењер из Београда Драган Јосић између осталог је рекао да је интерес одбране река Старе планине замаскиран другим интересом. Вођа њихове организације Алексадар Јовановић Ћута је исходовао својевремено документацију за хидроелектрану деривационог типа у Парку природе Стара планина, који је ван Просторног плана Града Пирота, за коју је добио локацијске услове, водне услове. А Ћута Јовановић је све то добио на име Драгише Лилића из села Темска – рекао је Јосић. Додао је да је Јовановић то учинио на туђе име, али да има мејлове које је Јовановић слао министарствима, где је тражио енергетску дозволу. Интересантно је да Ћутина мини хидроцентрала није била у Просторном плану, јер је лоцирана низводно од планираног тунела Топлодорске реке, па када је кренула поново прича да се гради тај тунел, ко је први устао да се бори против тог тунела – Ћута! Он је тај коме је угрожена хидроцентрала, јер ће остати без воде, која ће отићи у Завојско језеро – оптужује Јосић, Ћуту Јовановића! Сам Ћута Јовановић је рекао: „Тачно је да сам помагао пријатељу да преда и добије папире за изградњу мале хидроцентрале од 50 киловата. Ја јесам том човеку помагао да добије дозволу“. Данас је Ћута један од предводника коалиције са Зеленовићевом странком ЗЗС и Не давимо Београд. И све заједно их у Србији подржава Виола фон Крамон, главна лобистиња лажне државе Косово!

Трећи случај насиља је случај Николе Новаковића, сина Борислава Новаковића, потпредседника Јеремићеве странке -НС, који је мртав пијан разбијао излоге на просторијама СНС у Новом Саду. Он се пијан око поноћи 28.09.2021. на дан 29.09.2021. кретао улицом Булевар ослобођења и редом разбијао излоге на просторијама СНС-а. Поред излога, који су разбијени, потпуно је уништен и инвентар у просторијама странке. Никола Новаковић је ухапшен и алкотестиран и том приликом је утврђено да је имао преко 1,8 промила алкохола у крви. Јеремићева и Ђиласова странка су оправдале ово насиље. Сигурносне камере су потврдиле идентитет злочинца и забележиле сам злочин. Борислав Новаковић је бивши градоначелник Новог Сада и био хапшен због основање сумње да је од 2007. до 2010., оштетио буџет Новог Сада за око 1,3 милиона евра. Борислава Новаковића је 17.03.2017., Виши суд у Београду осудио на три и по године затвора због малверзација приликом изградње Булевара Европе у Новом Саду.

Овакав почетак предизборне кампање веома забрињава. Као што видите све је уперено против СНС и грађана. Шта ће овај екстремни део опозиције тек предузимати у наредним месецима, видећемо. Жртва ће бити грађани Србије, као они у Зајечару, Лозници и Новом Саду. Правна државо реагуј!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s