Поводом расправе у појединостима новог Закона о заштитнику грађана, у Скупштини Србије сам указао на нове негативне појаве у нашем друштву. Обратио сам се опет пре свега, Заштитнику, Повереници и министарки за људска и мањинска права и друштвени дијалог. Још пре седам дана сам тражио обавештење од Заштитника грађана и и Поверенице за заштиту равноправности о томе шта могу и шта ће да предузму поводом угрожених и запостављених слобода и права Председника Републике, његовог сина Данила, брата Андреја и осталих чланова породице Вучић? Председник Републике и чланови његове породице су жртве вишегодишње дехуманизације, неравноправности, и дискриминације по основу страначке припадности, државне функције или сродства. Поставићу питање ко штити угрожена и запостављена права и слободе председника, његове породице али и функционера СНС? Или ће представници регулаторних и заштитних тела и Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог – институција, рећи – њихова људска права и слободе морају да буду колатерална штета положаја председника републике? Нико нормалан се неће сложити са овим. Председника и његову породицу највише штите посланици и функционери СНС, и поједини чланови владе, на челу са премијерком Брнабић. Надлежне институције то не чине. Као резултат ћутања институција, имамо четворогодишњу хајку и дехуманизацију, против породице председника Александра Вучића. При томе, једина кривица његових чланова породице је што постоје и што нису по вољи ђиласовској опозицији и медијима. Немају веза са криминацима, нису се обогатили – председник се бави политиком 28 година, и бавећи се политиком није стекао ништа, а камоли да је украо нешто. Председник Вучић и његова породица су чисти као сузе.

Погледао сам детаљно, хронолошки уназад, портале Заштника и Поверенице и установио сам да се они врло сужено и екстремно рестриктивно баве својим послом. Они се понашају као Заштитник мањина и Повереница за заштиту равноправности мањина. Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог се понаша као Министарство за људска права мањина, а не свих грађана. Наш Устав предвиђа да они штите СВЕ грађане. И већину и мањину. Они то не чине. Ево једног примера. У фебруару 2019. два пута је покушана вандализација излога Прајд инфо центра у Београду. Реаговали су сви медији и Заштитница грађана. Просторије и излог нису оштећени. Повереница је тада рекла: „Повереница осуђује синоћни напад на просторије Прајд инфо центра у Београду“. Просторије СНС су до сада, последњих година, нападане преко 60 пута, са нанетом огромном материјалном штетом. Мотиви су били политички, ради се о дискриминацији по основу страначке припадности. У једном случају просторије СНС су биле спаљене. Опозициони медији уопште нису реаговали или осудили све ове нападе. То су двоструки аршини. Исти аршини морају да се примењују на просторије ЛГБТ популације и на просторије СНС. Повереница и Заштитник се никада нису огласили да осуде нападе на просторије СНС. У случају вишегодишњих напада на породицу председника Вучића такође. Многобројни су напади и на функционере власти и СНС. Повереница и Заштитник се никада нису огласили. Дошли смо до тога да нико не штити одређена угрожена права већине. Повереница и Заштитник кажу да нису надлежни. Полиција делује и често открије нападаче на просторије СНС, али полиција није надлежна за угрожавање равноправности и за дискриминацију. Када гледамо на физичке нападе на просторије СНС, током низа година, ради се управо о НОВОЈ појави угрожавања равноправности и о дискриминацији по основу страначке припадности. И, наводно, нико није надлежан. А то није тачно. Надлежни су Заштитник и Повереница и Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог. Министарка Чомић често каже да су функционери дужни да трпе. Да, дужни су да трпе критику, али не и физичке нападе, претње смрћу, дехуманизацију и инквизицију.

Majority and minority.

Још једна ствар упућена Заштитнику и Повереници. Почетак предизборне кампање је обележило насиље Ђиласових функционера у Зајечару, који су спалили аутомобил градоначелника Ничића и насиље функционера лажног еколога Ћуте Јовановића, у Лозници, који су витлали секирама за рачун Немице Виоле фон Крамон, која је главни лобиста лажне државе Косово, која је посетила Лозницу, радећи против Србије. Немачка пета колона је у Лозници секирама нападала грађане који су Виоли фон Крамон, скандирали „Косово је Србија“. У ово насиље треба убројати и случај Николе Новаковића, сина потпредседника Јеремићеве странке, Борислава Новаковића, који је недавно, мртав пијан уништио 30 квадрата излога просторија СНС у Новом Саду! Као што видимо предизборна кампања дела опозиције се заснива на тоталном насиљу, паљењу имовине, изазивању опште опасности и на секирама! То је програм Ђиласа, Јеремића и Ћуте Јовановића– паљење, разбијање и секире! У Зајечару је полиција само 12 сати после извршеног злочина, ухапсила Ненада Николова старог 34 године, који је у потпуности признао извршење кривичног дела. Ради се о милитантној и веома политички опредељеној особи – функционер ССП. Ненад Николов је, поред тога, посинак председника зајечарског одбора Ђиласове странке Зорана Манчића и син Ђиласове функционерке Софике Димчић, Манчићеве супруге. Да ли је Драган Ђилас дао налог свом Ненаду Николову да запали аутомобил Бошка Ничића?

И ево још једног примера где не реагује нико, ни Повереница,  ни Заштитник, ни Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог, нити удружења новинара. Јуче сам ухватио Маринику у најстрашнијој лажи. Она је јуче халуциногеним саопштењем ССП и преко ђиласовских медија, оптужила председника Вучића да је организовао атентат на бившег председника синдиката ЕПС-а, Милана Ђорђевића Ђокина у Аранђеловцу. Мариника каже у саопштењу: „Отворено писмо Александру Вучићу. Са својим неистомишљеницима до сада сте се обрачунавали медијски, а сада се почело и оружјем. Након што је недавно смењени председник Синдиката радника ЕПС-а Милан Ђорђевић Ђокин отворио аферу о прислушкивању у ЕПС-у и набавци технике за тајно прислушкивање људи, на Ђокина је пуцано у Аранђеловцу са два метка упозорења…неко је забранио припадницима Управе криминалистичке полиције да изврше увиђај. Ко је издао то наређење“. Та лаж и тај спин се врте у ђиласовским медијима већ 30 сати. Ово све сам разобличио у два текста које је објавио цењени „Информер“. Доказано је да је све у Тепићкином саопштењу лаж. Полиција је увиђајем утврдила да је неко, вероватно из праћке, металном куглицом, разбио стакло улазних врата кафића у коме се није налазио Ђорђевић, који је био у ТВ Студију. Нити је било пуцњаве, нити ватреног оружја, нити два метка, нити је лице које Мариника помиње било у објекту у коме су разбијена врата. Дакле, није се десило ништа што је повезано са Миланом Ђорђевићем. И том Ђорђевићу неко треба да верује када је изнео страшне измишљотине о прислушном центру у ЕПС-у? Уместо извињења, добијамо затрпавање лажима, новим лажима и спиновима. Питање за Маринику, где ви видите два метка, пуцњеве упозорења, Вучићеву одговорност, заверу у ЕПС-у? Да ли ће Мариника упутити извињење због лажи које је изнела? Неће! Наставиће да спинује измишљотину. Срам је било. Али, разобличена је! Овај пример доказује како лаже Мариника! Како? Лако!

Мариника је незадовољна због тога што неће бити кандидаткиња за председницу Србије, или градоначелницу Београда, али чак и њен Мултиком послодавац Ђилас, види да је народ неће, и да би пропала на непосредним изборима. Стога је Ђилас обнародовао да ће Мариника бити носилац листе ССП. С коња на магарца. Тачније с коња, на бицикл, како је Маринику описао Никола Јовановић. Како Мариника у свом безумном писму, безразложно помиње и чланове породице председника Вучића, и опет их провлачи кроз блато, поручујем јој да ми из Српске напредне странке, са поносом можемо рећи да ми не знамо, и нећемо да знамо, ни једно име од четворо деце Вашег послодавца Ђиласа, нити имена његових родитеља, нити имена Ваше деце и Ваших родитеља, јер их никада нећемо нападати и провлачити кроз медијско блато, онако како то Ви и Ваша братија чините Данилу, Андреју, Тамари, Ангелини, Ксенији, Милици, Анђелку, и малом Вукану.

Racism symbol or individuality icon or a contagious and infectios person self isolating or social distancing issue in a crowd.

Ови примери насиља и лажи, показују да у Србији део опозиције и њихови медији, делују као Инквизиција, а појединци као Инквизитори. Тако имамо лов на политичке вештице, спаљивање политичких вештица, имамо дехуманизацију по основу политичке или породичне припадности.

Овакав почетак предизборне кампање веома забрињава. Као што видите насиље и деструкцију изазивају странке које су саме себе искључиле из Дијалога о изборима (ССП, НС, Ћутин покрет). Све је уперено против СНС и грађана. Шта ће овај екстремни део опозиције тек да предузима у наредним месецима, када се кампања захукта? Да подсетим да ми из СНС и председник Вучић, наступамо искључиво конструктивно. Обезбедили смо успех оба колосека дијалога о изборима, уз задовољство представника ЕУ парламента. А на дан када су екстремистичке странке извеле насиље на почетку предизборне кампање, СНС и председник Вучић, су представили нове, модерне дабл-декер возове, који ће новим српским пругама ићи 200 километара на сат. Први такви возови ће на пролеће 2022. ићи пругом Београд-Нови Сад која се приводи крају. Председник Вучић гради Србију, штити Србију, вакцинише Србију, лечи Србију. Лечи прошлост у садашњости, ради будућности. Живела Србија!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s