Епидемија је на површину јавности у Србији, истерала оно најбоље и оно најгоре. Оно најбоље представљају јунаци и хероји лекари, медицински радници и стручњаци вирусолози, еподемиолози, чланови Кризног штаба, који су током ових 20 месеци спасли десетине хиљада живота. Ту треба убројати и власти Србије, на челу са председником Вучићем, које су одговарајућим медицинским и немедицинским мерама такође спасле десетине хиљада живота. Како изгледа штеточинска власт најбоље показује пример председника Бразила. Оно најгоре представљају ковидиоти разних врста. Ковидиоти су хијене које су епидемију схватиле као прилику за стицање популарности и политичких поена. Добро је познато ко су ковидиотске хијене.

Један од хероја је и доктор Предраг Кон. Дехуманизација и сатанизација др. Предрага Кона и осталих чланова Кризног штаба је почела практично одмах, на почетку епидемије. На сваку меру Кризног штаба, антиваксери, отворени и прикривени, би одмах одговорили тражећи све супротно. У томе је предњачила ССП на челу са Ђиласом и Мариником. Нажалост, мржња према члановима Кризног штаба и према лекарима, па и др. Кону све више подсећа на протофашизам – антисемитски графити мржње, прогањање људи у њиховим домовима, претње, предрасуде…Тако је у Новом Саду 11.11.2020.  освануо убилачки и антисемитски графит уперен против др. Предрага Кона. На фасади стамбене зграде исписано је: „Др Кона на колац“ , а испод натписа је прецртана Давидова звезда, симобол јеврејског народа. Један од лидера антивакцинаша је Дамњан Кнежевић, познат по томе што је био један од главних организатора злочиначког напада на Скупштину Србије када су нападачи током 7 дана повредили 140 полицајаца и 30 новинара. Он се 25.10.2021. похвалио да је организовао препад на дом доктора Бранислава Тиодоровића у Нишу, члана Кризног штаба, и написао: „Браво Ниш! Посета члану кризног штаба др Тиодоровићу!“. Истог дана, такође увече, неколико десетина антиваксера се окупило у Београду испред зграде у којој живи др Предраг Кон. Антиваксери су урлали увреде Кону –  „ухапсите Кона“, “усташо” и “Менгеле”.

Постоји и снимак десетак антиваксера који протестују испред Скупштине Србије, од којих један детаљно показује своје безобално незнање и о др. Кону, али још горе и о ратном злочинцу, нацисти и монструму Јозефу Менгелеу. Овај млади антиваксер, нацисту Менгелеа, назива „господином и интелектуалцем“, док доктора Предрага Кона назива “плаћеником и убицом” и каже: „Менгеле је био научник, смислио је неке лекове. Разумем ја да се Кон потресао кад су га упроедили с Менгелеом, он (Менгеле) је помогао нешто и био интелектуалац, овај човек (Кон) је плаћеник и убица. Он би волео да буде као Менгеле, он иде у том смеру, али никад неће ништа смислити“. Ово лепо показује да антиваксери не знају основне историјске чињенице, ни ко је нацистички злочинац Менгеле, ни какве је страшне злочине починио. Нажалост, прогањање др. Предрага Кона је настављено и 3.11.2021. када су антивакцинаши на зиду његове зграде написали графит, натпис „КОН = МЕНГЕЛЕ“. Видите да се мржња према др. Предрагу Кону, креће од оне нацифашистичке („Др Кона на колац“  уз прецртану  Давидову звезду), до оне која доктора Предрага Кона изједначава са нацистима. Ово друго је посебно увредљиво с обзиром на јеврејско порекло Предрага Кона, и на чињеницу да је отац др. Кона, био жртва у нацистичким логорима.

Да су мржња и неонацизам, који су уперени против др. Предрага Кона, итекако повезани са политиком, и постојећим странкама из опозиције, сведоче и следеће чињенице. Прикривена антиваксерка Мариника Тепић је 30.06.2020. у име Ђиласове странке ССП, поднела кривичне пријаве против чланова Кризног штаба, и поименце против Предрага Кона. Више пута је претила Предрагу Кону, Кризном штабу и вређала његове чланове. Као и Ђилас, противила се свим мерама лекара и епидемиолога. Као и Ђилас, противила се набавци руских и кинеских вакцина, тражећи само западне вакцине. После су се она и Ђилас ушуњали на вакцинацију, преко реда, и примили руску вакцину. Као и сви антиваксери она је Кризни штаб назвала „приватним штабом Александра Вучића и његове клике, параван који је направљен за ову страшну превару грађана“. А Мариника себе претставља као „антифашисткињу“ и неоправдано оптужује српски народ за геноцид у Сребреници!

Предводница препада на дом др. Предрага Кона, 25. октобра, је Нада Гладовић, функционерка „Двери“. Она је особа која је урлала у мегафон, испред зграде др. Предрага Кона. Двери су отворено антиваксерска странка, уз ДЈБ, и надају се да ће на изборима 2022. покупити антиваксерске гласове. Нада Гладовић је радила у Министарству културе, у доба министра Владана Вукосављевића. Тамо је дошла по препоруци (то показује какав је министар био Вукосављевић). Нада Гладовић је била у радном односу у Министарству културе и информисања од 20. фебруара 2019. до 4. децембра 2019. године. У том периоду била на радном месту административно-техничког секретара у Кабинету министра Владана Вукосављевића. Решењем од 4. децембра 2019. године именованој је престао радни однос због злоупотребе права из радног односа – она је службени имејл користила за продају робе.

Нада Гладовић је жучни антивакцинаш, али и администратор опскурне вајбер групе у којој се промовише лек за сточне паразите „Ивермектин“, за лечење корона вируса. Да је она заиста функционерка Двери потврдио је лидер Двери Бошко Обрадовић, 30.10.2021. када је рекао: „Нада Гладовић је члан Српског покрета Двери, и бави се политичким радом у градској организацији Двери Београда и Савету жена“.

На крају, потребно је јасно рећи антиваксерима ко је херој др. Предраг Кон, а ко је монструм Јозеф Менгеле.

Предраг Кон је лекар, специјалиста епидемиологије. Рођен је 1955. у Београду, у јеврејској породици. Предрагов отац Андрија Кон је као резервни југословенски краљевски официр заробљен у Априлском рату 1941. године и одведен у заробљеништво. Рат је провео у нацистичким логорима. Током 1991. и 1992. године, др. Предраг Кон је био ангажован као лекар санитета за превентивну медицинску заштиту у Републици Српској Крајини и западном Срему. Касније је постао начелник одељења за медицинску информатику при Првој армији Војске Југославије. На Војномедицинској академији је радио 15 година, а био је и ратни епидемиолог. Ради у Градском заводу за јавно здравље Београда. Носилац је Медаље за војне заслуге и Повеље Српског лекарског друштва. Од марта 2020. године, члан је Кризног штаба за сузбијање заразне болести Ковид 19. Председник Републике Србије Александар Вучић га је 10. априла, ванредно унапредио у чин резервног санитетског потпуковника. Поводом Дана примирја у Првом светском рату, председник Александар Вучић је 11. новембра 2020. године, Предрага Кона одликовао Орденом Карађорђеве звезде првог степена. Кон је члан је Српског лекарског друштва и Управног одбора Удружења епидемиолога Србије. Ожењен је и отац двоје одрасле деце.

Јозеф Менгеле је био један од највећих нацистичких злочинаца и монструма. Био је лекар који је стекао надимак „Анђео смрти“ због својих злочина у Аушвицу и другим концентрационим логорима. Вршио је нехумане медицинске експерименте на људима, а био је задужен и за организацију логора смрти. Сматра се да је у гасне коморе отерао 400.000 људи. У концлогору Аушвиц је починио мноштво злочина и спроводио је разне злочиначке експерименте, покушавајући да докаже убилачку нацистичку расну теорију. Његов допринос медицини је раван нули. Није открио ништа, никакав лек, како тврде антивакцинаши. После рата је побегао из Европе, уз помоћ Католичке цркве, у Јужну Америку. Умро је у 67. години (1978.), у Бразилу, од можданог удара. Од изручења Немачкој и Израелу су га штитиле јужноамеричке фашистичке хунте у Аргентини, Парагвају и Бразилу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s