Ђилас је гостовао на својој ТВ Н1 02. 12. 2021. и ту је, као и увек, халуцинирао на разне теме. Омиљена тема му је пумпање сопственог нарцисоидног ега, како ће он Ђилас да победи на изборима 2022. Колико је то бедно и провидно, сведочи чињеница да је он изговарао истоветне речи, и 2018. године, пред београдске изборе! И на тим изборима је пуко ко звечка! Његова коалиција, једнака овој сада, је 2018. добила само 19% у Београду!

Ђилас је изрекао следећу халуцинацију изазвану вероватно, неком тешком психоактивном супстанцом: „Ово је један неофашистички, чак нацистички режим који на тај начин функционише. То су исти људи који су пре 30 година слали младе људе у ратове, слали људе да гину а онда окренули главу када је дошло до погрома. То су исти људи који су били власт 1999. године, када је на Косову повучена комплетна српска војска и цела администрација. А они за све оптужују прошлу власт, иако их имате данас много више у њиховим редовима, него у опозиционим странкама. И они доносе страшне одлуке. Да ли је то Горан Весић, Синиша Мали или Јелена Триван“. Осим глупости и лажи коју сада још жешће понавља („о фашистичком режиму Србије“ о чему ћу касније говорити), Ђилас је у овом пасусу изговорио још једну глупост и лаж. Он је Горана Весића, Синишу Малог и Јелену Триван, осим за фашизам, оптужио да су пре 30 година доносили некакве страшне одлуке у вези мобилизације, ратова и погрома, и да су 1999. били власт која је повукла војску са Косова. Ђилас је вероватно желео нешто друго да каже, али није то рекао, већ је у свом конфузном говору изрекао све ове лажи и глупости. Добро је познато да су и Весић и Триван били противници властима током деведесетих, док се Синиша Мали, тада уопште није бавио политиком.

У својим лажљивим халуцинацијама, Ђилас је коментаришући тврдње да је у пероду док је он био на власти, компанија Рио Тинто доведена у Србију, навео да „је он није довео“, као и да „нема никакве везе са Рио Тинтом“. Ђилас је слагао и следеће: „Са отварањем рудника литијума нема никакве везе ниједна претходна влада до владе Александра Вучића. Ја сам се бавио пословима градоначелника Београда, а не пословима министра рударства“. Све што је Ђилас изговорио је чиста лаж. Прво, Ђилас је 2007. био министар за Национални инвестициони план, а део плана је било ископавање литијума у околини Лознице, и то баш од стране компаније Рио Тинто, коју је у Србију довела још Ђинђићева влада. Друго, влада чији је министар био Ђилас, и наредна влада Мирка Цветковића, у доба најжешћег режима Тадића и Ђиласа, су потписале низ уговора са компанијом Рио Тинто. Треће, Драган Ђилас је у интервјуу за лист „Недељник“ 25.10.2017. рекао: „Ево, потврђено је да је код Лознице откривено друго по величини налазиште литијума у свету и највеће у Европи. Хајде да причамо о концесији на те руднике, али да фабрика батерија буде код нас, зато што су оне у свим мобилним телефонима и електричним аутомобилима. Зар то није шанса за Србију? То ће да запосли хиљаде и хиљаде људи и направи бренд од наше земље. Замислите у сваком мобилном телефону или у аутомобилу део на коме пише „Мејд ин Србија“. То су теме које су нам данас потребне…“. Невероватно, зар не? Ђилас се пре 4 године залагао за ископавање литијума и производњу литијумских батерија и хвалио је то. Тада је то Ђиласу било бајно, а данас је грозно. Грозно је његово лицемерје, грозни су његови двоструки аршини. И сутра Ђилас излази на улицу да протестује против Рио Тинта, тј. иде да протестује против себе самог! Урнебесно смешно!

Да Ђилас бесрамно лаже, потврђује некадашњи председник Србије, Борис Тадић, који 2.12.2021. за лист „Данас“ каже: „Дакле, Рио Тинто је дошао у Србију у време Коштуничине владе, а први преговори су почели још у време Ђинђићеве. Наравно да тај пројекат истраживања нисмо прекидали ни током нашег мандата, јер има огроман потенцијал за развој Србије и било је у интересу Србије да се истраживање заврши и да онда процењујемо спрам резултата тог истраживања оправданост даљих корака. То, наравно, подразумева да нам профит није био изнад заштите животне средине и здравља грађана. Да би се знало колика је корист, а колика штета требало би да имамо прво завршене апсолутно све релевантне студије, а не да информације о томе добијамо из протеста и парола. Такве студије још нису све завршене, а Рио Тинто није завршио још ни фазу истраживања, тако да је неодговорно да се о томе било ко дефинитивно изјашњава у овом тренутку. Заштита животне средине је исувише озбиљна тема да би се користила за политичке манипулације и популизам. Само режиму одговара да се (…) протест диже против пројекта који је још у фази истраживања и о ком немамо финалне и поуздане податке. Ђиласа данас оптужују за његове речи од пре неколико година о експлоатацији јадарита. А све што је тада рекао је истина и не смемо да ћутимо истину повлачећи се пред популизмом. У политици се увек водим истином и уверењима, а не тиме шта је у датом тренутку популарно рећи. А ако је данас и овој фази оправдано протестовати против Рио Тинта без коначних процена о штетном утицају на животну средину, па онда би по тој логици требало одмах затворити и све активне руднике и фабрике које такође у мањој или већој мери штете животној средини? Међутим, такав есктремизам би био потпуно економски неодржив, а сиромаштво би се много више одразило на квалитет живота наших грађана, а у крајњем и на животну средину”. Овим речима Борис Тадић је покопао све лажи Драгана Ђиласа и лажних еколога!

Ђилас додатно халуцинира на крају интервјуа на ТВ Н1 и каже: „3. априла увече у Београду грађани ће славити пад фашизма. Александар Вучић нема никакве шансе за победу у другом кругу. И због тога још увек није саопштио да ће бити кандидат за председника“. Овде човек може само грохотом да се смеје. Неко треба да обавести Ђиласа да је Вучић 2017. године, убедљиво победио на председничким изборима, у првом кругу, када је добио 55 одсто гласова. Сада је Вучићев рејтинг много већи!

Е сада је време да се обрачунам са Ђиласовом бесрамном лажи, о томе да је Србија фашистичка. Прво, подсетићу да је Ђилас најавио да ће Мариника Циобану Зхивцу бити носилац његове листе. То значи да је прва тачка Ђиласовог изборног програма, Мариникин програм да су Србија и српски народ, геноцидни! Ђилас јуче вређа Србију да је фашистичка и нацистичка. Сетимо се да је Ђилас приликом недавне посете Вашингтону, све Србе са КиМ, назвао криминалцима.

Србија, наравно није фашистичка, али као и у свакој држави на свету, нажалост, и у Србији постоји вирус фашизма. Фашиста има мало у Србији, сетимо се само како је око 500 фашиста напало Скупштину Србије у јулу 2020. у покушају изазивања државног удара. Овај вирус у Србији одликују екстремни ауторитативни шовинизам (Ђилас, Ного, Ђорђевић, Обрадовић), постојање „вође“ који прижељкује неограничену моћ (Ђилас, Јеремић, Ђорђевић), одбацивање модернизма – ирационализам – опсесија издајом и теоријама завера (5Г, вакцинација, чиповање, харповање, отпор метроу, истраживању литијума – Ђилас, Ного, Радуловић, Ђорђевић, Обрадовић), страх од разлика – ксенофобија – расизам – (против миграната, Рома и чланова СНС – Ного, Ђилас, Јеремић, Ђорђевић), индивидуална или социјална фрустрација (изгубљена власт и жеља влашћу – Ђилас, Јеремић, Ђорђевић), осећај понижења због моћи „непријатеља“ (део опозиције је фрустриран снагом Вучића и СНС-а –Ђилас, Јеремић, Ђорђевић). Фашиста непријатеље не сматра људима. Фашиста има рашчовечену, дехуманизовану представу о непријатељу. Фашиста „елиминисање“ непријатеља не сматра злочином, већ хвалевредним подухватом. Стога не чуди призивање убиства Вучића и његове породице, и њихова дехуманизација.

Драган Ђилас је осим што је познат по томе што је „поштено зарадио“ 619 милиона евра док је обављао три државне функције, познат и као човек који је фашистичким методама истерао из домова десетине хиљада Рома, куће им сравнио са земљом, а онда те Роме потрпао у контејнере које је поставио у шумама на периферији Београда (инклузија у контејнере). Колико Ђилас заиста халуцинира о фашизму сведочи и следеће. Ђилас је 2.2.2021. у интервјуу за лист „Данас“ отишао тако далеко у својим халуцинацијама да је рекао: „Западна Европа и Америка већ девет година директно дају подршку Александру Вучићу у пројекту увођења неофашистичког система у Србију“. Лупио је, и остао жив!

Да поновим Ђиласу следеће. Прво, нема државног неофашизма у Србији, осим што се фашистичким методама служе управо Ђилас и његови екстремисти, али се ту ради о екстремној мањини. Друго, нелогично је да би 27 држава ЕУ, плус Британија, плус САД и Канада, подржавали неофашизам у Србији, чак и да он постоји. Скаредно је да Ђилас говори о фашизму у Србији, када знамо да су баш на Ђиласовим протестима 2018. ношена огромна вешала преко Теразија. Нису ли управо немачки фашисти и љотићевци, вешали и силовали по Теразијама, Београду и Србији у доба окупације? Скаредно је да Ђилас говори о фашизму у Србији, када знамо да је један од лидера Ђиласове коалиције, Жељко Веселиновић 20.9.2018., позвао на силовање премијерке Ане Брнабић. Радио водитељ и учесник Ђиласових протеста, Дашко Милиновић је 19.12.2018., поручио посланику СНС Влади Ђукановићу: „вепру, нећемо ти двапут рећи, на ражњу ћеш се пећи!“. Бивши посланик Славиша Ристић је запретио Вучићу , „да због Косова, може да заврши као убијени премијер Зоран Ђинђић“. Новинарка Снежана  Чонградин је 27.12. 2018., поручила Вучићу и СНС-у да ће им „судити, не независни, већ револуционарни судови“. Драган Великић је 24.12.2018. изјавио:„Ја заиста верујем да, убеђен сам у то, овај режим може само на улицама да се склони“. Горан Марковић је 30.12.2018., изјавио: „кроз институције не може ништа да се уради“,  и „једино решење у Србији апсолутна побуна и улица“. Јово Бакић је 31.12.2018. изјавио „Вучићу ће судити револуционарни суд“. Учесник протеста Саша Милошевић, је на друштвеним мрежама, 02.02.2019. изнео претње смрћу вешањем сину председника Вучића. Поред Милошевића, МУП је дан касније привео и особу која је претила и ћерки и сину председника Вучића. Драган Спасић, председник општинског одбора „Двери“ у Трговишту, објавио је морбидан текст на „Фејсбуку“ 09.11.2019.: „Треба направити попис утицајних СНС лица, и после промене власти, мигранте населити у њиховим кућама, становима…дати им њихове ћере и жене да силују„. Весна Пешић је 17.01.2020. на Твитеру објавила:„спрема се доживотни Вучић. Е нема ту бојкота, само цев у главу…“. Иван Горан Ковачић је у својој поеми „Јама“ описао злочине које планирају ђиласовци: „Само кроз прсте капале су капи, топле и густе коjе крвник нађе, још горчом муком дупља коjе зjапи, да бодеж у врат забоде ми слађе: А мене драгост ове крви узе, и ћутио сам капље као сузе“.

Подметање фашизма Србији

Уназад четири године учестале су потпуно неутемељене оптужбе против власти Србије, за фашизам. Онима који износе ове бесрамне оптужбе, није ни мало стало до чињенице да тим лажним оптужбама вређају своју земљу Србију. Увреде су тим теже, уколико имамо у виду слободарску и антифашистичку традицију Србије, и огромне жртве Србије у другом светском рату. Да у Србији постоји државни фашизам, неминовно би реаговале европске институције у Србији, страни амбасадори итд. Поједини медији и политичари опозиције, шире говор мржње у заједничком подухвату, најгрубље вређајући грађане Србије, подметањем нељудских оптужби за фашизам, против Србије, њеног председника и функционера СНС. Скаредне оптужбе за фашизам долазе ове године у појачаном интензитету, у односу на претходне. Апсурдно је што оптужбе за фашизам, долазе од оних који би да вешају и силују, или од оних који то медијски подржавају (није ли то фашизам?).

Фатаморгане о фашизму

Где у Србији Ђилас види фашизам? У Београду на води? У будућем метроу? Код споменика Стефану Немањи? Код споменика Бори Пекићу? На стотинама километара новоизграђених аутопутева? У просечној плати од 600 евра? У новим Ковид болницама? У фабрикама вакцина? Где?  Да ли неко прогања или убија Јевреје, Роме, мигранте, припаднике мањина, или припаднике опозиције? Не, Србија добија похвале из целог света у погледу односа према мањинама и мигрантима. Да ли неко доноси законе којима одузима имовину Јеврејима, Ромима, осталим припадницима мањина или мигрантима? Не, наравно. Јеврејској заједници се враћа сва имовина, која је одузета током и после другог светског рата. Да ли неко забрањује политичке странке и окупљања? Опозиција и лева и десна, се годинама јавно окупља најчешће мимо закона, испред седишта институција и медија. Да ли неко забрањује медије? Свакако, не. Већина медија је против Вучића и СНС. Да ли је у Србији угрожено било које грађанско право? Није, осим права чланова Вучићеве породице, и људских права чланова СНС. Да ли неко у Србији прогања људе на основу расне, верске, националне, сексуалне, политичке  или неке друге припадности? Не, никако, осим ђиласоваца који прогањају чланове Вучићеве породице. Па где онда Ђилас види „ФАШИЗАМ“ у Србији? Само у својим халуцинацијама. Никада ни у једној фашистичкој земљи не би било могуће да Владу предводи жена. Још мање би било могуће да у некој фашистичкој земљи Владу предводи жена која се декларише као ЛГБТ особа. У којој то фашистичкој земљи је икад било могуће да туце жандара некажњено претуче и вођиног брата, и брата градоначелника главног града, и двојицу припадника специјалних војних јединица? У којој то фашистичкој земљи могу да раде медији налик Н1, Нови, Директно,„Данасу“,“НИН-у“, „Времену“,„Таблоиду“, итд.? У којој то фашистичкој земљи новинари држе лекције вођи? Која је то фашистичка земља икада добијала највиша признања из иностранства за постигнуте економске и друге реформе? У којој се то фашистичкој земљи стално одржавају ЛГБТ параде? У којој то фашистичкој земљи могу да нападну председницу Скупштине у њеном кабинету? У којој то фашистичкој земљи, опозиционари могу некажњено да претуку две новинарке главне телевизије? У којој то фашистичкој земљи можете некажњено ударити у лице шефа посланика владајуће странке? У којој то фашистичкој земљи можете стално по медијима бестијално развлачити чланове породице лидера државе? У којој то фашистичкој земљи можете некажњено и слободно вређати и понижавати функционере и припаднике владајућа партије? У којој се то фашистичкој земљи стално одржавају слободни избори сваке две године? И тако у бескрај.

Скаредно је да Ђилас говори о фашизму и криминалу у Србији, када је један од његових најближих страначких сарадника у Куршумлији, Милутин Бакић, ухапшен због тога што је шверцовао 66 килограма марихуане; када је Милан Дабовић, бивши шурак Драгана Ђиласа, ухапшен због шверца 2,4 килограма чистог кокаина; када баш он, Ђилас хладно претуче свог бившег таста који је стао у одбрану  своје ћерке; када баш Ђиласова потпредседница Мариника, ангажује свог пријатеља дилера дрогом и оружјем, да из Панчева исели једног новинара. Да парафразирам великог песника Владислава Петковића Диса, који баш као да је о Ђиласу писао: „Покрао је све храмове и ћивоте, исмејао све врлине и поштење, понизио све гробове и животе, упрљао и опело и крштење, покрао је све храмове и ћивоте“. Због чега Ђилас толико лаже? Љубоморан је и фрустриран због тога што председник Вучић уздиже Србију, гради Србију, вакцинише Србију, штити Србију, лечи Србију. Лечи прошлост у садашњости, ради будућности. Живела Србија!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s