Креативно усахли Горан Марковић годинама прети председнику Александру Вучићу. Горан Марковић је 30.12.2018., изјавио: „кроз институције не може ништа да се уради, једино решење у Србији је апсолутна побуна и улица“. Горан Марковић је 02.10.2020. изјавио: „Неће Вучић предати власт без крви. Добро зна да је без ње само црвић који ће се грчити на ватри“. Горан Марковић је 20.09.2021. изјавио: „Ми прелазимо у фазу у којој нема више избора, све ће се убрзавати и постајати драстичније, и на крају ће улица решити наше муке. Сада се тај тренутак приближава“. И коначно Горан Марковић, некада режисер, а данас крвожедни прогонитељ је у интервјуу за „Нови магазин“ 15.12.2021. изјавио: „Ја се ипак надам да Александар Вучић има пред очима Чаушескуов крај и да ће се повући без крви“. Осим ове грозне претње крвожедни Марковић је одмаздом запретио и својим колегама: „Многе моје колеге су обични бедници. Они представљају сараднике окупатора. А зна се како пролазе колаборационисти кад осване слобода“. Овако како данас Горан Марковић говори о одмазди, крви и стрељању, тако су неки људи мислили 12.03.2003. године, када су стрељали премијера Зорана Ђинђића.

Као што Горан Марковић данас прети председнику Вучићу стрељањем, тако је Горан Марковић призивао смрт премијеру Зорану Ђинђићу, у другосрбијанској емисији „Пешчаник“ 14.2.2003., само месец дана пре атентата и стрељања Зорана Ђинђића. Тада је Горан Марковић, призивајући смрт рекао: „Ја бих страшно волео када би се појавио један човек који има неки формат, који би могао да се супротстави Ђинђићу“. Месец дана касније појавили су се Легија, Звездан, сурчински и земунски клан, и супротставили су се премијеру Ђинђићу, тако што су га зверски и кукавички стрељали. Испунила се жеља Горана Марковића, појавио се неко ко се супротставио Ђинђићу. Бавио сам се политиком и 2003. године и нисам био Ђинђићев истомишљеник. Али сам и тада сматрао и данас сматрам да је Ђинђићево убиство једна од најгорих ствари које су се десиле Србији у 21. веку.

Тада 2003. сам слушао поменуту емисију „Пешчаника“. Касније сам се увек чудио због тога што после Ђинђићевог убиства није било осуда и реакција на ову и друге емисије „Пешчаника“ које су сатанизовале Ђинђића и призивале његово убиство. Када сте другосрбијанац и аутошовиниста ви сте заштићени као бели медвед. Било би данас занимљиво чути одговор Горана Марковића и Светлане Лукић, када би их неко неким чудом питао, да ли се данас стиде тога што су дехуманизовали Ђинђића? Наравно, Ђилас и Ђинђић се нису подносили, тако да данас ниједан ђиласовски медиј неће Марковићу и Лукићки поставити то питање.

Као што је некада призивао Ђинђићеву смрт, тако данас Горан Марковић призива смрт председнику Александру Вучићу, претећи му да ће бити стрељан као Чаушеску. И још горе Горан Марковић прети смрћу свима онима које назива колаборационистима. Позивам тужилаштво да реагује. Позивам јавност, али посебно тужиоце, судије, угледне правнике и адвокате да осуде ове претње крвожедног Горана Марковића.

Аутор је члан председништва СНС и народни посланик

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s