Мозгомашинац Ђилас већ две године објављује лажна истраживања јавног мњења. Нити се зна ко ради истраживање, нити како, нити колики је узорак, нити да ли је валидан. Ништа. Ђилас је машински инжењер и тајкун, стога је нестручан и да врши истраживања, и да их презентује. Наравно, не постоје истраживања, већ Ђиласов тим измисли и припреми (то им се снило) оно што је баба Ђиласу мило. Истраживања врше свуда у свету угледне агенције и сви подаци су јавни и провериви. Код Ђиласа, нити постоји агенција, нити су подаци провериви. Све је чиста лаж!

Тако је машински Ђиласов мозак исповртео данас, 26.12.2021. ново лажно истраживање. Оно је шупље, уздуж и попреко, али објаснићу само основне обмане и лажи.

Прво, истраживање се односи само на Београд. Све професионалне агенције истражују све главне нивое на којима ће се одиграти избори. У Србији ће се 2022. одржати председнички, парламентарни и београдски избори. Да се ради о правом, а не о лажном истраживању, Ђилас би показао резултате истраживања за председничке, потом за парламентарне и тек на крају за београдске изборе (локални избори). Ђилас није показао чак ни лажна истраживања за председничке и парламентарне изборе, због тога што зна да би изгледала очигледно лажна. Наиме Ђиласова коалиција лоше стоји у Србији, у просеку, и још горе кад се посматрају председнички избори. Друго, Ђилас овим показује да је већ отписао успех на председничким и парламентарним изборима. Помирио се са поразом. Стога, приказује лажно истраживање које се тиче само његовог најјачег упоришта Београда. А ни ту Ђилас не стоји сјајно, па мора да прибегне обманама које ћу вам објаснити.

Ђилас показује некакве податке добијене на основу „веровања“ и ту поставља питање „Да ли верујете у победу опозиције на београдским изборима у априлу 2022.?“. Истраживања јавног мњења се не раде на основу „веровања“ већ на основу егзактних питања и одговора. Ево примера. Ја, на пример, „верујем“ већ 13 година да ће Ђилас завршити у затвору. Моје веровање је безвредно, пошто је Ђилас већ 13 година на слободи. Верујем, али се то није догодило, и нажалост, изгледа се неће ни догодити. То показује вредност „веровања“.

Друго и основно, највећа Ђиласова обмана је у табели где приказује рејтинг странака или коалиција. Ту имамо низ обмана. Прва је што је из истраживања намерно изостављена коалиција СПС-ЈС, која увек наступа одвојено од СНС. СПС сам има око 9%. Тих 9% Ђилас је додао својој коалицији. Сва остала истраживања – агенција „ИПСОС“ и „Фактор плус“ приказују коалицију СПС-ЈС. Друга обмана је то што је Ђилас у приказ рејтинга странака или коалиција убацио на четврту позицију, непостојећу категорију, непостојећу странку коју је назвао „Опозиција неодлучни“ (6,1%). И овај проценат је Ђилас приписао себи, иако међу неодлучнима има оних који су и за власт. Такође, Ђилас овим меша „бабе и жабе“. Неодлучни се приказују у посебној табели, са изјашњенима и неизјашњенима. Трећа Ђиласова обмана је што је СРС описао као власт, иако су они опозиција. Ђилас ово објашњава тиме да СРС има исте ставове као СНС, што је драстична лаж. И четврта обмана, у оквиру ове табеле, је то што је Ђилас својој опозицији приписао и последњу категорију „Остали“ (4,7%), иако у тој категорији има странака које подржавају опозицију, али и власт.

И тако је Ђилас дошао до лажног податка да опозицију подржава 56,4% грађана. Кад Ђиласу одузмемо оно што не постоји као странка (неодлучни), или је изостављено (СПС-ЈС)  или је пола за власт, а пола за опозицију (Остали), дођемо до тога да сву опозицију подржава 39% грађана (56,4% минус  9% минус 6,1% минус 2,35%), а власт 61% грађана, али опет по очишћеним Ђиласовим подацима, који су и даље обмањујући. Обмањујући су стога што је Ђилас вештачки подигао рејтинг две колоне које он назива „Уједињена опозиција“ (његова коалиција) и „НДБГ-ЕУ ОГПА“(будибогснама!). Када би и ово спустили на реалне бројеве дошли би до оних рејтинга које приказују једине две професионалне агенције за истраживање „ИПСОС“ и „Фактор плус“ који тачно кажу (истраживање „Фактор плус“ из децембра 2021.) : СНС 57%, ССП,НС,ДС,ПСГ 12%, СПС 9,3%, Зелени збирно 7%, ПОКС ДСС 4,3%, Заветници 3%, ДЈБ 2,4%, СРС 1,4%, Двери 1,4%, Здрава Србија 1,2%, ЈС 1%. И ту лепо видимо за власт је 67,3% (СНС, СПС, ЈС) а за опозицију 32,7%. И то се сасвим поклапа са свим чињеницама које сам изнео у тексту.

И коначно да Ђилас лаже и обмањује јавност, сведоче и његове истоветне изјаве од пре 4 године, да сигурно побеђује у Београду, а да власт сигурно губи у Београду, на београдским изборима 2018. Тада је Ђилас месецима изговарао лажи једнаке овима сада. На пример, Ђилас је 23.02.2018. рекао, а сви медији то пренели: „Победићемо у Београду, то више није питање“. Агенција Бета и сви медији су известили: „Кандидат за градоначелника Београда Драган Ђилас изјавио је данас да ће листа „Београд одлучује, људи побеђују“ сигурно победити на предстојећим изборима 4. марта“. И онда сви медији цитирају Ђиласа: „Ми ћемо у Београду победити, то уопште није питање…“. И онда је 4. марта 2018. дошло отрежњење и хладан туш за Ђиласа. Ђилас је до ногу поражен у свом најјачем упоришту Београду. Резултати београдских избора 2018. су били: СНС- Вучић – 45%, Ђилас – 18.95, Шапић – 9%, СПС-ЈС – 6.1%, ДЈБ И ДВЕРИ – 3.7%, НДБГ- 3.5%, СРС – 2.4%, БЕЛИ – 2.4%, ДС, СДС, НОВА и ЗЕП – 2.1%, ДСС – 1.1%, ЗАВЕТНИЦИ – 0.7%, Шта радите бре – 0.5, ПОКС – 0.5, ЗЕЛЕНА СТРАНКА СРБИЈЕ – 0.4 итд. Подсећам Ђилас је рекао 2018.: „Победићемо у Београду, то више није питање“.  Тако Ђилас данас каже, а преносе сви његови медији, представљајући своје лажно истраживање: „Александар Вучић и СНС сасвим сигурно губе изборе у Београду, ако на њих изађе 900.000 грађана“, каже председник Странке слободе и правде Драган Ђилас, позивајући се на резултате истраживања ССП. Ђилас при томе на свом Твитер налогу кличе: „Људи, довољно је да изађе преко 900.000 бирача на ове изборе и Александар Вучић ДЕФИНИТИВНО ГУБИ!“.

Тако је Ђилас обмањивао бираче и 2018. године, па је неславно поражен. Ђилас рачуна да људи не памте да је исте лажи изговарао и пре 4 године, па су га избори демантовали. Онда се правдао како је покраден, и како су избори били непоштени. А због чега је онда 2018. године изашао на „нефер и непоштене“ изборе? Због чега изборе 2018. није бојкотовао, као што је бојкотовао изборе 2021.? И, ако су избори 2021. били нефер и непоштени, зашто онда Ђилас најављује да ће учествовати на изборима 2022.? По Ђиласовој логици, излазак на изборе 2022. значи да су они фер и поштени. И биће фер и поштени, као и сви избори од 2012. до данас. И на тим фер и поштеним изборима у Београду, у Србији, и на председничким изборима, Ђилас ће опет бити до ногу поражен. И 3. априла 2022. Ђилас ће кукати како је покраден, вриштаће о крађи, позиваће на улицу, све ће радити уместо да призна да је поражен. Подсећам да је Ђилас пре пола године најавио да ће се он и његови потпредседници повући из политике ако опет буду поражени на изборима.

Аутор је члан председништва СНС и народни посланик

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s