Поносим се тиме што ћу као народни посланик у Скупштини Србије, данас гласати за Закон о регистру младих држављана Србије, од 16 до 29 година, којима се уплаћује новчана помоћ од 100 евра, за ублажавање последица пандемије болести Ковид 19. Једнако тако сам поносан што је Скупштина Србије 29.12.2021. усвојила измене и допуне Закона о финансијској подршци породицама са децом којима се од 1. јануара 2022. године повећава родитељски додатак за прво дете на 300.000 динара. Ови Закони су испуњење обећања које је дао председник Вучић. Држава помаже младима који су у фази школовања, односно онима који су управо завршили школовање. Александар Вучић је на годишњој конференцији за медије у Палати „Србија“ рекао да је наша земља због коронавируса изгубила много људи и да данас нема никога у Србији ко није изгубио неког свог. Међутим, приметио је, да се у том процесу није довољно бринуло о младима, и рекао је: „Бринући о животима оних који имају одређене болести, наших старијих, мајки, очева, бака и дека, заборавили смо на младе људе, на основце, средњошколце, студенте, младе који су завршили школовање, о којима нико није бринуо, или нисмо довољно бринули“.

У свом новогодишњем обраћању јавности председник је 30.12.2021. најавио и обећао да ће помоћ државе добити преко 3 милиона грађана! Председник је рекао да без деце нема будућности, и да ће држава уложити стотине милиона евра у политику наталитета! Мајке ће за прво дете добијати 300.000 динара, а 100.000 динара за друго и треће дете. За треће дете ће додатно добити, током 10 година по 100 евра месечно. За четврто дете мајке ће добити током 10 година, по 150 евра месечно. Мајке које роде двојке ће добити једнократну помоћ од 400.000 динара, односно за тројке 500.000 динара. Држава ће помоћи женама са 10 до 50 одсто од цене за куповину мање куће или стана. Милион младих од 16 до 30, добиће 100 евра једнократно по овом Закону. Здравствени радници ће добити 10.000 динара. Пензионери ће добити 20.000 динара. Што се тиче раста БДП-а, председник је навео да 2021. годину завршавамо са стопом раста плус 7,5 одсто. Ми смо по томе можда и најуспешнија земља Европе, због тога што Ирска има приходе од готово свих мултинационалних компанија које су тамо регистроване због ниских пореза, па је неупоредива са било којом другом државом. Србија ће за ову и прошлу годину имати други највећи раст у Европи, после Ирске.

Када већ резимирам резултате, подсетићу да је здравство један од стубова државе Србије. Председник Вучић и Влада су најзаслужнији за то што је Србија један од лидера у борби са коронавирусом. Изграђене су 3 ковид болнице, реконструисани су или се реконструишу 4 клиничка центра и 19 општих болница, набављене су све вакцине и лекови, производимо вакцине. Молим грађане – Вакцинишите се, носите маске, перите руке. Вакцине су безопасне, безболне и бесплатне. Поштујте савете лекара!

Још једна важна ствар коју треба рећи јер је важна за грађане и државу. За 5 дана, 16. јануара 2022. изађимо СВИ на РЕФЕРЕНДУМ о промени Устава, који се тиче само ПРАВОСУЂА и начина избора судија. Ја ћу заокружити „ДА“ као одговор на питање. Важно је да пружимо подршку Председнику Вучићу, пред изборе у априлу – тако што ћемо да заокружимо „ДА“! Хоћемо да правосуђе буде још слободније, и тиме осигуравамо да се ни у теорији више не може поновити оно жуто уништавање правосуђа из 2009. Тиме ојачавамо и подршку евроинтеграцијама. Циљ ових уставних промена је да се правосуђе ослободи утицаја политике и да се усклади са законодавством Европске уније. То значи да судије и тужиоце више неће бирати представници извршне и законодавне власти, односно Влада и Скупштина, већ врхунски правници.

Резимираћу и лажне еколошке протесте у Србији. Извршићу поређење. Велики протести у Холандији против епидемијских мера, и нејаки, а лажни еколошки протести су показали како изгледају наводно тиранска Србија и наводно демократска Холандија! Која је разлика између Србије и Холандије? У Холандији данас и увек, полиција МЛАТИ протестанте, ковидиоте, без милости, ГАЗИ их коњима, ГРИЗУ ИХ ПСИ, поливају водени топови по зими. Нема милости у краљевини Холандији. Тако ради наводни демократа Марк Руте! У Србији на лажним еколошким протестима, као и увек, полиција МАЗИ лажне екологе, а ови блокирају путеве и малтретирају грађане. Сетимо се да су претпрошле године у јулу, ковидиоти у Србији, МЛАТИЛИ полицију, ломили ноге и главе полицајцима (140), газили су полицајце. Србија је мајка. Рај за протестанте. Тако ради наводни тиранин Александар Вучић!

У покушају да парира новогодишњем интервјуу председника Вучића, Ђилас је постао покварена плоча – врти једну те исту лаж. У новогодишњем интервјуу „Данас“-у, Ђилас је негирао тврдњу новинарке Јасмине Лукач да је био на власти!?! Каже амнезирани Ђилас – „Не разумем како мислите ако се вратим на власт? Као што знате ја сам као градоначелник био власт у Београду, а не на нивоу Србије“. Одакле Ђиласу порив да директно слаже новинарку и читаоце? Био си министар човече, министар за НИП – био си власт на нивоу Србије! Као што је ово слагао, Ђилас је наставио да лаже у интервјуу! Заправо тај човек никада не говори истину.

Резимираћу и податке о насиљу које нико не осуђује. Пре неки дан изведен је 63. вандалски напад на просторије СНС у Адицама у Новом Саду! Нико од Заштитника, Повереника, бораца за људска права, није осудио ово насиље! Вучић и његова породица су главне мете. Просторије разбију, а Вучића и његову породицу хоће да убију!

Резимираћу и рад Скупштине Србије. Поносан сам што смо ми посланици Скупштине Србије, од августа 2020., имали 62 заседања и што смо усвојили 241 закон. По хитном поступку изгласали смо 17 прописа и 159 других аката. Парламент је заседао 131 дан са 400 тачака дневног реда!

Резимираћу и свој рад. Нисам одсуствовао ни једном са седница Скупштине, гласао сам ЗА СВЕ законе. Говорио сам 74 пута! Седео сам у сали нон стоп, радио, учествовао у раду одбора, припремао говоре и текстове за медије. Увек сам подржавао колеге посланике!

Овај Закон о помоћи младима је један од милион доказа да је Председник Србије Александар Вучић – Државник и Отац једне нове боље Србије! Председник Вучић уздиже Србију, гради Србију, вакцинише Србију, лечи Србију! Лечи прошлост у садашњости, ради будућности! Живела Србија!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s