Јучерашње албанско и Куртијево насиље – хапшење члана Републичке изборне комисије и заплена референдумског материјала за српске средине на Косову и Метохији, коначно разобличују удружени злочиначки подухват против референдума и Србије. На истом задатку су Аљбин Курти, Драган Ђилас, Сулејман Угљанин и Вук Јеремић! Против сутрашњег референдума о промени Устава је албански екстремиста Аљбин Курти. Албанци су синоћ без основа ухапсили члана Републичке изборне комисије и три возача, и конфисковали су референдумски материјал за српске средине на КиМ. Транспортовање референдумског материјала је најављено Приштинским органима, ОЕБСу и међународној управи Косова.

Одржавање референдума на КиМ подржавају ЕУ, САД, цео Запад, и то је добро. Земље Квинте и ЕУ су заједно саопштили: „Француска, Немачка, Италија, Уједињено Краљевство, Сједињене Америчке Државе и Европска унија поздрављају национални референдум о уставним променама у Србији 16. јануара као кључни корак у јачању независности правосуђа и унапређењу транспарентности и ефикасности институција владавине права у земљи. Верујемо да су ове реформе корак напред ка усклађивању Србије са стандардима Европске уније које ће подржати процес приступања Србије Европској унији. Охрабрујемо све грађане Србије да учествују у референдуму и верујемо да је важно да грађани са правом гласа имају могућност да гласају на изборима и референдумима. Са жаљењем констатујемо да косовска влада није дозволила Организацији за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) да прикупља гласачке листиће гласача који живе на Косову на предстојећем референдуму у складу са ранијом праксом. Позивамо владу Косова да дозволи Србима на Косову да остваре право гласања на изборима и изборним процесима у складу са овом устаљеном праксом“.

Са своје стране Аљбин Курти и Вјоса Османи су поручили Квинти тј. Западу: „Досадашња пракса је неуставна и не обавезује садашње институције. Институције су јасно ставиле до знања да ће отварање српских бирачких места на територији Косова бити јасно кршење Устава и закона Косова. Такав чин представља нарушавање територијалног интегритета од стране Србије у односу на независну и суверену државу Косово“. Курти заборавља да су Косово и Матохија, део Србије и да лажна држава Косово није независна и суверена држава, већ провизоријум под међународном управом.  У даљем тексту приштински лидери су се позвали на поклон који су им 2010. дали Јеремић, Ђилас и Тадић у виду става Међународног суда правде, који је на захтев Јеремића, Ђиласа и Тадића, донео мишљење које је било 100% у корист самопроглашене независности лажне државе Косово. Стога није ни чудо да Курти и Османијева сада поводом референдума кажу: „Институције су позвале међународну заједницу да у односу на Косово примени исте стандарде као и за било коју другу државу, јер независност наше земље не признаје само већина демократских земаља света, већ је ту и печат Међународног суда правде“.

Да би омогућили одржавање референдума на КиМ, амбасадори земаља Квинте састали су се 14. јануара 2022. са председницом Вјосом Османи, председником скупштине Гљауком Коњуфцом и премијером Аљбином Куртијем, због тога што је Куртијева власт одбила раније саопштење амбасадора Квинте и ЕУ којим позвају Владу Косова да омогући косовским Србима да гласају на референдуму Србије. Да је овај састанак био безуспешан, сведочи албанско насиље, хапшење члана РИК и заплена референдумског материјала за српске средине.

Зашто треба изаћи на референдум и гласати са „ДА“?

„Да ли сте за утврђивање акта о промени Устава Републике Србије“, питање је на које ће грађани Србије треба да одговоре са „ДА“ на референдуму у недељу 16. јануара 2022. године. Устав се мења искључиво у области правосуђа како би се смањио утицај политике на судије и тужиоце, и да би се српско законодавство ускладило са европским, у процесу приступања Србије ЕУ. СНС је за 10 година власти показала да је правосуђе слободно, а сада ће бити још слободније. Због тога треба заокружити „ДА“ на референдуму! Промене Устава на референдуму ће и практично и теоријски онемогућити, да се у случају промене власти 2022., понови уништавање правосуђа које су Ђилас, Јеремић, Тадић и ДС, извели 2009. када су противзаконито отпустили око 2000 судија и тужилаца, само због тога што нису били блиски њиховој тадашњој странци – ДС. То уништавање правосуђа је коштало Србију 44 милиона евра, изазвало је застој Србије, и рушење угледа Србије. Да се то не би поновило треба заокружити „ДА“ на референдуму!

Ко је за референдум?

Референдум и одговор „ДА“ подржавају председник Србије, Александар Вучић, влада Србије, СНС, СПС, СДПС, ЈС, ПУПС, ПС, СВМ, СПП, СПО, СМС, НП итд. тј. све владајуће странке и главне странке мањина у Србији. Председник Србије Александар Вучић, изјавио је новинарима 17. децембра да ће, уколико референдум о промени Устава не буде успео, европске интеграције Србије бити заустављене.„Ако не успе референдум ми ћемо добити оцене да нисмо напредовали у владавини права“, рекао је председник Вучић. И премијерка Србије Ана Бранбић упутила је исту поруку. Она је 19. децембра на изјавила да уколико референдум не буде успео, то ће зауставити европске интеграције за наредне четири године.

Ко је против референдума?

Референдуму у Србији, који се тиче само правосуђа, противе се албански екстремисти – Курти (Ветевендосје-Самоопредељење), Драган Ђилас-ССП, Вук Јеремић-НС, СДА Санџака – Сулејман Угљанин, Бошко Обрадовић- Двери, Саша Радуловић -ДЈБ, Мариника Тепић-ССП, представници екстремних албанских мањинских странака у Србији (Рагми Мустафа – ДПА), „Не давимо Београд”-НДБГ, отворена грађанска платформа „Акција” Небојше Зеленовића и „Еколошки устанак” Александра Јовановића Ћуте (лажни еколози).

Лидер екстремистичке Демократске партије Албанаца и заменик председника општине Прешево, Рагми Мустафа је кликнуо: „Ниједан Албанац из Прешева неће изаћи да гласа на српском референдуму. Поздрављам то што приштинске власти не дозвољавају одржавање референдума на Косову“. Председник екстремистичке странке СДА Санџака, Сулејман Угљанин  је 12.01.2022. изјавио: „Суштина је да је овај владајући великосрпски режим огроман новац уложио у ратну пропаганду, отварању жаришта на Сјеверу Македоније, Црној Гори, Косову, Босни и Херцеговини и сад у Санџаку. У складу са тим још једном понављам и позивам све грађане Србије, посебно грађане Санџака да бојкотују Референдум… Грађани немојте изаћи на референдум. Изразите на тај начин протест против ове великосрпске политике актуелног режима“.

Председник ССП-а Драган Ђилас је, током обиласка Владичиног Хана 12.11.2021. , изјавио: „ССП не признаје легитимитет ове Скупштине Србије, она је једнопартијска и зато позивам наше присталице да у референдуму не учествују“. Ђиласова странка ССП је 13.11.2021. издала саопштење у коме стоји: „Ђилас: Референдум нелегитиман као и Скупштина. Данас најављен референдум о уставним променама ми нећемо признати, јер таква одлука нема никакав легитимет… изјавио је данас у Владичином Хану председник Странке слободе и правде Драган Ђилас. Зато ћемо наше гласаче позвати да у томе не учествују”. Шеф НС Вук Јеремић стално наглашава да он неће изаћи на референдум. Скупштина НС-а је 26.12.2021. донела одлуку да се „Народна странка противи променама Устава Србије које се односе на правосуђе јер нису у интересу државе и грађана“.

Ђилас и Јеремић се противе проманама Устава у области правосуђа, на референдуму, због тога што се надају да ће по доласку на власт 2022. (ха, ха прим.аут.) моћи поново да подјарме правосуђе, онако како су то учинили када су били на власти 2009., када су противзаконито отпустили око 2000 судија и тужилаца, само због тога што нису били блиски њиховој тадашњој странци – ДС. То уништавање правосуђа је коштало Србију 44 милиона евра, и изазвало је застој Србије, и рушење угледа Србије. Наравно њихове наде о повратку на власт су нереалне и детињасте.

Шта кажу судије и тужиоци?

Судије и тужиоци великом већином подржавају референдум. Драгана Бољевић из Друштва судија Србије изјавила је да уставне одредбе омогућавају један стабилнији статус судија у којем извршна и законодавна власт суштински неће утицати на њихов положај. Судија Уставног суда Србије (УСС) Владан Петров рекао је да је „важно да грађани буду свесни да одлучују искључиво о промени у области правосуђа и да то не раде због Европске уније, него због боље заштите својих права и интереса“. Члан Председништва Удружења јавних тужилаца и заменика јавних тужилаца Србије Горан Илић рекао је 22. децембра: „Уколико амандмани добију потврду на референдуму, онда ћемо имати шансу и прилику да се на бољи начин ухватимо у коштац са корупцијом“.

Закључак

Када знамо све што сам навео, јасно је да су на истом задатку, против Србије, и албански и муслимански екстремисти (ДПА, СДА, Курти) и део екстремне српске опозиције (ССП, НС, НДБГ, Акција и Еколошки устанак). Они се надају да ће ако пропадне референдум, задати ударац председнику Вучићу и Српској напредној странци пред изборе 3. априла 2022. А то што би тиме задали ударац држави Србији, то их не брине – радује их. Када будете спојили ставове албанских лидера лажне државе Косово, са ставовима осталих противника референдума у Србији (Ђилас, Јеремић, Мариника итд.) видећете да се ради о удруженом злочиначком подухвату против Србије. Срећом, референдум ће успети и антисрпски екстремисти ће доживети још један пораз.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s