Драган Ђилас је човек који се не сећа шта је све говорио, те стога упада у контрадикције, и сам разоткрива сопствене неистине. Он већ три године говори да је његова странка ССП страшно јака по рејтингу, да има веома много чланова, да ће победити на изборима 2022. итд. Да је све то неистина показало се и јуче. Драган Ђилас је јуче на свом Твитер налогу објавио оглас којим тражи да се његовој странци јаве контролори за изборе. Ђилас је у свом огласу написао: „Позивамо све који желе да 3. априла буду контролори – чувари воље народа, да нам се јаве или пошаљу поруку на: …“ (и навео је три броја телефона оп.аут.). Тај оглас је објавио и ССП, и сви функционери те странке. Да је Ђиласова странка јака, да има много чланова, онда ССП, Ђилас и његова братија, не би путем огласа и друштвених мрежа, морали да кукумавче, моле и куме људе да им се јаве да буду контролори на изборима.

Да су ствари много горе, говори и чињеница да ће Ђилас и ССП, на изборима 2022. наступити у коалицији, што много олакшава тражење потребног броја контролора, због тога што се у коалицији, испуњење те обавезе дели на коалиционе партнере. Ђилас и ССП су у коалицији са још 6 коалиционих партнера (НС, ДС, ПСГ, ПЗП, ССС-Скупштина слободне Србије, синдикат „Слога“), те се све обавезе деле на седам, наравно неједнаких делова, али ипак седам делова. Ђиласов оглас нам саопштава и открива, да не само да Ђиласова странка ССП нема потребан број контролора (минимум 8.300- члан бирачког одбора или идеалних 16.600 – члан и заменик члана бирачког одбора – Србија има 8300 бирачких места), већ то нема ни његова седмочлана коалиција – ССП, НС, ДС, ПСГ, ПЗП, ССС, „Слога“. Да Ђиласов оглас разоткрива Ђиласове неистине када говори о томе колико је страшно јак ССП и колико много чланова има – о томе сведочи Ђиласов интервју за „Данасов“ подкаст „Демостат“ од  24.08. 2021. када је Ђилас нагласио (слагао) да ССП има много више од 20.000 контролора. Наслов интервјуа је била баш та Ђиласова неистина: „Ђилас: Имамо много више од 20 хиљада храбрих“. На постављено питање „Демостата“: „Да би контрола избора била ефикасна, странци или покрету неопходно је око 8.300 контролора на нивоу целе Србије. Са заменицима, тај број се удвостручује. Може ли ваша организација да обезбеди макар минимум од тог броја?“, Ђилас је одговорио тј. слагао: „ја мислим да у Србији имамо много више од 20-ак хиљада храбрих људи који ће тај посао, када се стекну услови за изборе, моћи да одраде…“. Као што видите Ђилас је рекао и слагао да ССП има много више од 20.000 контролора. Да је то истина, Ђилас не би морао два и по месеца пре избора, да 18.01.2022. у очају објављује оглас за контролоре ССП и своје коалиције. Да потцртам – Ђиласова, Јеремићева, Мариникина, Лутовчева и Грбивићева коалиција „Уједињена опозиција“ од седам странака – ССП, НС, ДС, ПСГ, ПЗП, ССС, „Слога“, нема ни минимум потребних контролора (8.300) па Ђилас у очају мора да лови контролоре путем огласа и друштвених мрежа.

Оригинални Ђиласови и ССП огласи

Ђилас је сличне обмане износио и на Главним одборима ССП, на пример на Главном одбору ССП одржаном у Београду 22.05.2021. када је Ђилас рекао: „Странка слободе и правде има велику подршку код грађана и када би изашла на изборе, чак и под овом условима, освојила би више 40 посланичких места у парламенту. ССП је ушла у села и засеоке, где никад није била ни власт ни опозиција. Сваког викенда ССП је у више од 50 градова и општина… и зато као странка данас имамо двоцифрену подршку“. Из свега можете закључити да ССП има слабу подршку у народу, да има мало чланова, и да то исто важи и за Ђиласову коалицију. Као што видите, Ђиласов ССП има толико мало чланова да не може да покрије 8300 бирачких места са једним или два контролора. ССП не да нема 16.600 чланова, него нема ни 8300 чланова, јер би онда неки члан породице члана ССП био додатни контролор. Да ствари буду још горе по Ђиласа, овај његов малоумни потез – да путем огласа тражи контролоре је разоткрио и да седам странака његове коалиције нема ни 8.300, а камоли 16.600 чланова, а тиме ни контролора!

Ђилас има медијску моћ, има стотине милиона евра, али ни једно ни друго, не може да му обезбеди оне темељне, техничке ствари потребне за изборе. На пример, контролоре на бирачким местима, верно бројно чланство, и најважније – гласове грађана. Ђилас не може ни да се похвали изборним сувислим програмом. Основне тачке програма ССП су Мариникине и Ђиласове тезе да су Србија и српски народ геноцидни, и да су Срби са КиМ криминалци. Следећа тачка програма Ђиласове и Јеремићеве коалиције је освета, реваншизам и лустрација свих неистомишљеника. Такође, Ђилас грађанима не може ни да се похвали својим резултатима док је био министар и градоначелник. Његови резултати су – обогатио се, стекао је 619 милиона евра, вршећи државне функције, он и његов ДС су довели „Рио Тинто“, оставио је Београд у дугу од 1,2 милијарде евра, на крају свог мандата, и он и његова странка ДС, су омогућили Албанцима да прогласе лажну државу Косово. Ђилас данас, нема довољно људи, ни да једним контролором покрије свако бирачко место – 8300 укупно. Због тога очајнички објављује огласе у којима тражи контролоре. Ђиласов оглас је у ствари разобличио све Ђиласове слабости и обмане.

 За разлику од њега, председник Србије, Александар Вучић и Српска напредна странка, немају неку велику медијску моћ, немају милионе евра, али имају 750.000 верних чланова СНС, имају гласове грађана и то најмање 2.000.000 гласова грађана Србије, што показују сви избори, деценију уназад. СНС има могућност да свако бирачко место покрије са скоро 100 контролора, када би то било потребно. Александар Вучић и СНС могу да се похвале огромним резултатима у изградњи и уздизању Србије, новим путевима, пругама, болницама, школама, вртићима, споменицима, музејима, просечном српском платом од 610 евра, и стотинама хиљада новозапослених. Александар Вучић и СНС могу да се похвале и новим Програмом за даљу изградњу и уздизање Србије, који подразумева фабрике за пречишћавање отпадних вода, широм Србије, бригу за животну околину, и опет, градњу нових путева, пруга, болница, школа, вртића, споменика, музеја, нове десетине хиљада запослених, и просечну плату од 900 евра, крајем 2025. Живела Србија!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s