Бивши председнички кандидат опозиције из 2017. и бивши Заштитник грађана, Саша Јанковић је на свом Твитер налогу, пре пар сати (25.01.2022.) потврдио да је припреман атентат на председника Вучића! Јанковић је тим путем саопштио да су му та сазнања потврђена из иностранства. Саша Јанковић је написао следеће: „Према мојим скромним изворима споља, планови за атентат на Александра Вучића су, по први пут – стварни. Све информације су стигле из иностранства, домаће службе су потпуно затечене. Како не би биле? А детаљи забрињавају. И шта сад и ко?“. Уколико је неко сумњао у информације које је нашој полицији доставила једна држава ЕУ, путем Европола, сада је то немогуће. Јанковић је кредибилан извор због тога што већ годинама ради као професионални консултант у области безбедности и потпуно је повезан са Западом, амбасадама итд. Такође, Јанковић је велики политички противник СНС и председника Вучића. Ово помињем стога што нико нормалан и није сумњао у податке Еуропола, али су то чинили ђиласовски медији, који су се подсмевали тој информацији, или су минимизирали њен значај. Шта ће сада сада да кажу ђиласовци, када херој тих медија, Саша Јанковић потврђује информацију о томе да је припреман атентат на председника Вучића? На страну то што је Јанковић малициозан, па каже да је претња први пут стварна.

Као политички аналитичар, сада ћу укрстити информације и повезати два и два. Сетимо се да је Сашa Јанковић пре 6 месеци, дао интервју  Шолаковој телевизији „Нова С“ 13.09.2021. Саша Јанковић је тада посведочио о томе како су му амбасадори, опозиционари и стратези, крајем 2016. и током 2017. саветовали да се Вучићу подвуче под кожу, да сарађује са њим, да би га онда уз њихову помоћ изнутра рушио. Јанковић сведочи да су му саветовали да се тако осваја власт и да су га питали са ким у СНС би могао да сарађује? Јанковић каже да су му паралелно да тим саветима и питањима, најављивали да би Вучићу могло да откаже срце, јер, како су говорили амбасадори и стратези, „нешто му није ок срце“. После сведочења Саше Јанковића у поменутом интервјуу, постало је несумњиво јасно да су страни кругови (амбасадори) и „стратези“ и поједини из опозиције, радили о глави, тада премијеру Вучићу, пре и у току председничке кампање 2017. године, и сигурно и на почетку Вучићевог председничког мандата. У наредним годинама су Вучићу о глави радили и неки други људи.

Најновија сазнања страних служби једне државе ЕУ, Еуропола и наших органа, те ова потврда Саше Јанковића, апсолутно говоре да су Вучићу радили о глави, и да му и данас раде о глави! Апсолутно је јасно чему је служило оно оружје пронађено у Јајинцима 29.10.2016., у близини куће Вучићевог оца, и апсолутно је јасно да је био припреман атентат на председника Вучића, на дан отварања споменика Стефану Немањи. Мене је чудила неподношљива лакоћа са којим је јавност прешла преко информације коју је 07.02.2021. саопштио начелник УКП, г. Богдан Пушић. Он  је у контексту хапшења мафијашког клана Беливук, изјавио да је преко 850 специјалаца било је распоређено, приликом прославе откривања споменика Стефану Немањи како би се обезбедио председник, због тога што су обавештајни подаци указивали да ће бити покушано извршење атентата на председника Србије.

У кривичноправном смислу, постоје инспиратори, налогодавци, подстрекачи, наручиоци, финансијери, организатори, помагачи и планирани релизатори атентата на председника Вучића. Знамо ко су организатори, помагачи и планирани релизатори атентата на председника Вучића. То су Радоје Звицер, Милан Вујотић и Р. Ж., С. Ј., Д. К., М. К. и А. Д. Ту су и поједини адвокати Беливука и Миљковића и извесни П.О., контакт особа Беливука и Миљковића са Звицером. Један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић обелоданио је податак да је извесни Срђан Марковић из Црне Горе (тренутно у Америци) један од осумњичених да је укључен у најављену злочиначку акцију.

Бојим се да ће опасност по председника Вучића трајати целе ове године. Да би спречили будуће планове за атентат на председника Вучића, морамо открити инспираторе, налогодавце, подстрекаче, наручиоце и финансијере атентата. Морамо открити ко чини политичко крило атентатора у Србији и Црној Гори. Стога је разложно поставити питање да ли Мило Ђукановић, Драган Ђилас и Драган Шолак, имају било какве везе са Радојем Звицером?

Аутор је посланик и члан председништва СНС

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s