Председник Вучић је више пута најавио да више неће бити председник Српске напредне странке, после формирања нове владе Србије, средином 2022. То је јасно рекао на Скупштини СНС у новембру 2021. Ради се о томе да је председник Вучић израстао у Државника и Оца једне нове, боље Србије. Председник Вучић је уочио потребу и могућност да са још неким из СНС подели терет лидерства. Ради се о најпозитивнијој еволуцији и председника Вучића и Српске напредне странке.

Председник Вучић је неспорни лидер Србије, који би као ванстраначки кандидат добио преко 70 одсто подршке. Српска напредна странка је постала стожерна странка Србије, са око 60 одсто подршке и има око 750.000 чланова. СНС је свеобухватна, државотворна странка, која заступа све слојеве српског друштва. Ако се кандидује за председника Србије (што му од срца желим), председник Александар Вучић ће од грађана добити нови мандат – победиће у првом кругу са око 63 одсто гласова (могуће и више). Рекох, председник Вучић је уочио потребу и могућност да са још неким из СНС подели терет лидерства. Потребу и могућност! Председник је спознао да је и Српска напредна странка израсла, и да СНС има низ снажних, одлучних и способних лидера и лидерки који могу бити председници или председнице СНС! То нам говори да је председник Вучић, плански и систематски подстицао лидерство у СНС, стварање нових лидера, подмлађивање и меритократију (владавину најспособнијих). Сада председник Вучић зна да може да убере плодове своје мудре политике унутар СНС, и да подели терет лидерства са одговарајућом особом. Можемо само да се поклонимо овој мудрости, несебичности и далековидости. Председник Вучић ће остати лидер Србије, председник Србије наредних 5 година (ако се кандидује) и неприкосновени ауторитет, али ће Српску напредну странку водити неко други. То је сјајна вест. Председник Вучић ће имати више времена да се посвети државничким пословима. Србију чекају огромна искушења у вези Косова и Метохије, Републике Српске и Црне Горе, и одбране српског народа на КиМ, у Српској и Црној Гори. Србију чекају огромни економски изазови. Енергетски, здравствени, еколошки. Све ће то председник Вучић решавати са новом енергијом, уз помоћ будућег лидера или лидерке СНС!
Подсетићу да председник Русије, Владимир Путин, није председник „Јединствене Русије”, стожерне руске владајуће странке. Председник „Јединствене Русије” је Димитриј Медведев и то од 26. марта 2012.! Подсетићу и да председник Вучић и СНС, имају већу подршку у Србији, него што у Русији имају Путин и „Јединствена Русија“. Од када Путин није председник „Јединствене Русије“, већ се потпуно посветио држави, Русији иде још боље него до 2012. Исти ће случај бити и у Србији. Све ово пишем, због тога што антисрпски и тајкунски медији сеју зло семе сумње и смутње, поводом одласка председника Вучића са чела СНС. А тим медијима, нажалост, помаже и један члан СНС – народни посланик.
Да поновим, председник Александар Вучић је Државник и Отац једне нове, боље Србије, коју је изградио у последњих десет година. Председник Вучић уздиже Србију, гради Србију, вакцинише Србију и лечи Србију. Лечи прошлост у садашњости, ради будућности. Стога СНС никада неће бити без Вучића у срцу! Живела Србија!
Аутор је посланик и члан председништва СНС

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s