(текст је објављен у штампаном издању листа „Политика“ од 29.3.2022.)

Пословица каже „Дављеник се и за сламку хвата“. Када неко посегне за сламком „спаса“, неминовно одаје да је „дављеник“ тј. да је немоћан и очајан. У овој изборној кампањи то ради Ђиласова коалиција, њихови медији ТВ Н1, ТВ НОВА С, листови „Данас“ и „НОВА“, њихови сајтови и сајт „Директно“, али и организација „ЦРТА“. Очигледно по договору, они већ три дана спинују лажну вест о „брижљиво припреманој крађи“, путем лажно пријављених грађана. Предводник овог спиновања и ширења неистина је Ђиласов ССП. Они су објавили више саопштења за јавност којима обмањују јавност, шире лажне вести и позивају грађане да се баве узалудним послом, да губе време, да шпијунирају комшије и да подносе лажне пријаве. Врло неинтелигентно. Јавност се јако добро сећа да је Ђилас пре 4 године, пред изборе 2018., на којима је потучен до ногу, лансирао још бомбастичније неистине о вишковима позивних листића. Ђилас је  01.03.2018. сазвао конференцију за штампу најавивши „да има доказе да се власт спрема да брутално покраде изборе“ и то 300.000 гласова! Тврдио је да је то број грађана које је СНС фиктивно пријавио у Београду! Ђилас је открио топлу воду тј. злоупотребио је деценијску чињеницу да постоје вишкови позива за гласање. Као „доказ“ Ђилас је тада показао црно белу фотокопију фотографије поштанских сандучића и обавештења-позива за гласање!?! Тада је спин трајао само један дан. Ђиласовци више никада нису помињали овај потрошени спин. У свом очају и немоћи, данас 4 године касније, Ђилас, Мариника, Понош и Владета су поново посегли за овом измишљотином. Да је то спин, лажна вест, сведочи то што тај потрошени спин врте само Ђиласови и Шолакови медији. Огромна већина медија уопште није насела на овај спин.

Објаснићу суштину проблема. Од почетка вишестраначја, свака зграда у Београду и Србији добија вишкове обавештења – позива на гласање. У томе нема ничег занимљивог, нити спорног. Сви знају, па и врапци на грани, да је у бирачке спискове у Београду уписано најмање 300.000 грађана који више не живе у Србији, јер су се одселили током деценија. Укупно у Србији таквих има најмање милион. Они се налазе у бирачком списку, и пред сваке изборе и ови грађани добијају позиве за изборе. Као што видите не ради се о неким „фантомима“ и то братија из ССП добро зна, али како су очајни, морају да шире лажне вести. Да би решили „проблем“ вишкова листића, тј. оних који су у бирачки списак уписани, а више не живе у Србији, и никада не гласају на изборима, морали би прво да утврдите ко су ти људи. Друго, морали би на законит начин да их испишете из бирачког списка. А то није лако. ДС, Ђилас и његови су били на власти од 2000. до 2013., па су могли, да су хтели, да реше овај проблем. ДС, Ђилас и његови никада за тих 13 година нису спиновали ову бенигну чињеницу о вишковима позива за изборе. Нису, јер ту нема ничег спорног. Само дављеник може да посегне за овом „сламком спаса“. Ђилас и његови су у јануару неуспешно покушали да спинују сличну причу о фиктивно пријављеним грађанима на Врачару. Спин је 31.01.2022. лансирао Ђиласов потпредседник Борко Стефановић. Тада је ССП безразложно малтретирао породицу Пољаков која живи у Цара Николаја 72, неистинито тврдећи да је код те породице пријављено 20 „фантома“. Сличан спин о фиктивно пријављеним грађанима Републике Српске је у фебруару лансирао и сам Ђилас. Он је 4. и 6.2.2022. открио „топлу воду“, а то је чињеница да грађани Републике Српске, стално долазе у Београд, да добију држављанство Србије, на шта имају пуно законско право. Ђилас је оба пута вређао грађане Републике Српске и називао их „лажни инстант грађани“. Ђилас је 6.2.2022. написао на Твитеру: „Вечерас на ФБ и Твитеру нови снимак са још експлицитнијим доказима о томе како се грађани Републике Српске пријављују да гласају у Београду за СНС. Ми говоримо о крађи избора“.

Ђилас и његови нису спиновали само ову тему. Пре десет дана, 19.3., покренули су бајати спин у коме су лансирали ужегло сведочење кољача, убице и наркодилера Беливука, старо месец и по дана (од 7.2.2022.), да би парирали сјаној вести о отварању брзе пруге Београд – Нови Сад, која је део пруге Београд- Будимпешта. Други циљ је био да се сатанизују и дехуманизују председник Вучић и његов брат Андреј, тако што ће их приказати као Беливукове шефове. Сви ђиласовски медији су се претворили у Беливукове гласноговорнике јер су као ударну вест пренели Беливуков исказ у суду: „Како портал Нова.рс ексклузивно открива, Беливук је том приликом негирао убиства, рекавши да је навијачка група „Принципи“ настала за потребе и по налогу председника Србије Александра Вучића…“. Да само немоћни очајници посежу за преношењем Беливукових речи као да су Свето писмо, сведоче следеће чуњенице. Прво, садашње власти Србије су пре више од годину дана похапсиле клан Беливук, у чему им је огромну подршку пружио управо председник Вучић. Друго, потврда информације о томе ко је шеф Беливуку и његовом клану, је 14.01.2022. стигла из „Европола“. Европол је саопштио да је заиста био припреман атентат на председника Вучића, а да је налогодавац Радоје Звицер, шеф Беливуковог и других криминалних кланова.

Да ли ће ова два спиновања, помоћи Ђиласу, Мариники, Поношу и Владети? Извесно, неће. Чему служе ова спиновања? Служе томе да се припреми терен за изазивање нереда 3. и 4.4.2022., када ђиласовци доживе тежак изборни пораз. Они ће тада изаћи пред Скупштину Србије, и рећи – покрадени смо! Још једна пословица каже – Чега се паметан стиди, тиме се будала поноси!

Аутор је посланик и члан председништва СНС

Постави коментар