Објављено 17.06. 2019. на:
https://www.standard.rs/2019/06/17/jazavac-pred-sudom-ili-dan-mrmota/
https://informer.rs/vesti/politika/442427/bakarec-jeremicevoj-tuzbi-protiv-vucica-jazavac-pred-sudom-ili-dan-mrmota

„Јазавац пред судом“ или „Дан мрмота“?

Са разлогом је и дан данас популарно дело Петра Кочића „Јазавац пред судом“. За разлику од лектире у којој Давид Штрбац тужи јазавца, данас „јазавци“ туже Председника Републике. „Јазавац“ Јеремић, „јазавац“ Понош и „јазавац“ Обрадовић. Понављају се па све то више личи на “Дан мрмота“. Јазавци и мрмоти не знају шта ће са собом, немају ни једну сувислу идеју, па цеде суву дреновину и живе песму „Трла баба лан“. И у тој политичкој импотенцији, као права политвијагра им се чине тужбе против Вучића. Кад оно, испаде да то није вијагра, него лаксатив. Сад сва тројица носе „Памперс“ пелене.

Последњу тужбу (због наводне повреде угледа и части) против Вучића је поднео Вук Јеремић, због следећих Вучићевих речи : „То је нека озбиљна скупина лопова на међународном нивоу, предвођена Вуком Јеремићем, није то од јуче“. Као политички аналитичар, од 2008., пратим каријеру Вука Јеремића. Вучић је био благ и није рекао ништа што није истина. Један из те међународне групе, Патрик Хо, је недавно правоснажно осуђен у САД, на три године затвора. У Њујорку су крајем 2017., ухапшени Патрик Хо и Шеик Тидиан Гађио, дугогодишњи финансијски партнери Вука Јеремића. Хо је бивши министар унутрашњих послова Хонг Конга, и доскорашњи водећи функционер кинеске НВО ЦЕФЦ која „донира“, Јеремићев „ЦИРСД“ и ПР Агенцију. Гађио је бивши шеф дипломатије Сенегала, и члан Борда ЦИРСД-а. Оптужени су да су починили низ кривичних дела везаних за корупцију, подмићивање и прање новца у висини од 2,5 милиона долара. Јеремић, Хо и Гађио су финасијски и лично, повезани са бизнисменом Емилиом Лозојом, против кога се у Мексику води истрага за посредовање у давању мита од десет милиона долара. Вук Јеремић је Лозоју на Твитеру представљао као свог „брата“ (са Харварда) и посредовао је у Лозојиним пословима са Хоом. Недуго после једног од „посредовања“, на рачуне ЦИРСД су уплаћени милиони долара. Вук Јеремић је од 2007. до 2016., двадесет и један пут био у Хонг Конгу. Отежавајућа околност по Јеремића је чињеница да су кинеске власти ухапсиле највећег Јеремићевог „донатора“ и партнера – мегатајкуна Ји Ђианминга (шеф Патрика Хоа) због проневере 38 милиона долара. Вуку Јеремићу и даље прете исте оптужбе као и Хоу и Гађиану – за Завере и кршења Закона о иностраној корупцији и Закона о прању новца (Conspiracy and Violation of the Foreign Corrupt Practices Act and Money Laundering Act). Америчке власти поседују око 100.000 мејлова Патрика Хоа. Шеик Тидиан Гађио је постао сведок сарадник против Патрика Хоа.

Међу најзначајнијим „донаторима“ Јеремићевог ЦИРСД-а, од 2013. до 2017.,су компаније (износи су у доларима): из Хонг Конга- “State Energy HK Limited”-2.970.000; “China Energy Fund Committee”-1.000.000.; “Fei Ying International Limited”-300.000; из Уједињених Арапских Емирата- “Horizon Companies Est Admin”- 200.000; из Монака:“Brownstones Investment“- 200.000; из Катара: Мисија при УН -120.000 и катарска Амбасада у Берлину-200.000; са Девичанских острва-“China Environmental Energy Holdings”-300.000 и „Estix Technology Corporation”- 300.000; из Швајцарске- “Smart Engineering Ltd”-200.000. Јеремићевој ПР Агенцији је у истом периоду уплаћено 1.330.000 долара од ЦЕФЦ-а. Укупно 7,12 милиона долара.

Резултати бившег министра Јеремића су поражавајући. Тадић, Јеремић и Б. Стефановић су прихватање независности лажне државе Косово, довели до нивоа од 99%. Независност Косова признала је 91 држава за мандата Вука Јеремића. Јеремић је преговоре о КиМ пренео из надлежне УН, у ненадлежну ЕУ. Јеремић је 2008. успешно потурио Србији мисију Еулекс, представивши је као мисију УН. Јеремић је пред Скупштином УН, неспорно питање суверенитета Србије учинио спорним, штеточинским захтевом Међународном суду правде, о легалности једнострано проглашене независности Косова. Током мандата Јеремић је на своја луксузна министарска путовања потрошио више од 3,6 милиона евра. Себи је доделио 55.000 евра дневница, чиме је дуплирао износ своје петогодишње плате. Државни ревизори су 2011. утврдили незаконито пословање министарства при куповини девиза преко мењачнице “Транге-франге“ и при плаћању “Аероклубу”, у укупном износу од око 360.000 евра. Јеремић је за 5 година туристичког министровања од 1820 дана, на службеном путу провео око 960 дана – преко 2,5 године! Штетним уговором који је 2012. године, потписао са „Енергопројектом“, држава је, сумња се, оштећена за више од 5,2 милиона евра.

У емисији „Прави угао“ на РТВ, 29.12.2016.,на питање о донаторима ЦИРСД, Јеремић је изнео неистину:“Огромна већина финасирања је дошла од корпорација које не послују у Србији нити имају планове да послују“. Истина је да две корпорације из Кине, које финансирају ЦИРСД, послују у Србији низ година. Јеремић је 2011. присуствовао потписивању „Протокола о сарадњи за градњу ТЕНТ Б3“, између ЕПС-а и „China Environmental Energy Holdings“. Ова компанија је уплатила ЦИРСД-у 300.000 долара.

Јеремић је више пута ухваћен да говори неистину у медијима. Недавно је, на телевизији Н1, одговарајући на питање о пореклу свог богатства, не трепнувши обмануо јавност изјавом да је запослен као члан борда међународне компаније „Партнерс груп“, што је ова компанија демантовала. Колико је Јеремић неозбиљан и склон неистинама, сведочи и његова изјава на скупу од 17. марта ове године, када је мртав хладан изјавио да Вучић пада до Ускрса! Васкср је дошао и прошао, а Вучић није пао, већ је ојачао. Пао је и пропао баш Јеремић и његови, Ђиласови и Обрадовићеви протести. Слично тој неинтелигентној изјави, Јеремић је 2. јануара 2019., изјавио да Путин презире Вучића. Четири дана касније Путин је одликовао Вучића једним од највиших руских ордена. На све ово Јеремић нема одговора.

Е, онда се Јеремић сетио да тужи Вучића суду и да тражи одштету од фантастичних 50 милиона. Такву одштету до сада није нико тражио у историји српског правосуђа, за увреду. Иначе Јеремићеви адвокати су једнако „угледни“ као и он. Први је Владимир Гајић који је променио више странака него чарапа (СПО, ДС, ДЈБ, НС…). Други је Милош Павловић, који је 4. априла 2019.,при покушају насилног упада у Скупштину града Београда, окупљеним женама које су спречиле овај упад, упутио претње шамарањем, када је замахнуо руком да удара уз речи „Да ти лупим шамарчину!“. Када већ говоримо о заступницима супротстављених страна, важно је поменути да је Вучићев адвокат, бард српске адвокатуре, Драган Палибрк, који заступа и аутора овог текста као странку тужену од стране Ђиласа.

А сада погледајмо само мањи део клевета и увреда које је Јеремић изнео против Вучића.

20. март 2018., Вук Јеремић на КЗШ :“Све више је јасно да се у Србији више не налазимо у предворју фашизма, ми смо практично загазили у фашизам“,
29.05.2018., Агенција Бета, Јеремић: „Вучић ће ове године Косову дати место у УН“. Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да ће председник Србије Александар Вучић ове године дати Косову место у Уједињеним нацијама, али да неће стати на томе и да „предајом виталних националних интереса Западу плаћа свој опстанак на власти“.
11.август 2018., Вук Јеремић у Данасу“:“Разграничење” представља и учвршћивање диктатуре у Србији која закономерно води у фашизам“.
03.12.2018.,Бета (пренели КоССев и Б92), Јеремић: „Тачи и Вучић тајно се састали у Риму и договорили на таксе на српску робу“.
15.12.2018. Прокупље, оснивање ГО Народне странке (преноси Југпресс), Јеремић: „Подршком формирању војске Косова, Вучић починио велеиздају због које ће морати да одговара“
30.12.2018., Блиц, Вук Јеремић: „Вучић са Сорошем и Тачијем договара поделу Косова“.
04.01.2019.,ТВ БН, Јеремић: „Након Косова, следећа Вучићева жртва биће Република Српска“.
12.02.2019., Федерална ТВ (БиХ), ИНТЕРВЈУ ВУКА ЈЕРЕМИЋА: „Вучић намерава да постигне споразум којим би Косово добило столицу у УН“. Јеремић је председника Србије назвао „уличарем без манира и моралних обзира“ и закључио да „Вучић намерава да постигне споразум којим би Косово добило столицу у УН“.
27.02.2019., ВОА (Глас Америке) интервју, Јеремић за ВОА у Вашингтону: „Вучић нуди независно Косово – одмах“.
18.03.2019., Прави угао РТВ, Јеремић је у интервјуу председника Србије поново назвао неурачунљивим и лудим: “То само може да значи да је он или спреман да у било ком тренутку изговори ноторну лаж или је реч о психолошком делиријуму – другим речима, или је лажов или је луд, а ја мислим да је по среди и једно и друго”.
5.5.2019., Утисак недеље/агенција Бета, Јеремић: „Вучић поручио да ће косовска страна добити све, а кривицу сваљује на народ“. „Питам Вучића га да ли га је бар мало срамота што окривљује народ за пораз историјских размера …“.

Битно је рећи да се председник Вучић, није позвао на имунитет, већ је на Јеремићеву тужбу одговорио преко адвоката.“Када дође време одазваћу се судском позиву. Ако парламент нешто треба да ради на скидању мог имунитета, ја молим посланике владајуће већине да то одмах ураде. Брже, боље да закажу ту седницу и да ми скину имунитет, са одушевљењем чекам тај поступак“, рекао је Вучић. Адвокат Александра Вучића, Драган Палибрк, казао је да је шокиран тиме што Јеремић тражи 50 милиона одштете и да је свакакве увреде од стране Јеремића трпео и његов клијент Александар Вучић. Палибрк је додао да Вучић има принцип да политичари после изговорених речи не би требало међусобно да се тужакају, већ да би све што имају да кажу требало да користе у политичкој арени, а не у судници.

И заиста, стотине вишегодишњих јавно изречених клевета и увреда од стране Јеремића, Ђиласа, Обрадовића и многих других, Александар Вучић стоички подноси и до сада није тужио никога.

Велики Душан Радовић је рекао: „За издајице,тужибабе и цинкароше у београдским школама уводи се ново признање – вуковац. По имену оног Вука, који је, према народној песми, издао на Косову“

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s