Објављено 05.08.2019. на:
https://www.alo.rs/vesti/politika/dilase-koju-igru-igras/244873/vest
http://www.pink.rs/politika/147272/nebojsa-bakarec-otvoreno-pismo-draganu-ilasu-koju-igru-igras

Отворено писмо Драгану Ђиласу – Коју игру играш?

Веома сам забринут за Ваше здравље. Управо сте инфантилно обзнанили, маниром размаженог детета, да нећете више да се играте. Због чега се онда бавите политиком? Унцуте
ниједан, није ваљда да је опет због богаћења? У политици морате да играте разних игара, дијалога, компромиса…И нема љутиш. А Ви ко онај патуљак Љутко. Само се дурите. Личите све више на оног Змајевог Лазу, да Вас подсетим:“Кад га жуљи ципела, он ципелу туче, тад га рука заболи, па онда јауче“. Указаћу Вам на чињеницу да смо Вам изашли у сусрет и сели са Вама за сто да разговарамо о изборима. А Ви одма мортконтру- „Е сад баш уз инат, нећу“. Тражите длаку у јајету. Тражите изговор. Сад Вам не ваљају ни Вама наклоњени Фонд за отворено друштво, ни Фонд за политичку изузетност, ни Милан Антонијевић, ни Соња Лихт, и без основа их оптужујете да лажу и обмањују јавност. Не ваља Вам ни ФПН, чија је већина професора и студената некад била на Вашој страни.
Можда Ви желите да играте кликера, али на кварњака? Ваљда знате да нема „из окиша у окиш“, опструкција игре није дозвољена. Кликерашки фер-плеј не дозвољава да се „ђида“ (вара). Из „окиша“ у „пуљу“(рупу), може, али ако Вам се посрећи. Међутим, Ви никада нисте били баш неки кликераш. Палчеви су Вам углавном служили само за бројање силне лове коју сте „зарадили“ за девет година бављења политиком, док сте били директор, министар и крадоначелник.
Можда више волите неку другу игру? Док сте били крадоначелник, омиљена игра Вам је била „труле кобиле“. Наравно, Ви сте увек били онај који наскакује и јаше. Тако сте пет година јахали и музли Београд и Београђане. Осим те игре, велики Васко Попа, помиње још игара – „жмуре“ (Ваша омиљена игра – сви су својевремено жмурили док сте ви „стицали“ стотине милиона евра), „семена“ (још једна Ваша омиљена игра, због тога што описује шта Вам је на памети: “Неко посеје неког, Посеје га у својој глави, Земљу добро утаба, Чека да семе никне, Семе му главу испразни, Претвори је у мишју рупу, Мишеви поједу семе, На месту остану мртви, У празној се глави ветар настани, И коти шарене ветриће“). Попа помиње и Ваше неомиљене игре – „ловца“ и „јурке“ – надлежни истражни органи управо „лове“ и „јуре“ Ваше махинације, па Вам није до тих игара.
У својој објави „Нећу више да се играм“, ултимативно захтевате присуство медија на разговорима о изборима. Да сам на Вашем месту, нипошто то не бих тражио. Сетите се, кад су укључене камере, Ви добијате нападе беса, које не можете да контролишете. Ухвати Вас напад феколалије, који се завршава најгорим могућим псовкама. Сетите се, тако сте Ви пред камерама псовали и нападали одборнике, и младе учеснике Ваших протеста. Предвиђам, уколико Вам испуне жеље, да ћете на ФПН, пред камерама испсовати Ђуку или Владанку. Шта ће Вам још једна афера, још један скандал?
Због тога сам забринут за Ваше (психичко) здравље. Видим да Вам није позната Бернова теорија игара (Ерик Берн, чувени психијатар). Он у својој књизи „Коју игру играш“ поставља основе модерне учинковите психијатрије – Трансакционе анализе. То чини кроз анализу мноштва друштвено-социјалних игара, са којима Ви морате да се упознате, користило би Вам. Препоручујем Вам да посебно обратите пажњу на следеће игре :“Дужник“, „Тужакање“, „Перверзија“, „Лопова и жандара“, „Психијатрија“ и „Глупан“. Ако то учините поклонићемо Вам све кликере које имамо -„французе“, „двоперце“, „троперце“, „црвенперце“, „плавце“, „шаренце“, „мермерце“, „пластиканце“, „гвозденце“, и наравно „џомбе“. Обавештавам Вас да су затворска дворишта веома погодна за кликере. Иначе, моја најомиљенија Берновска игра је „Дошо си ми на зицер, ђубре“. Мислите о томе.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s