Не знам чему нестрпљење господине Ђилас? Већ други пут захтевате да будете ухапшени. Полако, доћи ћете и Ви на ред! Без нервозе. Не иде то тако како сте ви замислили. Правосуђе не функционише на тај начин, правосуђе је сада независно, не прима налоге ни да хапси, ни да не хапси. Ви сте навикли да наређујете правосуђу, да масовно смењујете судије, Ви и Ваша ексминистарка Маловић, Месаровићева, Ристић и Хомен. Ви се и даље дивите ванредном стању из марта 2003. године, када је Ваш досовски режим онако одокативно ухапсио 11.000 грађана, а процесуирао 100. Бићете ухапшени, ако то тужилаштво наложи полицији. По правилима службе. Не по Вашим правилима. Правда је спора, али достижна.

Први пут сте тражили своје хапшење испред градске полиције 15. јула 2019. Други пут, испред председништва 5. марта 2020. Тражите да будете ухапшени Ви, а не Ваши сарадници. Не знам шта хоћете да кажете? Да треба да Вам се дивимо због тога што желите да се жртвујете? Да сте Ви криви, а не Ваши сарадници? Ако је то тако, обраћате се на погрешне адресе. Треба да се обратите надлежном тужилаштву, и то у писаној форми (саветујем да консултујете адвокате) и да тражите споразум о признању кривице. У Вашем поднеску, треба да  признате кривицу и детаљно опишете кривична дела која сте починили.

Та Ваша опседнутост хапшењем је очигледно дубоко подсвесна. Једина особа која 100 одсто зна да сте криви, сте Ви. Стога, као и многи криминалци, Ви желите да будете ухваћени, желите да признате. Код Вас није у питању савест – знамо да савести немате. У питању је то што не можете мирно да спавате, да живите, имате ноћне море, свесни шта сте све радили. У питању је страх. Да би себи дали одушка, Ви правите патетичне перформансе пред ненадлежним органима, и тражите своје хапшење. Идући пут претпостављамо да ћете донети она Ногова вешала и покушати да се обесите. Немојте, молим Вас.

Основна ствар која Вас одвраћа од признања је свест да би у том случају морали да вратите сав онај новац који сте незаконито стекли током десет година, вршећи три државне функције – Ваше компаније 609 милиона евра пословног прихода, и Ви, 106 милиона евра нето профита. Значи, банкрот! Можда мислите и на своје потомство? О томе сте морали да размишљате много раније, пре него што сте починили кривична дела. Сада је касно. Ви сте себе довели у безизлазан положај, и може Вам помоћи само Свевишњи. Отиђите у најближи храм, запалите свећу, баците се ничице и помолите се Богу. Можда помогне?

*Аутор је политички аналитичар и члан УО Фондације СНС

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s