Сваки пут када се Ђилас појави у медијима, изговори неку неистину, гаф или глупост, нешто му се омакне. Тако је било и у премијери емисије „Персона нон грата“ на ТВ Н1. На својој ТВ Н1 Ђилас је признао да је лоше вршио власт до 2013.!?! Признао је и да је цео Тадићев и његов ДС режим лоше вршио власт. Уз то Ђилас је признао да је богат и непоштен, прозиран и жут! Да би написао овај текст морао сам пажљиво да одгледам целу емисију, што ми тешко пало. Као и сви Ђиласови интервјуи и ова емисија је пуцала од Ђиласовог болесног и лоше прикривеног нарцизма, од дегутатног удвориштва, празноглавости и површности водитељке – „ауторке“ Наташе Миљковић. Констатујем да је Миња Милетић „докторка“ профи новинарства за недораслу гђу Миљковић. Миња Милетић је пре пар недеља озбиљно испрескакала Ђиласа својим сувислим питањима (нпр. питала га је „Зашто вама грађани да верују?“). Доајенка увлакачког и понизног новинарства, Наташа Миљковић је „заблистала“ одмах на почетку честитавши Ђиласу што се појавио у њеној емисији!?! Нема логике у овој несувислој реченици.

Гђа Миљковић, позната по својој „бистрини мисли“ је током својих небројених пренемагања у току емисије, признала да сања дан када ће постојећа власт бити промењена. Питала је Ђиласа: „Јел ми сањамо тај дан или…?“. Потом је на Ђиласову констатацију да не гледа нападе на себе на таблидним ТВ, „виспрено“ питала Ђиласа: „Није то луксуз…?“- то што он не гледа нападе на себе. Какве то везе има са луксузом, какав је смисао тог питања, то нико не зна! Ђилас је говорећи о силаску с власти 2012. године, несувисло рекао: „Морао сам 2012. да прођем онај први пакао“. Прво, заборавио је да је он смењен тек 2013. а не 2012.! Друго, видимо да силазак с власти Ђилас доживљава као пакао, што је ненормално. Нормални људи на власт долазе, и са власти одлазе, без мисли о рају или паклу.

Ђилас каже да је као шеф канцеларије председника, са Тадићем обилазио Србију и „градио тоалете по школама“. Прво, тоалети у постојећим школама се не „граде“, него реновирају. Друго, ДС је био на власти у свим општинама и имао је све директоре школа. Или Ђилас говори неистину да је „градио тоалете по школама“, или ДС локални функционери и ДС директори школа нису радили свој посао? Каже Ђилас: „обилазио сам неку децу која газе неки снег“?!? Шта значи та реченица? Ништа. Испразна фраза.

Потом је Ђилас поновио неистину коју воли да понавља, о томе колико га грађани воле: „Кад прошетате са мном улицама Београда видећете колико људи ми даје подршку и прилази…“. Ова Ђиласова тврдња о томе да га људи толико воле да му масовно прилазе на улици није у складу са његовим изјавама, датим под заклетвом, на суду, сваки пут када је давао исказ по својим масовним тужбама. У сваком од 114 исказа датих током 2020., Ђилас наводи да су веома озбиљне последице које трпи због тога што га људи вређају на улици, чак и у присуству деце, и да се осећа небезбедно и угрожено! Да Ђилас, или лаже на суду (под заклетвом) да га вређају на улицама, или да лаже по медијима да га грађани подржавају на улици, доказује и Ђиласово сведочење по тужби против мене лично. Ђилас је на рочишту 2.10.2019. изјавио: „Последице по мене али још више по чланове моје породице су веома озбиљне, моја деца имају проблеме у основној школи (…) Мене вређају на улици чак и док с децом ходам Београдом, када ходам сам то је постала нормална ствар“. Као што видимо неистина је да Ђиласа људи воле, да је популаран и да му пружају подршку на улицама. Истина је оно што Ђилас стално тврди на суду, а то је да га грађани толико мрзе и не подносе, да га вређају чак и у присуству његове деце. О овоме поседујем и доказ, записник са рочишта са Ђиласом.

У даљем току емисије Ђилас изговара анологијску реченицу: „Ја сам у овоме (мисли на политику оп.аут.) зато што ветујем у то. Из идеје“. Знам да се драги читаоци грохотом смејете, и ја сам се смејао кад сам то чуо. Да бре, Ђилас верује у своју идеју да ће опет да „дрпи“ 619 милиона евпа! Идеја! Лудило!

Потом Ђилас, ничим изазван каже: „Ја сам провидан и жут“. Јеси Ђики, сунце моје, да си ми жив и здрав, јеси провидан, провалили смо те одавно. Прозрели су те и грађани, па те више нико неће! Онда Наташа Миљковић, током приче о сиромаштву и поштењу, као из ведра неба, пита Ђиласа: „Да ли сте ви богати и непоштени?“, на шта Ђилас још шокантније одговара: „Да“. Ју! Упс!

Даље, Ђилас изјављује да на почетку афере мост, никако није могао да украде милионе евра, због тога што је градоначелник постао 6 месеци после почетка радова, и годину дана после потписивања тендера за мост. Међутим Ђилас прикрива чињеницу да је баш у време које помиње, био министар за Национални инвестициони план, и да је био директно задужен за градњу моста преко Аде!

Следи нови „бисер“ Наташе Миљковић која у налету „луцидности“ каже Ђиласу: „…једног дана ћете се вратити на позицију…“. Видимо да се гђи Миљковић, као Клеопатри „јавља“ да ће Ђилас да се врати на власт!?! Ђилас ипак, прибраније (али неискрено) одговара: „Не бавим се ја политиком да гледам функцију на којој ћу сутра да будем“. Из овога видимо да Ђилас за себе планира одређену високу функцију, али каже да то није разлог за његово бављење политиком. И зна се коју функцију Ђилас жели – функцију премијера (а Ђиласова странка има рејтинг од 3,8%!?!). Градоначелник је већ био, и то му је мало. За позицију председника нема храбрости да се кандидује, зна да га грађани неће. Хоће да буде премијер.

Водитељка онда пита Ђиласа: „Да сте ви на месту премијера…?“. Ђилас онда халуцинира о свом обмањивачком програму у коме обећава куле и градове, плате од 700 евра за васпитачице, наставнике и учитеље, и 1000 евра за лекаре почетнике! Наравно, поставља се логично питање због чега те плате није давао док је био на власти од 2008. до 2013.? Види се да Ђилас жели да буде премијер, а његова странка има свега 3,8 одсто подршке грађана. Тако је и Саша Јанковић узалудно халуцинирао о месту премијера. А Јанковић је имао 16 одсто подршке, што је четири пута више него Ђилас сада!

И овде долазимо до кључне Ђиласове реченице, која му се очигледно омакла. Говорећи о бившој, својој и Тадићевој власти, Ђилас каже: „Народ је 2012. гласао за ову власт, зато што није било довољно добро за време претходне власти“. Опа! Куку! Ђилас признаје да је његова и Тадићева ДС власт била лоша и да због тога народ није гласао за њих! При томе, Ђилас као да има мегаамнезију, и да се не сећа да је 2012. баш он био градоначелник и заменик председника свемоћне владајуће ДС, и да је баш он главни кривац за то што грађанима није било довољно добро! Он је до тада „поштено зарадио“ 619 милиона евра! Похваљујем прво Ђиласово велико признање. Ђиласу је било потребно девет година да призна да је његова власт била лоша. Сходно томе, Ђилас ће вероватно кроз девет година признати да је на незаконит начин стекао оних 619 милиона евра!

Вероватно и сам изненађен својим признањем, Ђилас онда врло неопрезно износи неистину да не размишља о било каквој функцији. Двадесет минута пре тога је изговорио реченицу: „…функцију на којој ћу сутра да будем“. То се често догађа Ђиласу, у жељи да истакне своју лажну скромност, он заборавља шта је рекао двадесет минута пре тога, или у некој другој емисији.

На крају емисије следи још једно (не)угодно Ђиласово признање. Водитељка га пита о тези извесног Вука Велебита, коју подржавају још неки аналитичари, да Ђилас нема никакве шансе на изборима, и да га због тога власти промовишу као лидера опозиције. У свом одговору Ђилас практично признаје ту тезу, да је он без шанси на изборима, тиме што тврди да Мариника има све шансе (а не он – оп. аут.).

Овде се поставља логично питање. Због чега Ђилас, када је већ свестан да нема никаквих шанси на изборима, због чега не препусти лидерску позицију у странци, и у том делу опозиције, Мариники Тепић Чобану Живку? Он тврди да јој се диви, да је она најпопуларнији опозициони политичар. Због чега онда Ђилас не постави Маринику на чело ССП, а онда настави да је подржава и финансира? Или ће ипак бити да он нема баш толико поверење у ову бесрамну прелетачицу, која је до сада превеслала искусније политичаре од Ђиласа –  и Чанка, и Сашу Јанковића, и Чеду и Живковића!?!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s