Потпредседница Ђиласове странке, гђа Мариника Цибану Зхивцу Тепић, неописиво мрзи Србе. Крије то, наравно. У току је Мариникина офанзива за признавање лажног геноцида у Сребреници, и за то да се и у Србији забрани негирање геноцида који се није догодио. Почињени су страшни злочини у Сребреници, на обе стране. То је истина! Медији су 15.08.2021. објавили делове интервјуа који је гђа Мариника дала подлистку „БХ Дани“ сарајевског дневног листа „Ослобођење“. Интервју је водила новинарка Тамара Никчевић, осведочена србомрзитељка. У интервјуу гђа Мариника нашироко говори о „геноциду“ у Сребреници, и својим халуцинацијама тим поводом, а у све то гђа Мариника је уплела и сопствено старије дете – сина. У том страшном интервјуу гђа Мариника кеже: „Први пут сам у Поточаре отишла 2005, у време када је моје старије дете имало две године. Зашто помињем дете? Зато што сам највећи шок доживела у моменту када сам га, вративши се у четири сата ујутро са тог страшног пута, видела како у свом кревету мирно спава. Све ми се одједном сручило на главу. Е, после тог ужаса се вратите кући и видите своје дете како мирно спава. То је страшно искуство, знате (…) Овде се и даље негира сребренички геноцид (…) Све и да уђемо у ту врсту „пребројавања”, остаје проблем намере. А намера оних који су извршили геноцид била је да ту територију очисте, да тим људима „затру семе”. Сарајево је држано под опсадом готово четири године, у Сребреници је почињен геноцид, на десет километара од Београда пронађене су масовне гробнице у које су бачени жене, деца, старци албанске националности (…) У међувремену је жртва дехуманизована, одузето јој је право на то да буде жртва. Зашто?! Како се то догодило?“.

Из интервјуа можемо закључити да Мариникино старије дете (син) сада има 18 година, тј. да је рођен 2003. године. У петак сам написао текст о масакру у Гораждевцу где сам рекао: „Навршило се 18 година од зверског напада Албанаца на српску децу у Гораждевцу. Пунолетна је постала цела једна генерација рођена 2003. године. Знају ли они шта се десило Србима у Гораждевцу 2003. године, године када су рођени?“. Као што видимо део те генерације рођене 2003. године, је и син гђе Маринике.

Да ли је гђа Мариника испричала свом сину шта се десило 13.08.2003. године, године када је рођен? Да ли је гђа Мариника икада говорила свом сину о томе како су Албанци масакрирали српску децу у Гораждевцу, када су убили двоје, а ранили четворо деце?

Да ли је гђа Мариника испричала свом сину шта се десило 17.03.2004. године, када је имао годину дана? Да ли је гђа Мариника икада говорила свом сину о томе како су Албанци починили страшан погром на КиМ, када су убили 28 Срба, прогнали више од 4.000 Срба, Рома и Ашкалија, претукли и повредили више од 900 људи, уништили 19 споменика културе (цркве и манастири СПЦ) и још 16 православних цркава, уништили 10.000 фресака, икона, путира и црквених реликвија, и књиге крштених, венчаних и умрлих, које сведоче о вековном трајању Срба на КиМ, спалили 935 српских, ромских и ашкалијских кућа, и од Срба етнички очистили шест градова и девет села?

Да ли је гђа Мариника испричала свом сину шта се у Сребреници дешавало од 1992. до јула 1995. године, годинама пре његовог рођења? Да ли је гђа Мариника икада говорила свом сину о томе како су муслиманске паравојне снаге тада масовно убијале Србе у селима у околини Сребренице, када су убијена 2.383 српска цивила и више од 150 српских села је сравњено са земљом? Да ли је гђа Мариника помињала тај злочин, који је у суштини сличан оном злочину почињеном над Муслиманима 1996. године?

Да ли је гђа Мариника испричала свом сину шта се дешавало у пролеће 1999. године, четири године пре његовог рођења? Да ли је гђа Мариника икада говорила свом сину о томе како је НАТО злочиначки уништавао Србију, када је убијено 2500 цивила, а повређено 6.000, међу њима 2.700 деце, када је погинуло је 754 припадника ВЈ и МУП-а Србије, када је уништено или оштећено 25.000 стамбених објеката, 470 км путева и 595 км пруга, 14 аеродрома, 19 болница, 20 домова здравља, 18 дечјих вртића, 69 школа, 176 споменика културе и 44 моста?

Да ли је гђа Мариника испричала свом сину шта се дешавало у лето 1999. године, четири године пре његовог рођења? Да ли је гђа Мариника икада говорила свом сину о томе како су Албанци етнички почистили већи део српског становништва са КиМ, њих 200.000?

Да ли је гђа Мариника испричала свом сину шта се дешавало у августу 1995. године, годинама пре његовог рођења? Да ли је гђа Мариника икада говорила свом сину о томе како је Хрватска починила највеће етничко чишћење у Европи, после Другог светског рата, када је етнички почистила 250.000 Срба, а убила њих 2300?

Да ли је гђа Мариника испричала свом сину о геноциду који је починила Независна држава Хрватска у Другом светском рату, 60 година пре његовог рођења? Да ли је гђа Мариника икада говорила свом сину о томе како је Хрватска у том геноциду убила 800.000 Срба, Јевреја и Рома?

Да ли је гђа Мариника испричала свом сину о геноциду који су починили Албанци и Турци, над Србима у 18. и 19. веку, вековима пре његовог рођења?

Да ли је гђа Мариника испричала свом сину о злочинима нацистичке Румуније у Другом светском рату, 60 година пре његовог рођења? Да ли је гђа Мариника икада говорила свом сину о томе како је нацистичка Румунија тада убила 400.000 Јевреја и Рома?

О свему овоме, гђа Мариника није никада причала својој деци. Причала им је како су Срби геноцидан народ, како су починили геноцид у Сребреници. Причала им је о српским злочинима на КиМ. Прича о томе сваки дан.

Госпођа Мариника је позната по једностраној осуди српске стране у сукобима у Хрватској, БиХ, и на КиМ, али никада није осудила злочине над Србима у ратовима деведесетих, као што никада није осудила геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима који се догодио у усташкој НДХ. Такође, никада није осудила злочине нацистичке Румуније у Другом светском рату, када је у Румунији убијено преко 400.000 Јевреја и Рома. Гђа Мариника је 2016. потписала предлог Резолуције о геноциду у Сребреници. Гђа Мариника је током заседања Скупштине Србије, 14.11.2017., између осталог рекла: „ја тражим заправо да се у Кривичном законику препозна као кажњиво негирање геноцида и ратних злочина (…) и то нарочито када је реч о пресудама које се односе на ратне злочине и геноцид почињен у наше име (…) нисте у стању да се суочите са њим и да препознате да геноцид није питање броја, да ли је жртава било 100 или сто хиљада, него је питање намере, да се неки народ истреби да нестане (…) Дакле, ту је та геноцидна намера у суштини“.

Целој овој теми прикључићу и следеће чињенице и аргументе.

Албанци су починили су геноцид над Србима у 18. и 19. веку. У оба светска рата борили су се на страни зла. Убијали су Србе 1999. Отимали су органе и тако убијали Србе 1999. и 2000. Убијали су српску децу у Гораждевцу 2003. Починили су погром 17. марта 2004. и убили много Срба. Када би могле, албанске власти би побиле ових 95.000 Срба који живе на КиМ, али не смеју. Не смеју због тога што је председник Вучић учинио Србију јаком и уздигао је, економски и војно.

Хрватска је током Другог светског рата починила геноцид над 800.000 Срба, Јевреја и Рома. Хрватска је 1995., над Србима, починила највеће етничко чишћење у Европи, после Другог светског рата, када је етнички почистила 250.000 Срба, а убила њих 2300.

Злоупотреба израза геноцид, доводи до компромитовања и девалвирања научног, правног значења појма геноцид и до хиперинфлације разних лажних „геноцида“. Доводи до обесмишљавања појма геноцид.

Издвојено мишљење хашке суткиње Нијамбе у другостепеној пресуди генералу Младићу, је кључни доказ о непостојању геноцида у Сребреници. Суткиња Нијамбе је нагласила да би читав судски поступак против Младића морао бити поновљен, те је уважила осам од девет тачака жалбе Младићеве одбране. Најважније је њено образложење у вези квалификација злочина у Сребреници. Суткиња Нијамбе отворено преиспитује да ли је реч о геноциду и да ли је злочине уопште осмислио и наредио Младић.

Кампању против српског народа, Србије и Српске тренутно воде лажна држава Косово, Федерација БиХ, специјални представници за БиХ, власти Црне Горе, и поједини кругови у Србији – ССП и поједине НВО. Скупштина ЦГ је недавно усвојила Резолуцију о геноциду у Сребреници. Лажна држава Косово, такође. Аљбин Курти је најавио да ће тужити Србију за геноцид над Албанцима на Косову 1999., а у Бриселу је Курти 19.07.2021. оптужио Србију за чак три геноцида!?! Та кампања има своје геополитичке циљеве. Геополитички циљеви оптужби за геноцид и резолуција о геноциду су вишеструки. Вишеструко штетни за тзв. српски свет на Балкану (Србија, Српска, КиМ, Црна Гора). Циљ је слабљење значајно ојачале Србије, ојачале под председником Вучићем. Таква јака и стабилна Србија не одговара геополитичким интересима запада, због тога што таква Србија јача Републику Српску, јача српске снаге у Црној Гори, и јача положај Срба на КиМ. Циљ је жигосати узлетелу Србију, узлетелу чак и под епидемијом, поништити сав позитиван имиџ који је Србија стекла током епидемије и вакцинације, али и током протеклих девет година власти државника Вучића. Циљ је укидање Републике Српске. Циљ ове је и слабљење преговарачког положаја Србије у вези преговора о КиМ.

На крају, желим све најбоље гђи Мариники и њеној деци. Да ли би било превише да се надам да ће гђа Мариника једног дана, својој деци, испричати истину о геноцидима над Србима? Госпођо Мариника, Срби нису геноцидни!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s