Тражим обавештење од Заштитника грађана и и Поверенице за заштиту равноправности о томе шта могу и шта ће да предузму поводом угрожених и запостављених слобода и права Председника Републике, његовог сина Данила, брата Андреја и осталих чланова породице Вучић? Председник Републике и чланови његове породице су жртве вишегодишње дехуманизације, неравноправности, и дискриминације по основу страначке припадности, државне функције или сродства. Поставићу питање ко штити угрожена и запостављена права и слободе председника и његове породице? Или ће представници регулаторних и заштитних тела – институција, рећи – људска права и слободе председника и његове породице морају да буду колатерална штета положаја председника републике? Нећемо се сложити са овим. Председника и његову породицу највише штите посланици и функционери СНС, и поједини чланови владе, на челу са премијерком Брнабић. Надлежне институције то не чине. Као резултат ћутања институција, имамо четворогодишњу хајку и дехуманизацију, пре свега Александра, Данила и Андреја Вучића. При томе, једина њихова кривица је што постоје, што су – председник, син, брат, и што нису по вољи ђиласовској опозицији и медијима. Немају веза са криминацима, нису се обогатили – председник се бави политиком 27 година, и бавећи се политиком није стекао ништа, а камоли да је украо нешто. Председник Вучић и његова породица су чисти као сузе.

Напади, претње, клавете, увреде и дехуманизација су утолико упадљивији и нелогичнији, због тога што Србија видно економски напредује, води мирољубиву спољну политику и напетости у друштву су смањене на најмању могућу меру. По логици и природи ствари, велика популарност и успеси, би морали да доведу до смањења броја претњи, клевета и увреда. По логици и природи ствари. Једини могући закључак је да „неко“ вештачки подстиче дехуманизацију и демонизацију првог човека Србије, његове породице и странке. Када погледамо носиоце те појаве – корумпирани и компромитовани део опозиције и њихове још горе лидере Ђиласа, Јеремића, Маринику, стратешки повезане са делом западних структура, компромитоване медије који су у власништву тајкуна Ђиласа и Шолака, и поједине компромитоване НВО које су под финасијским утицајем запада, онда је све јасно. Није случајно то да су напади на Вучиће удесетостручени од тренутка када се Ђилас вратио у политику 2018. Екстремна опозиција и њени медији раде на припреми терена за покушај насилног обарања власти у Србији, што је и покушано у априлу 2019., нападом на РТС, на председништво, Скупштину града, и нападом на Скупштину Србије у јулу 2020. Сетимо се сталних претњи убиством, оптужби за фашизам и издају, претњи рушењем власти на улици у крви, прогањањем по улицама, бацања у реку, претње судовима револуције, позивима на побуну итд.

Борба против дехуманизације је задатак којим треба да се баве Заштитник грађана, и Повереница за заштиту равноправности. Дошли смо у апсурдну ситуацију да поставимо питање да ли друштво утемељено на поштовању људских права, толеранцији и уважавању различитости, обухвата и Данила, Андреја и Александра Вучића? Да ли њих тројица имају право на остваривање равноправности и заштите од дискриминације? Осим ових начелних ставова о којима сам говорио, поставићу питање да ли и остала деца председника Вучића, имају људска права? Звучи апсурдно, зар не? Да ли мајка Александра Вучића има људска права? Србија је захваљујући председнику Вучићу, постала пристојно друштво чије институције не понижавају грађане, цивилизовано друштво у коме се грађани, по правилу, међусобно не понижавају, а тиме је Србија и праведно друштво. Да је председник Републике угрожен, посведочио је нико други до претходни Заштитник грађана, Саша Јанковић. Уколико Заштитник и Повереница сматрају да су чињенице о припремама ликвидације председника, претеране, нека се сете убиства Председника Владе Србије, Зорана Ђинђића, покушаја убиства Александра Вучића у Сребреници, оружја скривеног у Јајинцима ради атентата на председника Вучића, сведочења плаћеног убице Чабе Дера о томе да су му нудили огроман новац да убије председника Вучића, изјаве начелника УКП, г. Богдана Пушића да је клан Беливук за 27.01.2021. припремао атентат на председника Србије.

Излишно је, али поновићу, да Ангелина, Анђелко, Тамара, Ксенија, Милица, Данило, Андреј, Александар и Вукан, имају једнака људска права као и сви остали. Кажу да се људска права темеље на људском достојанству. Људско достојанство је идеал за који се вреди борити и умрети. Ми ћемо се изборити за сва права породице Вучић. Остаћемо живи и победићемо на свим изборима 2022. Живела Србија!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s