Činjenica 1. Vladeta Janković je pljuvao Đilasa i glasao za njegovu smenu!

Kao član predsedništva DSS, od 2012. do 2014., dobro se sećam se da je Vladeta Janković kritikovao Đilasa, tokom 2012., 2013. i početkom 2014. Više puta, na sednicama predsedništva u tom periodu, Vladeta Janković je Đilasovu vlast u Beogradu nazvao štetočinskom i pljačkaškom. Time je i Đilasa nazivao štetočinom i pljačkašem. Uz  sve to, Vladeta Janković je učestvovao u pripremi smenjivanja Đilasa, na sednici predsedništva DSS u septembru 2013. I tada je Janković govorio o pljačkaškoj vlasti u Beogradu. Kao članovi predsedništva obojica smo glasali za to da DSS aktivno učestvuje u Đilasovom smenjivanju na sednici skupštine grada Beograda. Posle toga Đilas je smenjen 24.9.2013. glasovima SNS, DSS, SPS i PUPS. Kao gradski odbornik, ja sam glasao za Đilasovu smenu, i u ime DSS sam obrazložio stav DSS. Vladeta Janković se u emisiji „Kažiprst“ 04.02.2014. hvalio kako je glasao za smenu Đilasa na predsedništvu DSS i rekao je: „Presudili smo da Đilasova garnitura padne u Beogradu“. Sada je Janković postao deo Đilasove garniture. Kakva besramna nedoslednost i kakvo licemerje. Kakav salto mortale Vladete Jankovića!

Činjenica 2. Vladeta Janković doveo „Rio Tinto“

Ako bi tražili pojedinca koji je doveo „Rio Tinto“, onda bi to bio ambasador u Britaniji, Vladeta Janković (2001. do 2004.). To mu je kao ambasadoru u Velikoj Britaniji bilo u opisu posla. „Rio Tinto“ je britansko australijska kompanija i ima dva sedišta – u Londonu i u Melburnu. „Rio Tinto“ je 2001. kontaktirao ambasadu u Londonu, sa željom da posluje u SRJ, tj. Srbiji. Ambasador SRJ, Vladeta Janković, je preporučio „Rio Tinto“, nadležnim organima. Ponoviću, to je bilo u opisu posla ambasadora. Janković je nastavio da „gura“ „Rio Tinto“ i kao savetnik za spoljnu politiku premijera Koštunice (od 2004. do 2008.), tj. bio jedan od onih koji su protežirali britanski „Rio Tinto“ do 2008.! Podsećam da je ćerka firma kompanije „Rio Tinto“-„Rio Sava Exploration“ d.o.o., registrovana u Srbiji 2001. godine sa licencom za izvođenje geoloških istraživanja! Đinđićeva vlada je kompaniji „Rio Tinto“ dala pravo da istražuje litijum u Srbiji. Danas Vladeta Janković govori neistinu o „Rio Tintu“ i negira bilo kakvu svoju vezu sa tom kompanijom. Tako je Vladeta Janković 07.01.2022. dao izjavu, koju su preneli svi đilasovski mediji, npr. agencija „Beta“, list „Danas“ i đilasovske televizije: „Bio sam savetnik u kabinetu 2004/05. godine i ne znam za bilo kakav sporazum sa Rio Tintom. Nikad to nisam video, mislim da je ta vest lažna“. Kao što znamo, vest o tome ko je doveo „Rio Tinto“ nije lažna, već su lažni navodi Jankovića. Danas je program Jankovića, Đilasa i SSP-a, proterivanje „Rio Tinta“. Kakva besramna nedoslednost i kakvo licemerje. Kakav salto mortale Vladete Jankovića!

Đilas pokušao da se sakrije, ali nije uspeo!

Činjenica 3. Janković bio protiv laži o genocidu, a sada je prihvata!

Vladeta Janković  je 26.02.2007. kao savetnik za spoljnu politiku premijera Koštunice, povodom presude Međunarodnog suda pravde u Hagu, koji je utvrdio da Srbija nije počinila genocid u BiH, hvalio tu odluku i ispravno je tvrdio da Srbija nije počinila genocid. Tada su mediji 26.02.2007. npr. „Radio slobodna Evropa“, izvestili sledeće: „Savetnik premijera Srbije za spoljnu politiku Vladeta Janković u izjavi za Radio Slobodna Evropa kaže da je presuda Međunarodnog suda pravde u Hagu pravedna (…) jer bi odluka da Srbija bude oglašena jedinom državom u istoriji odgovornom za genocid bila suprotna ne samo pravu već i elementarnoj logici: „(…) da je Srbija osuđena nekim slučajem, ne vidim razloga da se ne otvore slični procesi protiv Nemačke i tolikih drugih zemalja koje bi mogle biti optužene za genocid. U svakom slučaju, ovo je pravedna presuda“ rekao je Jankovi攓. Sada Janković, prihvatanjem kandidature koju su mu ponudili Đilas i Marinika, gazi sve ono što je radio i govorio u proteklim decenijama. Danas je stav Jankovića jednak Marinikinom – oboje krive Srbiju i srpski narod da su počinili genocid. Vladeta Janković je spao na to da bude Đilasova marioneta i da okrivljuje svoj narod za genocid koji nije počinio. Postao je kandidat žutog Đilasa i njegove ekstremističke SSP, postao je kandidat žute DS, kandidat drugosrbijanskog PSG. Kakva besramna nedoslednost i kakvo licemerje. Kakav salto mortale Vladete Jankovića!

Da li će se Đilasova koalicija i stranka SSP pohvaliti ovim stavovima Vladete Jankovića? Da li će se Vladeta Janković pohvaliti šta je nekada govorio i radio, a šta je sada prihvatio kao svoje stavove i program? Đilasova „garnitura“ je pala 2013. uz pomoć Vladete Jankovića. Đilasova „garnitura“ je pala i 2018. godine. Đilasova „garnitura“ će sa sve Jankovićem pasti i treći put 3.4.2022.!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s