Posle pet dana zimskog sna, mrmot Vladeta je izmileo iz svog legala i došao na đilasovsku TV „NovaS“ gde je izneo niz laži. Kaže i laže, Vladeta Janković, Đilasov marionetski kandidat: „Ja nikad nisam prelazio iz stranke u stranku, niti sam napuštao mesto na kojem sam radio i postizao neke rezultate za volju lične promocije“. Tu imamo tri laži. Prvo, Janković je 1992. napustio DS, i postao član DSS. Potom je 2014. godine je napustio DSS. Onda je postao član Državotvornog pokreta Srbije (DPS), koji vodi Slobodan Samardžić, 02.04.2015. Kasnije je Janković napustio i DPS. Drugo, Janković je više puta u životu napuštao mesto na kome je radio, radi lične koristi. Tako je 2001. napustio svoje studente i mesto profesora fakulteta, da bi postao ambasador u Velikoj Britaniji, radi lične koristi i promocije. Potom je 2008. napustio mesto Koštuničinog savetnika, da bi postao ambasador u Vatikanu, radi lične koristi i promocije. Treće, prihvatanjem kandidature koju su mu ponudili levičari i drugosrbijanci Đilas i Marinika i njihova stranka SSP, Vladeta Janković je radi lične koristi i promocije, napustio desnu i nacionalnu političku poziciju, i postao levičar, drugosrbijanac, zastupnik stava da su Srbija i srpski narod počinili genocid u BiH.

Pravdajući svoje destruktivne stavove u vezi rušenja ili premeštanja spomenika Stefanu Nemanji, Vladeta Janković je najstrašnije uvredio 750.000 članova SNS, i nazvao ih je bandom botova i paščadi koja je puštena s lanca: „Ta stvar sa Marinkovom barom, to je tako nesrećno izokrenuto i zloupotrebljeno od ove…naprednjačke…naprednjačke…botovske…reči ću otvoreno…bande…to su paščad puštena s lanca“. Kako može bilo koji normalan čovek, da ovakve uvrede uputi svim članovima SNS i kritičarima njegovog stava da pomenuti spomenik treba srušiti i premestiti u Marinkovu baru? Kako „fini čika i profesor u penziji“ može neistomišljenike da nazove „bandom i paščadi“? Ili se ne radi o baš tako finom čiki, već o đilasovcu zaslepljenom mržnjom?

Sledeća laž i nedoslednost se tiče problema zvanog „Rio Tinto“. Janković u emisiji kaže: „Pogledajte samo ove primere sa prodajom zemlje, da li je to zlo ili nije, to kad ljudi prodaju svoja imanja, i kad se to nastavlja, iako su rekli…Vlada je rekla da se neće više poslovati sa „Rio Tintom““. Janković danas zastupa stavove Đilasa, Marinike i SSP, i protivi se radu kompanije „Rio Tinto“ i iskopavanju litijuma. Janković je bio ambasador u Britaniji od 2001. do 2004. Problem je u tome što je upravo Vladeta Janković doveo, 2001. godine „Rio Tinto“. To mu je kao ambasadoru u Velikoj Britaniji bilo u opisu posla. „Rio Tinto“ ima sedište u Londonu. „Rio Tinto“ je 2001. kontaktirao Jankovića i ambasadu u Londonu, sa željom da posluje u SRJ, tj. Srbiji. Ambasador SRJ, Vladeta Janković je preporučio „Rio Tinto“, nadležnim organima. Janković je nastavio da „gura“ „Rio Tinto“ i kao savetnik za spoljnu politiku premijera Koštunice (od 2004. do 2008.)! „Rio Tinto“-„Rio Sava Exploration“ d.o.o. je registrovan u Srbiji 2001. godine sa licencom za izvođenje geoloških istraživanja! Tada je Rio Tinto bio dobar Vladeti Jankoviću, a danas mu ne valja! Kakva besramna nedoslednost i kakvo licemerje. Kakav salto mortale Vladete Jankovića!

Ni ovde ne prestaju obmane Vladete Jankovića. Kao posebno veliki problem Janković je istakao izgradnju metroa, odnosno makiške linije metroa i navodno ugrožavanje vodoizvorišta Makiš, kada je rekao: „Ono što je bitno u vezi linije metroa (…), bilo bi neobično opasno za grad od dva miliona stanovnika da ostane bez jednog od svojih bitnih životodavnih izvora kao što su zalihe vode na Makišu. Ako vi tamo dovedete metro i izgradite naselje, vi ste to ozbiljno ugrozili“. Sve ovo je čista laž. Depo koji se gradi za beogradski metro na Makiškom polju, biće udaljen 2,5 kilometra od najbližeg reni bunara, i ni na koji način neće ugroziti vodoizvorišta. Vladeta Janković nema pojma da su na Novom Beogradu, pojedine zgrade savskih blokova udaljene samo 150 metara od reni bunara, pa to već decenijama ne predstavlja problem. Čitavi blokovi – 70, 45 i 70a, su udaljeni manje od kilometra od reni bunara. Janković ne zna, da se u Makiškom polju već decenijama nalazi ogromna ranžirna železnička stanica Makiš, koja takođe ni na koji način ne ugrožava vodoizvorišta.

Na kraju, da pomenem da je Janković nepromišljeno izrekao reči koje su ogolile destrukciju đilasovaca. Govoreći o kandidatu Dobrici Veselinoviću, Vladeta Janković je rekao da nije bitno za koga će građani da glasaju, za njega ili Veselinovića. Janković je rekao: „Meni je bitnije da svi glasaju protiv Vučića, to je ono što je važno, biti protiv…“. Svi marketinški i izborni eksperti, će vam jasno reći da je najvažniji konstruktivan odnos, da je najbitnije glasanje „za“ nekoga ili neki program, a da glasanje „protiv“ nije konstruktivno, već destruktivno. Razumljivo je da je Jankoviću najvažnije da se glasa protiv Vučića, zbog toga što ni Janković, ni Ponoš, ni Đilas, ni SSP koji zastupa Janković, nemaju nikakav program. Njihov program je destrukcija, biti protiv svega što rade predsednik Vučić i SNS.

Autor je poslanik i član predsedništva SNS

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s