Na kraju mandata narodnog poslanika i gradskog odbornika red je da podnesem kratak izveštaj o svom radu. Srpska napredna stranka mi je 2020. poverila veliku odgovornost, predloživši me za narodnog poslanika. Za narodnog poslanika izabrali su me građani 21. juna 2020. godine. Nije na meni da ocenjujem svoj rad, ali jeste na meni da podnesem izveštaj o svom radu. Stranci sam podneo izveštaj o radu. Građanima podnosim izveštaj o radu na ovaj način.

Rezime rada Skupštine Srbije

Tekući mandat Skupštine Srbije je počeo 03.08.2020. konstituisanjem Skupštine. Ponosan sam što smo mi poslanici Skupštine Srbije, od avgusta 2020., imali 65 zasedanja i što smo usvojili oko 260 zakona. Po hitnom postupku izglasali smo 20 propisa i 160 drugih akata. Parlament je zasedao preko 140 dana sa više od 440 tačaka dnevnog reda!

Rezime mog rada

Prisustvovao sam svim sednicama Skupštine Srbije – nisam odsustvovao ni sa jednog glasanja, ni sa jedne sednice! Prisustvovao sam gotovo svim sastancima poslaničkog kluba . Prisustvovao sam svim sednicama odbora čiji sam član bio, izuzev kada bi se poklopili termini dva odbora. Aktivno učestvujem u radu skupštinskih odbora, pripremam se za sednice Odbora i govorim na njima. Radim i sedim na sednicama Skupštine od početka do kraja. Slušao sam govore kolega, pripremao svoje govore, i kao politički analitičar pisao sam tekstove za medije. Potpuno sam poštovao stranačku disciplinu. Javljao sam se za reč na gotovo svakoj sednici. Javlajo sam se jednom nedeljno, ne češće, da bih ostavio prostora drugim kolegama da govore. Pružam punu podršku kolegama poslanicima, na sednicama i van njih.

Po podacima zvanične statistike – govorio sam 79 puta! Govorio sam 64 puta u plenumu, a uz to, 15 puta sam govorio na sednicama odbora čiji sam član bio (računam prave, ozbiljne govore, a ne kratke primedbe). U ovom tekstu možete videti dva moja govora u Skupštini Srbije.

Ukupno sam glasao „ZA“ 419 puta.

Ni jednom nisam glasao protiv!

Ni jednom nisam bio uzdržan!

Jednom, greškom nisam glasao za „Zaključak povodom razmatranja Godišnjeg izveštaja o radu Komisije za zaštitu konkurencije za 2019. godine“, zbog toga što greškom nisam pritisnuo ni jedno dugme za glasanje.

Član sam ili zamenik člana sledećih radnih tela: Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja (član). Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova (član). Odbor za Kosovo i Metohiju (zamenik). Odbor za kulturu i informisanje (zamenik).

Odbornik sam u Skupštini grada Beograda 14 godina. Od kada sam član SNS (od septembra 2017.) nisam izostao ni sa jedne sednice Skupštine grada, a na svakoj sednici se javljam za reč. Nisam odsustvovao ni sa jednog sastanka odborničke grupe.

Od kada sam član SNS, napisao sam oko 550 političkih tekstova. Nekada su analitički, nekada napadački, nekada odbrambeni. Oko 500 mojih tekstova je istovremeno objavljeno na portalu „Informera“, na portalu „Embargo“, i na mom sajtu. Deo tekstova je objavljen i na sajtu naše stranke- SNS, što mi predstavlja veliku čast. Već četiri i po godine, jednom mesečno imam kolumnu u rubrici „Pogledi“ lista „Politika“. Do sada su mi u „Politici“ objavljena 54 teksta. To je izuzetno značajno zbog toga što se radi o najuglednijem listu u Srbiji.

Imam svoj sajt „Bakarec.Politika“ tj. https://bakarec.com/ . Ovde možete pronaći sve moje tekstove, govore i snimke govora iz Skupštine Srbije.

Imam aktivne sve društvene mreže – Fejsbuk stranicu (Facebook page), Fejsbuk profil (Facebook profile), Tviter (Tvitter), Instagram, Jutjub kanal (Youtube channel). Sve to je u funkciji stranke. Svi moji tekstovi su podeljeni (šerovani) na svim mojim društvenim mrežama, kao i većina važnih aktivnosti predsednika, stranke, vlade itd. Na mrežama delim i važne vesti medija – afirmativne vesti od značaja za stranku i one vesti koje kritikuju opoziciju. Sve to zbog pratilaca ili posetilaca mojih društvenih mreža. Na Jutjub kanalu imam 235 svojih video snimaka koji su u funkciji SNS.

Svaki svoj tekst koji je objavljen u medijima, pošaljem kolegama poslanicima preko aplikacije „WhatsApp“ ili „Viber“, da bih sa njima podelio podatke i činjenice iz mojih tekstova. Dajem izjave za medije, gostujem na televizijama. Uvek tražim saglasnost SNS za TV gostovanja.

Biti na strani predsednika Aleksandra Vučića i biti član SNS ima svoju cenu. Ponosim se time što me redovno satanizuju Đilasovi mediji – „Direktno“, „Nova S“, „N1“ i drugi. To znači da radim nešto dobro, i da ih pogađam u sred mete. U martu 2021. Savet za štampu – Komisija za žalbe je uvažila moju žalbu protiv sajta „Direktno“ i „NovaS“. Savet za štampu je ustanovio da su „Direktno“ i „NovaS“ prekršili više članova Kodeksa novinara Srbije, i Savet za štampu im je izrekao odgovarajuću kaznu. Time sam pred „sudom“ novinara (UNS i NUNS) pobedio ova dva Đilasova i Šolakova medija. Cena toga što sam narodni poslanik, što sam član predsedništva SNS i što podržavam predsednika Vučića su, pored satanizacije, i parnične i krivične tužbe koje protiv mene podnose Đilas i njegova bratija, po nalogu Đilasa koji im plaća advokate. Đilas i njegova bratija, podnose masovne tužbe protiv medija, novinara, urednika i političara, protiv svih onih koji razotkrivaju njegove mahinacije. Trenutno imam 4 parnične tužbe Đilasa i bratije. Parnične tužbe su podneli: Dragan Đilas, Marinika Tepić, Jelena Obućina i Dobrica Veselinović. Krivičnu tužbu je podnela Marinika Tepić zbog toga što sam podelio šaljivu fotomontažu sa interneta, na kojoj se nalaze ona i Belivuk!?! Svih 5 tužbi su podnete sa ciljem da uguše moju javnu reč i kritiku. Drago mi je što silno nerviram Dragana Đilasa, što on javno i pokazuje. Nastaviću da ga nerviram. Sviđa mi se da mu ne bude prijatno. Ponosim se time što me tuži zlo, što me tuže naši neprijatelji. Kada je bio poslanik Draganu Đilasu nije padalo na pamet da sedi u Skupštini i radi. Kao predsednik DS je poražen na izborima, DS ga je smenila sa mesta predsednika, a on je u oktobru 2014. podneo ostavku na mesto poslanika, posle 6 meseci mandata i nerada, zbog toga što ga rad u parlamentu, za građane, nije zanimao. Uz to Dragan Đilas 8 godina ne dolazi na sednice Skupštine grada Beograda, a uredno prima naknadu (za nerad).

Imam samo jednu brzinu – najveću. Imam dovoljno iskustva, znanja, energije i volje. Profesionalno se bavim politikom i potpuno sam posvećen borbi za Srbiju, za predsednika Vučića i SNS. Za 32 godine bavljenja politikom nisam stekao ništa od politike, niti je stekla bilo koja osoba povezana sa mnom. Smatram da se skromnost dokazuje na delu. Bogaćenje i moć me ne zanimaju. Glavna misao vodilja u Skupštini Srbije mi je bila – šta mogu da uradim za građane i državu.

Autor je narodni poslanik i član predsedništva SNS

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s