Haos u redovima đilasovaca dostiže neslućene razmere. Đilasovi funkcioneri iz Zrenjanina, poznati kao PUF – Pokret udruženih fantoma, Milan Pernat i Miljan Čičić su juče 24.02.2022. na Đilasovim medijima lansirali svog kandidata za predsednika Srbije – magarca, kao kontrakandidata SSP i opozicije, Zdravku Ponošu!

Problem je u tome što Đilas već ima svog kandidata za predsednika – Zdravka Ponoša. Pernat i Čičić su funkcioneri Đilasove stranke SSP u Zrenjaninu. Supruga Milana Pernata je Sonja Pernat, predsednica zrenjaninskog odbora SSP. Štaviše, Sonja Pernat se nalazi na 73. mestu Đilasove i Marinikine poslaničke liste.

Kandidat te liste, Đilasa, Marinike i Sonje Pernat za predsednika Srbije je Zdravko Ponoš. Sa druge strane, kandidat Đilasovih funkcionera Milana Pernata, supruga Sonje Pernat, i Miljana Čičića, za predsednika Srbije je  – magarac! Sad se postavlja pitanje – ko je kandidat Đilasove koalicije za predsednika – magarac ili Zdravko Ponoš? Ili Milan Pernat, Miljan Čičić i Sonja Pernat poručuju da je Zdravko Ponoš magarac?

„Da je Srbija zemlja u kojoj je sve moguće, možemo svakodnevno da vidimo, pa što onda ne bi i prava opozicija imala svog simpatičnog trojanskog magarca“, navodi se u saopštenju PUF-a i u video klipu Pernata i Čičića. Kao što vidite Milan Pernat i Miljan Čičić poručuju da je magarac kandidat opozicije.

Dakle, funkcioneri Đilasove opozicione stranke SSP iz Zrenjanina, a supruga jednog od njih je Đilasov kandidat za poslanika, tvrde da je Đilasov kandidat za predsednika – magarac. Time tvrde da predsednički kandidat SSP nije Zdravko Ponoš. Da li su PUF-ovci nezadovoljni zbog toga što i oni nisu na poslaničkoj listi, ili su nezadovoljni neprolaznom pozicijom Sonje Pernat, to je pravo pitanje?

Milan Pernat i Miljan Čičić su nasilnici, poznati po tome što su u martu 2019. prilikom Đilasovog napada na RTS, u zgradu javnog TV servisa uneli električne testere kojima su hteli da zastraše zaposlene novinare, ili nešto još gore. Prilikom napada na RTS, uništavane su prostorije i mobilijar televizije, prećeno je novinarima, i novinari su bili su onemogućeni u vršenju svog posla dugi niz sati. Posle toga su uhapšeni. Milan Pernat i Miljan Čičić su bili osumnjičeni za krivično delo nasilničkog ponašanja na javnom skupu u saizvršilaštvu iz člana 344a stav 1. Krivičnog zakonika u vezi člana 33. Krivičnog zakonika.

Supruga Milana Pernata, Sonja Pernat, privođena je zbog nasilja koje je organizovala kao predsednica Đilasove stranke SSP u Zrenjaninu, 27.11.2022. Ona je tada organizovala napad na članove SNS koji su se ukrcavali u autobuse, u želji da idu na Skupštinu SNS u Beograd. Srećom, povređenih nije bilo.

Na izborima 2016. smo već imali jednu magareću epizodu kada je Đilasov potpredsednik Borislav Stefanović promenio kršteno ime u nadimak, jer je pogrešno popunio izborne liste. Umesto da ispravi liste, on je promenio kršteno ime. Time je ušao u anale magareće politike.

Ovakav haos i svađe ne treba da nas čude. Đilas i Jeremić su imali teške svađe u vezi Ponoša. Đilas je nametnuo Ponoša, a Vuk Jeremić lično bojkotuje kampanju koalicije u kojoj se nalazi njegova Narodna stranka. Takođe, politički pokret „Skupština slobodne Srbije“ je napustila Đilasovu koaliciju uz međusobne optužbe. Tako sada imamo podsmevanje Đilasovih funkcionera iz Zrenjanina, Pernata i Čičića, sopstvenom, tj. Đilasovom kandidatu za predsednika, Zdravku Ponošu koga proglašavaju za magarca. Pravo pitanje je da li će PUF-ovci da lansiraju i svog kandidata za gradonačelnika Beograda, u vidu nekakvog matorog jarca?

Nebojša Bakarec, poslanik i član predsedništva SNS

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s