Ovaj tekst jasno ukazuje na jednu, novu razliku između predsednika Vučića i tajkuna Đilasa. Vučić je juče, pri overi potpisa za kandidaturu za predsednika, dobio plebiscitarnu podršku građana, koji su mu umesto 10.000 potrebnih potpisa, dali petnaest puta više, gotovo 150.000 potpisa! Danas je očajni tajkun Đilas, zapretio medijima i agencijama za istraživanja, da će ih on baciti u zatvor, samo zbog toga što objavljuju istraživanja javnog mnjenja koja se njemu ne dopadaju!

Kampanja Đilasove koalicije je zapala u ćorsokak. Prvih 25 dana kampanje ova koalicija mržnje je započela nizom autogolova, pretnjama Đilasovih kandidata građanima. U pretnjama je, iznenađujuće, prednjačio Vladeta Janković, Đilasov kandidat za gradonačelnika. On je pretio da će da ruši ili izmešta spomenik Stefanu Nemanji, da će da ruši Beograd na vodi, tako što će na njegovo mesto da vrati staru železničku stanicu, da će da ruši novo dorćolsko naselje „K-Distrikt“, nipodaštavao je stanovnike Marikove Bare i Borče. Đilas je sa svoje strane vređao građane Republike Srpske, nazivajući ih „instant građani“ i odričući im pravo na državljanstvo Srbije. Đilasov kandidat za predsednika, Zdravko Ponoš je glorifikovao NATO, Hrvatsku i Zagreb. Uz sve to kriza u Ukrajini je oduvala Đilasovu kampanju u zapećak.

Dodatno, Đilas je pre tri nedelje 17.02.2022., napao svih 8 agencije za istraživanja javnog mnjenja, koje postoje u Srbiji, a posebno dve koje su naklonjene njemu – Demostat i NSPM. Đilas je tada napao agencije za istraživanja javnog mnjenja samo zbog toga što su konstatovale loš start Đilasove kampanje. Đilas je danas 7.3.2022. opet napao jednu agenciju za istraživanje javnog mnjenja – „Faktor plus“ samo zbog toga što radi svoj posao, i što je objavila rezultate svog istraživanja koji se ne dopadaju tajkunu Đilasu. Uz to, i još gore, Đilas je napao i list „Blic“ samo zbog toga što je u svim izdanjima objavio istraživanje agencije „Faktor plus“. A list „Blic“ nije provladin medij, već opozicioni. Tajkun Đilas je listu „Blic“ i agenciji „Faktor plus“ zapretio zatvorom i naveo na svom Tviter nalogu: „Ovo što rade Blic i Faktor Plus je krivično delo zbog koga su u Austriji mnogi završili u zatvoru. U četvrtak uveče objavićemo stvarne rejtinge i za parlamentarne i za beogradske izbore“. Đilas preti mediju koji je u vlasništvu kompanije iz Evropske unije. Da li će reagovati EU? List „Blic“ je u stranom vlasništvu, vlasništvu kompanije „Ringier Axel Springer Srbija“. „Ringier Axel Springer Srbija“ je medijska internacionalna kompanija, u čijem portfoliju se nalaze Blic, Blic žena, Puls online, NIN, Noizz, Moj auto i Nekretnine.rs. Godine 2022. medijska kompanija „Ringier“ AG završila je kupovinu akcija „Axel Springer“ SE u koja takodje posluje u Srbiji, Slovačkoj, Mađarskoj, Estoniji, Letoniji i Litvaniji i postala lider na medijskom i digitalnom tržištu devet zemalja istočne i srednje Evrope. I toj kompaniji preti tajkun Dragan Đilas, i to bez razloga!

List „Blic“ je 7.3.2022. objavio terensko straživanje agencije „Faktor plus“ sprovedeno krajem februara i  početkom marta 2022. Po tom istraživanju parlamentarne liste imaju sledeće rejtinge: SNS Vučić 53,4%; Koal. SSP Marinika 14%; SPS-JS 10%; “Moramo”(ekol.) 5%; NADA (DSS POKS) 3,9%; Zavetnici 3,6%; Suverenisti DJB 3%; Dveri POKS 2,1%; SRS 1,8%; SDSTadić 1,5%; ostali 1,6%. Agencija „Faktor plus“ je pružila i detaljne podatke o ovom istraživanju javnog mnjenja: „Način prikupljanja podataka: terenska anketa. Uzorak: Ispitanici sa teritorije Srbije (bez KiM). Veličina uzorka: 1.100 ispitanika. Tip uzorka: Teritorija biračkog mesta birana sa verovatnoćom proporcionalnom veličini. Domaćinstvo izabrano metodom slučajnog uzorka. Član domaćinstva izabran metodom eliminacionih pitanja. Stratifikacija se vrši na osnovu: Tipa naselja, urbano/ruralno. Geoskonomskih regiona. Poststratifikacija na osnovu: pola, godina, tipa naselja i geoekonomskih regiona. Kontrola i monitoring: 15 odsto uzorka. Marginalna greška +/- 3 odsto. Prikupljanje podataka objavljeno u periodu od 23.2. – 2. 3. 2022.“.

Đilas kao lažni istraživač javnog mnjenja, koji povremeno predstavlja rezultate istraživanja neke fantomske, neimenovane agencije, nikada javnosti nije pružio ni jedan od gore navedenih podataka! Osvrnuću se kratko na lažna istraživanja javnog mnjenja koja već dve godine objavljuje vlasnik mašinskog mozga Dragan Đilas. Kao što je lepo primetio g. Srećko Mihailović, šef istraživača „Demostata“, „kod Đilasa se ne zna ko radi istraživanje, niti kako ih radi, niti koliki je uzorak, niti da li je validan“. Prava istina je da ne postoje istraživanja, već Đilasov tim plaćenika izmisli i pripremi (to im se snilo) ono što je baba Đilasu milo. Sve je čista laž! Zbog toga Đilas krije ime navodne agencije.

Kao dodatni detalj koji opisuje kako loše ide kampanja Đilasovih lista i kandidata, navešću da je Đilasov kandidat za gradonačelnika, Vladeta Janković, imao tribinu na Voždovcu. On je pre deset dana najavio da će posetiiti Marinkovu baru, zbog toga što, kako je rekao, duguje izvesno objašnjenje stanovnicima Marinkove bare. Janković je pogazio svoje obećanje, jer je došao na Voždovac, ali nije posetio Marinkovu baru, niti je pružio „izvesno objašnjenje“ stanovnicima Marinkove bare, a kamoli izvinjenje koje im duguje. Na tribini na Voždovcu, Janković uopšte nije pominjao Marinkovu baru. Đilasov Janković je građanima dao lažno obećanje Voždovčanima kada je rekao: „Kad budemo došli na vlast sagradićemo najmanje četiri vrtića na Voždovcu“. Dragan Đilas i njegova stranka DS, ali i Jankovićev DSS, su bili na vlasti u Beogradu od 2000. do 2013. godine i nisu izgradili ni jedan vrtić na Voždovcu. Sada obmanjuju narod i najavljuju da će izgraditi najmanje četiri. Zbog čega Đilas i Janković nisu izgradili ni jedan vrtić na Voždovcu?

O tome koliko đilasovcima loše ide kampanja svedoče pretnje i uvrede koje đilasovci upućuju penzionerima. Jedan jeziv Tvit đilasovaca je objavljen uz fotografiju građana koji stoje u redu, da bi pružili podršku kandidatu za predsednika Aleksandru Vučiču. Na Tviteru se pojavila skandalozna objava simpatizera lidera SSP, Dragana Đilasa, koji priželjkuje smrt penzionerima: „Matora stoka koja čeka red da da potpis za AV. Oni nisu ucenjeni, samo su nenormalni. Nadam se da su im ovo poslednji izbori“. Drugi Tvit đilasovaca je vređao narod Srbije i Vučićevu majku, opet povodom ogromne podrške kandidatu Aleksandru Vučiću. Jedan od Đilasovih pristalica je na društvenoj mreži Tviter psovao majku Vučiću, kao i onim građanima koji su podržali predsednika: „Je*em mater i tebi i Vučiću i toj stoki koja glasa za njega“.

Šta je izazvalo ove psovke i pretnje smrću penzionerima i svima koji podržavaju predsednika Vučića? To je izazvala opšta, plebiscitarna podrška kandidaturi pradsednika Aleksandra Vučića – 145.000 potpisa za nekoliko sati. Raduje me da je i moj potpis, jedan od 145.000 overenih potpisa podrške kandidatu za predsednika Srbije, Aleksandru Vučiću! Ovolikom podrškom građani su pokazali da cene rezultate, mir, stabilnost. Osnovni cilj Državnika, Predsednika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke je da Srbija u ovim teškim i neizvesnim vremenima sačuva mir, stabilnost i ekonomski rast. Mir znači da Srbija ne vodi tuđe ratove. Stabilnost znači da nam nisu potrebne svađe i potresi u zemlji u vreme dok je Evropa pred ratom. Naši magacini su puni i imamo dovoljno energenata da izdržimo mesece velike krize u Evropi. Naše javne finansije su stabilne, zato smo štedeli i bili dobri domaćini. Zato je danas Srbija stabilnija od mnogih bogatijih evropskih zemlja. Ekonomski rast znači da ćemo da sačuvamo radna mesta, da će plate i penzije nastaviti da rastu i da će standard građana biti viši. Mir nama obezbeđuje ekonomski rast. Teška vremena traže jake lidere, državnike. Vreme koje je pred nama neizvesno je. Srbiji treba snažan predsednik, lider, državnik koji je spreman da donosi teške odluke da bi narodu bilo bolje i da bi sačuvao živote, predsednik koga poštuje svet i predsednik koji je spreman da se bori za svakog od nas. Teška vremena traže hrabre ljude, lidere i velike državnike. To je Aleksandar Vučić. Zato Vučićev reizbor na mesto predsednika znači sigurnost za Srbiju u vremenima koje dolaze. Zato, glas za Vučića nije samo glas za njega i za Srpsku napredu stranu. To je glas za sigurnost Srbije. Predsednik Vučić je bio političar. Danas je Državnik. Predsednik Vučić je otac jedne nove, bolje Srbije koju je izgradio za ovih 10 god. Predsednik Vučić uzdiže Srbiju, gradi Srbiju, vakciniše Srbiju, leči Srbiju. Leči prošlost u sadašnjosti, radi budućnosti. Zajedno možemo sve!

Autor je poslanik i član predsedništva SNS

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s