Đilasovoj koaliciji baš ne ide. Ne ide, ne ide, pa stane. Prvo su se nedeljama javno svađali oko mogućih kandidata. Potom su odabrali kompromitovane ili slabe kandidate – genocidašicu Mariniku, NATO Ponoša i rušitelja Vladetu. Onda su na katastrofalan način započeli kampanju. Đilas je izvređao građane Republike Srpske, nazvavši ih „lažnim i instant građanima“. Vladeta Janković je potom krenuo da preti Beograđanima, šta će sve da ruši u Beogradu – Spomenik Stefanu Nemanji, Beograd na vodi, dorćolsko naselje „K-Distrikt“. Ponoš je iznosio hvalospeve na račun NATO i Hrvatske, tj. Zagreba. Da ne pominjem tu okolnost što je usred izborne kampanje počeo rat u Ukrajini.

Potonula kampanja đilasovaca, potonula je još više zbog ozbiljnog sukoba Đilasa, Ponoša, Marinike i Vladete. Sukob je raspolutio Đilasovu koaliciju. Na jednoj strani su Đilas i Ponoš, na drugoj Marinika i Vladeta. Kap koja je prelila čašu je poziv TV „Pink“ Đilasovoj koaliciji da njihovi kandidati gostuju tamo. Pre dva dana je Marinika, koja se osilila, sama donela odluku da kandidati Đilasovih lista, neće gostovati na TV „Pink“! Tako je ona 16.03.2022. lansirala tu odluku putem Tvita, i izjava za sve đilasovske medije. Kroz dva dana kontru Mariniki je lupio Ponoš.

Sadržaj Marinikinog Tvita je bio sledeći: „@MarinikaTepic Zašto nećemo na Pink? Zato što je to fabrika zl!! Koja “ubija” i nas žive!! Neka pročitaju ovaj odgovor u tom terminu, dok još imaju frekvenciju!!“. Kao što vidite radi se o ozbiljnim optužbama Marinike Tepić Ciobanu Zhivcu na račun televizije koja ima nacionalnu frekvenciju. Marinika kaže „PINK JE FABRIKA ZLA…KOJA UBIJA I NAS ŽIVE“, da bi opravdala svoju odluku o odbijanju da se gostuje na jednoj od najgledanijih televizija u Srbiji. Usput, jedan od glavnih zahteva Marinike i Đilasa je bio da im se omogući gostovanje na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. To im je omogućeno, ali sada Mainika i Vladeta odbijaju da gostuju! To samo svedoči o nezrelosti i nesposobnosti Đilasove i Marinikine koalicije.

Da se Marinika nije konsultovala sa Đilasom, svedoči to što Đilas nije retvitovao Marinikin Tvit od 16.03.2022. niti je komentarisao tu Marinikinu odluku (Đilas inače redovno retvituje Marinike tvitove). Imam informaciju da se Đilas ne slaže sa Marinikinom odlukom, ali nije imao kud, zbog toga što je ona već lansirala tu vest u medije. Tako su 16.03.2022. svi đilasovski mediji objavili Marinikinu odluku, pod manje više istim naslovima, poput onog u listu „Danas“: „Marinika Tepić odgovorila Mitroviću: Nećemo na Pink zato što je to fabrika zla“. U tom tekstu stoji: „Marinka Tepić, nosilac i prva na parlamentarnoj listi „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ rekla je da predstavnici te liste neće ići da gostuju na TV Pink, jer je ta televizija „fabrika zla“ kako je navela Tepić na Tviteru u odgovoru na poziv Željka Mitrovića, vlasnika Pinka“.

Na odluku Marinike Tepić, „upecao“ se vazda destruktivni Vladeta Janković koji je 17.03.2022. izjavio, a preneli svi đilasovski mediji, npr. list „Danas“: „Ne želim da gostujem na TV Pink, rado bih u televizijski duel sa Šapićem. Ta ustanova je nanela suviše štete narodu i bilo bi mi ispod dostojanstva da se pojavim tamo“.

Da ništa ne funkcioniše u Đilasovoj koaliciji, i da je sve otišlo dođavola, osim samog ćutanja Đilasa na ovu temu, svedoči odluka Zdravka Ponoša, Đilasovog kandidata za predsednika, DA IDE NA TV PINK! Ponoš je ovu svoju odluku saopštio, predveče 17.03.2022. u prisustvu zabezeknutog Vladete Jankovića, na konferenciji za štampu ispred hotela „Zira“. Đilas je naravno aminovao Ponoševu odluku, i podržao ga je da se obrati medijima. Ponoš je objavio: „Ja ću otići na Pink – ne jer mi je tamo prijatno, ili zato što uvažavam tu televiziju. Idem tamo da me ljudi čuju. Mi smo u biznisu zaustavljanja Srbije“. Ovo je bio šok za prisutnog Vladetu Jankovića. Ostali prisutni kandidati su pozdravili Ponoševu odluku. I ovu vest su preneli svi đilasovski mediji.

Iz pouzdanih i dobro obaveštenih izvora saznajem da je Marinika pobesnela zbog ove Ponoševe odluke, ali ju je Đilas odvratio od obraćanja medijima, objasnivši joj da je on to odobrio, i skrenuo joj je pažnju na to da je on gospodar te koalicije, da je on predsednik SSP, i na kraju, objasnio je Mariniki, da je on i njen poslodavac, vlasnik kompanije „Multikom“ u kojoj ona radi! Marinika je zaćutala, nije imala kud.

Da objasnim razmere katastrofe u Đilasovoj koaliciji. Pored svega što sam naveo na početku, imamo sukob u kome su na jednoj strani tajkun Đilas-gospodar koalicije i Ponoš, kandidat za predsednika, a na drugoj strani su Marinika, nosilac Đilasove liste i Vladeta Janković, kandidat za gradonačelnika i kandidat za poslanika (sedmi na listi). Đilas i Ponoš žele da gostuju na TV Pink, koja za Đilasovu Mariniku predstavlja „fabriku zla, koja ubija i nas žive“. Đilas i Ponoš žele da gostuju na TV Pink, koja za Vladetu Jankovića predstavlja „ustanovu koja je nanela suviše štete narodu“ i kome bi bilo „ispod dostojanstva da se pojavi tamo“! Dakle, očigledno za Đilasa i Ponoša TV Pink, nije to što tvrde Marinika i Vladeta. Očigledno, i razumno, za Đilasa i Ponoša, TV Pink nije „fabrika zla, koja ubija i nas žive“. Očigledno, i razumno, za Đilasa i Ponoša, TV Pink nije „ustanova koja je nanela suviše štete narodu“. Očigledno, i razumno, Đilasu i Ponošu, nije „ispod dostojanstva da se pojave tamo“ na TV Pink.

Kako će se završiti ovaj sukob u Đilasovoj koaliciji oko gostovanja na TV Pink, videćemo? Međutim ovaj sukob „Oćemo na Pink, nećemo na Pink“, govori o nedoslednosti i nesposobnosti Đilasove koalicije da se dogovori oko najjednostavnijih stvari. Najbolji dokaz i svedok je Vuk Jeremić, koga u ovoj kampanji apsolutno nema, izuzev jednog nastupa u podkastu „DLZ“. Apsurdno je i štetno, da jedna ovako heterogena koalicija, koja je imala silne svađe i sukobe sa NS i SSS, oko odabira kandidata, sada ne može da se dogovori oko nastupa na jednoj veoma gledanoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom. Ovo je još jedan dokaz da ta koalicija nema ni program, ni koncept, već da ima samo golu žeđ za vlašću. Imaju sedam gladnih dedova u stomaku, ali program nemaju. Oko natupa na TV Pinku ne mogu da se dogovore predsednik SSP i poslodavac Dragan Đilas i potpredsednica SSP, Đilasova službenica Marinika Tepić. Oko nastupa na TV Pinku ne mogu da se dogovore, Đilasov kandidat za predsednika Srbije, Zdravko Ponoš i Đilasov kandidat za gradonačelnika Beograda, Vladeta Janković! Ko u klin, ko u ploču! Njihov prosečan birač će se neminovno upitati – pa oko čega mogu da se dogovore, ako ne mogu o ovoj jednostavnoj stvari?

Autor je poslanik i član predsedništva SNS

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s