Čini se da međunarodna uprava Kosova sprema smenu Kurtija? Podsetiću, Kosovo nije država već provizorijum pod međunarodnom upravom. Kurtijeve vlasti su izgubljene kao guske u magli. Potpuno su dezorijentisani. Da bi pokazali da nešto rade, kurtijevci stalno posežu za novim verbalnim provokacijama. To pokazuje da više ne smeju da izvode fizičke provokacije protiv Srba.

Tako je zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi, juče obavestio je ministra za evropska pitanja Češke Mikulaša Beka na sastanku u Pragu, da Kosovo ima nameru da aplicira za članstvo u Evropskoj uniji u toku ove godine. Jednako tako je Bisljimi mogao da obavesti i Evropsku svemirsku agenciju (ESA) da Kosovo namerava da pošalje astronaute na Mars. Kako Kosovo nije država ne može nikada da postane član EU. Tačka!

Izgubljenom Busljimiju se juče pridružila ministarka pravde lažne države Kosovo, Aljbuljena Hadžiu, koja je izjavila da Vlada Kosova priprema tužbu protiv Srbije za zločine počinjene na Kosovu. „Radimo na tome da tužimo Srbiju za zločine koje je počinila na Kosovu. Ne mogu da iznosim detalje jer je to u nadležnosti kabineta premijera. Ali u tom pravcu se radi. Formiran je i Institut za zločine. Ratni zločini ne mogu da se amnestiraju i to nema veze sa tekućim dijalogom sa Srbijom“, rekla je Hadžiu. Kad niste država, kad ste lažna ministarka, onda vam se svašta „omakne“. Kurti već dve godine najavljuje tužbu Kosova protiv Srbije, za genocid. Ništa od toga. Em Srbija nije nikada počinila bilo kakav genocid, em nema ko da podnese tu eventualnu tužbu u ime Kosova, koje to ne može da uradi, zbog toga što nije država, em kurtijevci nemaju štofa da sačine tu tužbu. Piši propalo. Gospođa Aljbuljena, izgubljena u magli, zaboravlja da su upravo Albanci počinili genocid nad Srbima u 18. i 19. veku, što potvrđuju svi naučni izvori. Izgubljena Aljbuljena, zaboravlja da su po izveštaju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope i njenog specijalnog izvestioca Dika Martija, i Rezolucijom o trgovini ljudskim organima na KiM, Albanci u liku terorističe OVK, ubili oko 1000 Srba tako što su im oteli organe. Izgubljena Aljbuljena kaže da je formiran „Institut za zločine“. Sjajno. Taj „Institut“ će imati pune ruke posla da se bavi albanskim zločinima od 1998. do 2000. godine, i potom albanskim zločinima počinjenim u pogromu nad Srbima od 17. do 19.3.2004. godine, ali i zločinima nad srpskom decom u Goraždevcu od 13.8.2003. Preporučujem kurtijevcima i da formiraju „Institut za sprečavanje fašizma“ zbog toga što narasta albanski fašizam na Kosovu i Metohiji, već tri decenije.

„Institut za zločine“ koji pominje gđa Aljbuljena, bi mogao da se bavi i zločinima silovanja na albanskom delu KiM, zbog toga što se na tom delu KiM dogodi oko 100 slučajeva silovanja, koji uglavnom prođu nekažnjeno ili sa blagim kaznama. O tome svedoči i izjava izvršnog direktora Kosovskog instituta za pravosuđe, Ehata Miftaraja od 6.9.2022. povodom slučaja silovanja 11.godišnje albanske devojčice u kome je učestvovalo najmanje 11 osoba. Mifriraj je rekao: „Nažalost, tužioci na Kosovu ne pridaju važnost i ozbiljnost predmetima kojima se bave. U najvećem broju slučajeva vide predmete kao posao koji žele  što pre da odrade. Imali smo silovanja devojčice od 11 godina, a tužilac je poslao devojčicu u Centar za socijalni rad, ne baveći se slučajem, što dokazuje da za žrtvu nije bilo poštovanja ni razumevanja“. Ehat Miftiraj je takođe kritikovao Aljbina Kurtija i Aljbuljenu Hadžiu zbog njihovog nastupa na konferenciji za medije, na kojoj su govorili i o slučaju silovanja 11-godišnje devojčice. „Žalosno je što su premijer i ministarka pravde na konferenciji pokazali neprofesionalizam, nedostatak integriteta, nedostatak profesionalizma, izgradili kulturu nekažnjivosti, solidarnosti među sobom, štiteći jedni druge i nepreduzimanje mera prema sudijama i tužiocima koji krše zakon“, rekao je Miftiraj.

I konačno izgubljenima Bisljimiju i gđi Aljbuljeni pridružio se i Kurti lično. U nastupu halucinacija, Kurti je povodom početka školske godine u Srbiji, pevanje srpske himne u svim školama, ocenio kao slabost i agresivnost Srbije!?! Uz to je, verovatno u delirijumu, Kurti izjavio: „Albanci u Srbiji su diskriminisani, tome je svedočila naša delegacija koja je ove nedelje posetila ‘preševsku dolinu’“. Da li je Kurti preskočio terapiju, ili je uneo neku psihoaktivnu supstancu, nije poznato. Ali je besramno, da on, nosilac albanskog fašizma na KiM, da on koji je glavni generator nasilja nad Srbima, da on priča o diskriminaciji. Albanci u Srbiji, kao i sve ostale manjine, uživaju sva prava, po najvišim evropskim standardima. Albanci u Srbiji, imaju prava o kojima Srbi u lažnoj državi Kosovo, mogu samo da sanjaju. Kurti je zaboravio da školska godina na albanskom delu KiM, nije ni počela, zbog toga što su prosvetni radnici u štrajku kome se ne nazire kraj. Koliko su halucinogene  supstance opasne, Kurti je potvrdio kada je komentarisao posetu predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Beogradu,  i činjenicu da turski predsednik u okviru balkanske turneje nije posetio Kosovo. U stilu, izgubljen sam u magli, i grožđe je kiselo Kurti je rekao: „Svako ima svoje planove. Ne možemo u potpunosti razumeti planove poseta. Nije da možemo znati sto posto“.

Ono što se zna sto posto, je da su u lažnoj državi Kosovo, još u avgustu počele dvosatne restrikcije struje. Srbija želi da pomogne Albancima na KiM, jer ako je njima loše, biće loše i Srbiji i Srbima na KiM.

Autor je poslanik, i član predsedništva SNS

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s