Fašista Kurti je juče 22.9.2022. u dogovoru sa Nemačkom, imenovao za svog spoljno-političkog savetnika, Petra Miletića. U jednoj od tačaka Kurtijeve odluke navodi se da Miletiću u svojstvu spoljnopolitičkog savetnika prestaje radni odnos prestankom mandata premijera, ako imenovanje ne prestane ranije. Miletić je rođen 1975. u Peći. Miletić je novinar i u politiku je ušao 2006., kao osnivač Samostalne liberalne stranke, koja nikada nije uživala podršku Srba sa KiM. Miletić je SLS  osnovao zajedno sa svojim šurakom Slobodanom Petrovićem, kome je kasnije i prepustio vođenje te beznačajne stranke. Miletić je 2008. godine bio viši politički savetnik u Ministarstvu za zajednice i povratak i poslanik u Skupštini Kosova u dva mandata (2009-2014). Bio je šef poslaničke grupe SLS (2009-2011), potpredsednik Skupštine Kosova (2011-2014) i predsedavajući Konsultativnog veća za zajednice u kabinetu predsednika Kosova (2010-2013). Potom je 2018. Miletić postao član Pokreta slobodnih građana, i zamenik predsednika PSG, Sergeja Trifunovića. Posle debakla PSG na izborima 2020. Miletić je podneo ostavku, ali je tada naglasio da ostaje član PSG (Blic 20.08.2020.). Miletić samo povremeno boravi na KiM, a u stvari živi u Beogradu, što je postalo jasno kada je bio zamenik Sergeja Trifunovića. Miletić je i dan danas član PSG, i sada je kao član PSG, postao Kurtijev spoljno-politički savetnik!?! Već ovo ukazuje na potpunu političku konfuziju samog Petra Miletića. Da konfuzija bude veća pobrinuo se sam Miletić, koji je posle svog imenovanja za Kurtijevog savetnika, slagao da nije spoljno-politički savetnik, već „spoljni konsultant“. Miletić je priznao da je, citiram: „finansiran od strane Vlade Nemačke, preciznije ministarstva spoljnih poslova Nemačke za pitanja zajednica“. To je Miletić rekao u pisanoj izjavi za list „Danas“. Miletića demantuje Kurtijeva odluka, u kojoj se navodi da Miletiću u svojstvu spoljnopolitičkog savetnika prestaje radni odnos prestankom mandata premijera.

Miletić je 29.05.2019. kao zamenik predsednika PSG rekao za „Danas“: „Srpska lista da podnese ostavke“. Tada je napao i predsednika Vučića kada je, komentarišući obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića o KiM u Skupštini Srbije, konstatovao: „Ta sednica Skupštine Srbije je bila još jedna prilika da Vučić ima celodnevno gostovanje na svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Drugi cilj sednice, očigledno, nije postojao osim da se pokaže kako su za nerešeno pitanje Kosova krivi svi – od Evrope, opozicije, Albanaca… Izrečena je gomila laži, neistina, poluistina, spinovanih informacija. Još uvek nismo saznali ima li Srbija strategiju po pitanju Kosova“. Lupio Miletić i ostao živ!

Miletić je čovek koji se okreće kako vetar duva, i koji ne zastupa interese kosmetskih Srba, već isključivo svoje interese, od kada je ušao u politiku pre 16 godina. Tako je Miletić 19.4.2016. godine, bio protiv formiranja ZSO, kada je u Prištini, sramno rekao da Zajednica srpskih opština nikada nije morala da dođe na dnevni red, jer „kosovski Srbi i bez ZSO imaju dovoljno zaštite u kosovskom ustavu i kosovskim podzakonskim aktima“. Posle toga Miletić je na TV N1, 12.6.2017. govorio sasvim suprotnu stvar, kako se on zalaže za ZSO, ali da to neće Albanci, i da Srbija ne insistira na ZSO. Tada je rekao: „Zajednice i dalje nema. Da sam ja tada pregovarao, da sam ja bio pregovarač na strani Beograda, ja bih rekao ovako – E sada ljudi više nema ništa, od danas Zajednica srpskih opština, ni katastar, ni sud…“. Od tada je, barem u srpskim medijima Miletić zagovarao ZSO, i kritikovao je i Srbiju zbog toga što se ne osniva ZSO!?! Treba primetiti da za prištinske medije Miletić govorio jedno – kako je protiv ZSO, a za srpske medije je govorio kako je za ZSO. I konačno novi obrt u svojim stavovima Miletić je izveo prekjuče kada je pristao da ga Kurti imenuje za svog spoljno-političkog savetnika (koga plaća Nemačka). Upravo je Kurti najveći protivnik formiranja ZSO.

Da je Miletić ponovo postao protivnik ZSO, potvrdila je i predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova, Rada Trajković, koja je reagovala na informaciju da je Petar Miletić angažovan za spoljnopolitičkog savetnika Aljbina Kurtija. Trajkovićeva je na Tviteru razbucala Miletića kada je napisala: „Konačno smo saznali ko je taj (jedan) Srbin sa Kosova koga Kurti citira kao protivnika Zajednice srpskih opština (ZSO). U čije ime, pitam se?“.

Da zaključim. Miletić sada otvoreno radi za Kurtija. Sam je priznao da radi i za Nemačku državu. Miletić, naravno radi za sebe, i sada prima veliku Kurtijevu apanažu, i dodatno, apanažu od Nemačke. Primećujete u čemu je problem. Miletić jedino ne radi za Srbiju! „Srpska lista“ je u vladi Kosova, ne svojom voljom, već zbog toga što radi za Srbe na KiM, i radi za Srbiju. Time što je u vladi Kosova „Srpska lista“ štiti Srbe od novih pogroma. Da se Kurti pita, on nikada ne bi prihvatio „Srpsku listu“ u svojoj vladi, ali ga na to primorava Ustav Kosova. Sa druge strane, Petar Miletić je postao Kurtijev savetnik svojom voljom, zbog toga što radi za sebe i za Nemačku – kako je sam priznao. Kako će Miletić bilo kome da objasni da je savetnik jednog fašiste, koji želi da protera Srbe sa Kosmeta i da ujedini Albaniju i Kosovo? Kao što vidimo, on to ne može da objasni ni protivnici Vučića, Srpske liste i SNS, Radi Trajković. Šta će Miletić da savetuje Kurtija? Kako da reši srpsko pitanje? Kako da protera Srbe sa KiM? Kako da ujedini Albaniju i KiM? Besramnosti jednog preletača i prevrtača nema kraja!

Autor je poslanik i član predsedništva SNS

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s