Već danima traje ustaška kampanja medija protiv predsednika Vučića, zbog sastanka EPZ u Pragu. Kampanja se vodi po nalogu poglavnika Plenkovića i njegovog poslovnog partnera Dragana Šolaka. Juče i danas, mediji NovaS i N1, oba u vlasništvu Šolaka, i oba rade i u Hrvatskoj, vode histeričnu hrvatsku kampanju protiv predsednika Vučića i na portalima i na televizijama, ne bi li prikazali  nastupe i susrete predsednika Vučića u Pragu, kao neuspešne. Cilj je i da se slaže kako je Hrvatska pobedila Srbiju u Pragu, tj. da se slaže Plenković pobedio Vučića, tako što nije dozvolio da Srbija bude izuzeta od sankcija na rusku naftu. Kampanja koju sprovode N1 i NovaS ide paralelno u Zagrebu i Beogradu. Redakcije N1 i NovaS u Srbiji, prenose nizove tekstova redakcija N1 i NovaS iz Zagreba. Treba jasno reći da redakcije N1 i NovaS u Srbiji vode otvorenu antidržavnu kampanju, kampanju protiv Srbije.

O tome svedoče klasteri antisrpskih, prohrvatskih tekstova i TV priloga, koji se objavljuju na sajtovima N1 i NovaS, i na ovim televizijama. Evo samo dela primera.

1. NovaS; 7.10.2022. objavljuje tekst i TV prilog, pod naslovom: „Najtužnija slika iz Praga: Vučić ostavljen i sam kao duh, dok svetski lideri veselo ćaskaju“. Tekst je nepotpisan, i tu NovaS iznosi čistu izmišljotinu, neistinu kako svi u Pragu beže od predsednika Vučića. Kao „dokaz“ NovaS, prikazuje jednu mutnu fotografiju iz zajedničke sale za susrete i pauzu, gde predsednik Vučić koristi svoj telefon, i razgovara sa svojom savetnicom. Bedno od NoveS, ali njima je bitno da su lansirali svoj lažljivi naslov. U toj izmišljotini NovaS kaže: „Iako ih predstavlja kao svoje prijatelje, svetski lideri baš i ne vole da se druže sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, pa je tako Vučić slobodno vreme, na pauzama između važnih sastanaka, provodio sam. Ni prijatelj Erdogan, ni „brat“ Orban, ni Makron, ni predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev, nisu se setili da pozovu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da im se pridruži. Pogledajte tužan prizor sa samita u Pragu“. U ovom tekstu i TV prilogu sve je laž. Predsednik Vučić je imao destine susreta sa evropskim državnicima, počevši od sastanka sa Ursulom fon der Lajen, predsednicom Evropske komisije, i sa Makronom, naravno.

2. NovaS; 07.10.2022. NovaS dotiče dno dna kada danas, lansira uvredljiv tekst protiv predsednika Vučića pod naslovom: „Izliv ustaša u mozak Vučića, Vulina i Ane Brnabić“, autorke Nataše Latković. U tom tekstu „autorka“ pljuje predsednika Aleksandra Vučića, Anu Brnabić i Aleksandra Vulina i kaže: „Reakcija najviših srpskih državnih funkcionera na odluku o zabrani uvoza ruske nafte i u Srbiju pokazala je svu njihovu nemoć. Ne samo što Srbija nije uvela sankcije Rusiji, nego kvari ionako loše odnose sa Hrvatskom, jednom od članica Evropske unije“. Jadno i bedno!

3. Kampanji se pridružuje N1 Srbija, koji reemituje prilog TV N1 Zagreb, od 07.12.2022. i objavljuje sramni tekst N1 Zagreb, pod naslovom: „Poslanik: Vučić hteo da orgija po Jasenovcu, Plenković mu rekao – šišaj, rođo“. Prenose izjavu hrvatskog zastupnika-poslanika u hrvatskom Saboru i člana HDZ, Hrvoja Zekanovića koji je u N1 Studiju live u Zagrebu, pljuvao po predsedniku Vučiću: „Bitno je i ono što je Plenković uradio pre par meseci kad je Vučić hteo da orgija po Jasenovcu, pa mu je rekao ‘šišaj, rođo’. Ovo što mu je sada uradio – jasno mu je rekao da ruska nafta preko Jadranskog naftovoda neće ići i tačka“. Mizerno, nema šta!

4. N1 Srbija prenosi tekst N1 Zagreb 07.10.2022. pod naslovom: „Plenković: Vučić se nije izborio za odlaganje odluke o ruskoj nafti“, gde Plenković pljuje Vučića i Srbiju. Umobolno!

5. N1 objavljuje 7.10.2022. tekst pod naslovom: „Femić: Vlastima odgovara da krive Hrvatsku, kao da tamo svi nose crne uniforme“, gde urednik portala Nova.rs Ratko Femić. Ovaj jadnik kaže: „Hrvatska nema moć da bude glavna u odlučivanju da Srbija ne bude izuzeta od sankcija na rusku naftu, ali vlastima u Srbiji odgovara da to tako predstave.Tako da je najbolje udariti na Hrvate”. I u ostatku teksta, Femić pljuje Vučića i Srbiju. Bezumno!

6. N1 Srbija prenosi tekst N1 Zagreb 06.10.2022. pod naslovom „Plenković o optužbama iz Srbije: Ja sam očigledno glavni ustaša tamo“, gde Plenković pljuje Vučića i Srbiju. Jedno je Plenković u pravu – on je zaista glavni ustaša tamo!

7. Tu je i sramni tekst N1, od 6.10.2022. pod naslovom: „Protić: Prepucavanje Vućića i Plenkovića „nije ni za kafanu, a kamoli za državnike““ gde Milan St. Protić u tekstu i TV prilogu pljuje Vučića, ali ne i Plenkovića.

8. I portal Direktno je dao svoj doprinos ovoj sramnoj kampanji, 7.10.2022., u tekstu pod naslovom: „Brnabić priznala da EU uvodi Srbiji sankcije u energetici“.

Za kraj, navešću da se predsednik Vučić u Pragu, sastao sa: Ursulom fon der Lajen, Olafom Šolcom, Emanuelom Makronom, Milošem Zemanom, Sanom Marin, Dimitrom Kovačevskim, Petrom Fialom, Erdoganom, i mnogim drugim evropskim liderima, sa kojima N1 i NovaS bedno i neistinito tvrde da se nije sastao, već da je u Pragu bio sam kao duh. N1 i NovaS su dokazali vrhunac svog beščašća, neprofesionalizma i to da rade za Hrvatsku, i poglavnika Plenkovića. Sramota!

Autor je poslanik i član predsedništva SNS

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s