Kada vašem sinu i bratu, ubistvom i mučenjem preti „elitni“ Srđan Milivojević, to je akt milosrđa. Budite zahvalni. Kada vam ulicom i sudom revolucije prete pripadnici „elite“ Goran Marković, Jovo Bakić i Snežana Čongradin, to je kao priprema za odlazak u raj. Padnite ničice. Kada vam kuk slomi „elitna“ Mirjana Karanović, to je kao blagoslov sa neba. Kažite hvala. Kada vas prebije „elitni“ Dragan Bjelogrlić, to je kao da vas je blagosiljao Isus Hrist. Tražite još. Kada vas siluje „elitni“ Goran Jevtić, to je kao da ste miropomazani. Budite počastvovani. Kada na vaše silovanje pozove „elitni“ poslanik opozicije Željko Veselinović, to je kao vatreno krštenje. Padnite u zanos. Sve što sam ironično naveo, „elita“ radi u stvarnosti. Podsetiću samo na karakteristične primere. Bilo ih je mnogo više.

Predsednik Izvršnog odbora DS, i narodni poslanik, Srđan Milivojević, pretio je mučenjem, silovanjem i smrću, sinu i bratu predsednika Vučića. Milivojević je na svom Tviter nalogu 08.12.2021. napisao stravičnu objavu: “Andrej i Danilo pronađeni u šahtu kao Gadafi”. Niko iz opozicija nije osudio ovu bezumnu gadost.

Režiser Goran Marković je 30.12.2018., izjavio: „kroz institucije ne može ništa da se uradi“,  i „jedino rešenje u Srbiji apsolutna pobuna i ulica“. Novinarka lista „Danas“ Snežana  Čongradin je 27.12. 2018., poručila Vučiću i SNS-u da će im „suditi, ne nezavisni, već revolucionarni sudovi“. Profesor Filozofskog fakulteta, Jovo Bakić je 31.12.2018. izjavio „Vučiću će suditi revolucionarni sud“. Sve tri izjave su naširoko preneli i hvalili Šolakovi mediji.

U četvrtak 27.10.2022. glumica Mirjana Karanović je po izveštaju polovine medija „imala incident sa staricom od  82 godine“. Šolakovi mediji o ovome nisu objavili ni reči. Starici je inače, polomljen kuk. Kad pripadnica „elite“ nanese teške telesne povrede starici od 82 godine – kada joj polomi kuk, pola medija objavi naslove „Mirjana Karanović imala incident sa staricom“. Sramota! Kako bilo ko normalan može da nazove nanošenje teških telesnih povreda starici od 82 godine „incidentom“!?! I šta to znači „imala incident“!?! Radi se o napadu na staricu od 82 godine, a posledica napada je teška telesna povreda starice – polomljen kuk! Ali, pošto je napad izvela pripadnica „elite“, onda se to zove „imala incident“! Samo dva portala su objavila tačan naslov! Ova dva portala su objavila vest pod naslovom „Podneta krivična prijava protiv Mire Karanović“ i u tekstu su naveli sledeće: „Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, podneta je krivična prijava protiv glumice Mirjane Karanović zbog nanošenja teških telesnih povreda starici S.S. (82). Starica S. S, zadobila je teške telesne povrede u četvrtak u Katanićevoj ulici, gde je došlo do verbalne rasprave, a zatim i fizičkog kontakta sa glumicom Mirjanom Karanović. Povređena žena je odmah zbrinuta na Banjici, gde su joj konstatovane teške telesne povrede, prelom kuka, a zadržana je na daljem lečenju“.

Glumac i režiser Dragan Bjelogrlić je 23.8.2021., bez povoda krvnički prebio svetski priznatog režisera Predraga Gagu Antonijevića, koji se usudio, kao niko, da snimi film o genocidu u Jasenovcu. Antonijević tvrdi da je Bjelogrlić, dok ga je udarao, vikao i „Je…a te Dara iz Jasenovca”. Bjelogrlić je više od deset puta pesnicom u glavu udario nemoćnog Antonijevića, koji se nije branio. Gaga Antonijević svedoči i sledeće: „Katarina Radivojević je pritrčala Bjelogrliću i rekla: ’Nemoj, i ja bih ga ubila’”. „Elita” bi da nas ubija. „Elita” ubica! Odmah je na Bjelogrlićevu stranu stala celokupna Šolakova medijska mašinerija i pripadnici „elite”. Svi oni su ovo nazvali kafanskom tučom, pokušavajući da minimiziraju nasilje svog štićenika Bjelogrlića. I svi su horski lagali da je Antonijević provocirao Bjelogrlića. Bjelogrlića su podržali novinari Slaviša Lekić, Slobodan Stupar i Antonela Riha, rekavši („Ruka mu se pozlatila”) i („Malo ga je izudarao, neki bi rekli nedovoljno. Malo ga je išamarao!”) i („Kafanska tuča”), i glumci Mima Karadžić i Marko Živić, i mnogi drugi pripadnici „elite“.

Glumac dečijeg pozorišta „Boško Buha“ Goran Jevtić je pravosnažno osuđen zbog toga što je u junu 2014. godine, silovao dečaka od petnaest godina. Tek u oktobru 2019. Viši sud u Somboru je potvrdio kaznu od deset meseci, koju je preinačio u zatvorsku kaznu, posle žalbe tužilaštva. Glumcu Goranu Jevtiću je sudskom odlukom zabranjena komunikacija sa oštećenim maloletnikom i rad sa decom. Glumac Goran Jevtić je upisan u registar pedofila, koji vodi Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, Ministarstva pravde. Šolakov list Danas je 9.5.2022. objavio intervju sa osuđivanim pedofilom i silovateljem Goranom Jevtićem, pod naslovom „Gušimo se polako, u svetu koji je sve veći bolesnik“. Kako ironičan i ciničan naslov. List „Danas“ u intervjuu nije naglasio, niti pomenuo da je Goran Jevtić osuđeni pedofil, upisan u registar pedofila, čime je prekršen Kodeks novinara, i izvršena promocija silovatelja i pedofila. Taj intervju lista „Danas“ je bio promotivan, pohvalan po pedofila i silovatelja, o čemu svedoče pitanja i oprema teksta – promo fotografija Gorana Jevtića i pohvale u pitanjima.

Jedan od lidera opozicije, narodni poslanik, sindikalac, Željko Veselinović je 20.9.2018., javno pozvao na silovanje premijerke Ane Brnabić. Niko iz opozicije, ili opozicionih medija nije osudio ovaj strašni čin, već su ga hvalili i pokazivali razumevanje.

Nikola Novaković (24), sin narodnog poslanika Borislava Novakovića, potpredsednika Jeremićeve Narodne stranke, je mrtav pijan oko ponoći 28.09.2021. razbijao izloge na prostorijama SNS u Novom Sadu, na Bulevaru oslobođenja. Pored izloga, koji su razbijeni, potpuno je uništen i inventar u prostorijama stranke. Sigurnosne kamere su potvrdile identitet zločinca i zabeležile sam zločin. Nikola Novaković je priveden, alkotestiran i tom prilikom je utvrđeno da je imao preko 1,8 promila alkohola u krvi. Opozicija i njeni mediji su opravdavali ovo nasilje. Da iver ne pada daleko od klade, svedoči činjenica da je Borislav Novaković (bivši gradonačelnik Novog Sada) i bio više puta hapšen zbog osnovanje sumnje da je od 2007. do 2010., oštetio budžet Novog Sada za oko 1,3 miliona evra. Borislava Novakovića je 17.03.2017., Viši sud u Beogradu osudio na tri i po godine zatvora zbog malverzacija prilikom izgradnje Bulevara Evrope u Novom Sadu.

Da li pripadnost„eliti” može biti izgovor za nasilje? Ne može. Da li to što je neko poznati glumac, reditelj, VIP-ovac, „selebriti”, može biti izgovor za nasilje? Ne može, naravno. Cela ova „elita“ živi u zabludi, koju šire masmediji, da im je sve dozvoljeno, da su zbog toga što su „elita“, oni autoriteti najvišeg ranga i mudraci opšte prakse. To je rezultat bolesne fascinacije „poznatima“, „slavnima“ „umetnicima“, „elitom“. Nisu svesni da zanimanje, VIP „selebriti“ status, obrazovanje, nikome ne pružaju bilo kakva dodatna prava, nedostupna drugima.

Mnogi misle da je naša „elita“ veoma moderna,  savremena. Kom veku pripada naša „elita“? Dvadeset prvom, dvadeset drugom? Naša „elita“ pripada mračnom srednjem veku. Tada su vlastela i aristokratija, mogle nekažnjeno da ubijaju i siluju, sve pripadnike nižih klasa. Gospodar je bio vlasnik života i smrti. Gospodar, vlastelin je imao „Ius primae noctis“, pravo prve bračne noći, nad kmetovima, podanicama nižeg roda. Tako se ponaša i naša „elita“. Stoga je jasno da je naša „elita“ primitivna. Da parafraziram stih jedne rok pesme – „Kad bi primitivci zajašili na vlast, iz igre bi ispali dostojanstvo i čast“.

Autor je poslanik i član predsedništva SNS

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s