Ovaj tekst je prava bomba! Izneću šokantne dokaze da je lažni ekolog Aleksandar Jovanović Ćuta, bio član SNS, da je voleo SNS, i da je voleo predsednika Vučića, u doba kada je želeo da gradi mini – hidroelektranu u selu Temska! Danas Ćuta patološki mrzi predsednika Vučića i SNS, ali to nije oduvek bilo tako!

Aleksandar Jovanović Ćuta, novokomponovani ekolog, kopredsednik stranke Viole fon Kramon „Zajedno“, uputio je bezumno pismo predsedniku Vučiću, 17.11.2022. Sutradan, je objavljen intervju sa njim u tajkunskoJ antisrpskoj novini „NOVA“ koja se štampa u Hrvatskoj. Juče i danas su tajkunski mediji, kao deo antisrpske, antivučićevske kampanje objavili desetine priloga sa Ćutinim izjavama. Sve je to deo specijalnog hibridnog rata protiv Srbije, koji za cilj ima da Srbija prizna lažnu državu Kosovo.

Kratko da kažem ko je Aleksandar Jovanović Ćuta. Rođen je u Beogradu (Žarkovo) pre 56 godina. Živi oduvek u Beogradu. Osamdesetih godina je studirao na Fakultetu dramskih umetnosti, grupa za organizaciju. Fakultet nije nikada završio. Još uvek je student FDU. Lažno se predstavlja kao „producent“, npr. na izbornim listama 2022. Radi se o besposličaru iz Beograda, koji je prve dane radnog staža upisao u radnu knjižicu, tek 2022. godine, kada je postao narodni poslanik. Zaposlila ga je država Srbija koju toliko mrzi. Obožava Violu fon Kramon – verno joj služi. Za to je obilato nagrađen.

Važne činjenice.

2017. Ćuta se lažno predstavljao kao stanovnik sela Temska, kod Pirota. Ispostavilo se da je tamo imao poslovne interese -gradnja MHE.

2021. Ćuta se lažno predstavljao kao stanovnik Gornjih Nedeljica i Rađevine. Kasnije je tvrdio da potiče iz tog kraja. Rođen je i živi u Beogradu.

2022. Ćuta se lažno predstavljao na listama koalicije „Moramo“ za izbore 2022. kao „producent“, iako nikada nije završio bilo koji fakultet. Da bi bili „producent“ morate završiti odgovarajući odsek na Fakultetu dramskih umetnosti. Ćuta je osamdesetih upisao FDU, organizaciju, ali nikada nije završio fakultet.

Ćuta – član SNS!

Mnogi tvrde da je Aleksandar Jovanović Ćuta bio član Srpske napredne stranke. To ne tvrdim ja, Nebojša Bakarec, već to tvrdi sadašnja narodna poslanica iz Đilasove Stranke slobode i pravde, Jelena Milošević iz Niša. Narodna poslanica Jelena Milošević 13.9.2019. godine, kaže na Fejsbuku: „Gospodin u crnoj majici je Aleksandar Jovanović Ćuta. Jedan od osnivača pokreta „Odbranimo reke Stare Planine“. I jedan od osnivača SRPSKE NAPREDNE STRANKE. Interesesantno je da se Ćuta oglasio nako što je jedan od članova postavio fotografije iz vremena kad je bio član i aktivista SNS. Ćuta je to potvrdio, ali naveo da se od stranke distancirao“. Da je Ćuta bio član SNS tvrdi i narodni poslanik Jeremićeve Narodne stranke, Siniša Kovačević. Sada je jasno zbog čega Ćuta toliko mrzi SNS. Narcizam malih razlika. Pokušava da prikrije, da je iz interesa bio član SNS.

Ćuta je voleo Vučića!

Da je Ćuta nekada voleo predsednika Vučića svedoči prijateljski razgovor predsednika Vučića i Aleksandra Jovanovića Ćute u Pirotu, 29.7.2017. Predsednik Vučić je 29.7. 2017. bio u poseti Pirotu, i u OŠ „Mladost“ čija je rekonstrukcija bila u toku. Tamo je razgovarao sa građanima. Tu se našao i Aleksandar Jovanović Ćuta, iz Beograda (Žarkovo), koji je lobirao za gradnju svoje i partnerove mini-hidroelektrane (MHE) u selu Temska.

Iz snimka vidite da Ćuta voli predsednika Vučića i da se prema njemu odnosi sa poštovanjem.

Evo kako je tekao prijateljski dijalog budućeg eko nasilnika i lidera Ćute sa predsednikom Vučićem:

Ćuta (pruža ruku predsedniku i rukuju se srdačno i prijateljski): „Predsedniče, najlepša je naša zemlja na svetu. Mogu li nešto da vam kažem? Ja sam ovde da vam se obratim, u ime meštana sela Temska…“. (podsećam Ćuta je iz Beograda!!!)

Ćuta upoznaje predsednika sa detaljima svog projekta.

Ćuta: „Ako nestane ovo selo, nestajemo svi mi zajedno. Ostali smo na biološkom minimumu“.

Ćuta objašnjava kako postoje dva jezera, i Toplodolska reka, i kako je njegov projekat MHE i istraživačkog centra, životna šansa tog kraja.

Ćuta: „Evo ako mogu samo jedan minut, minut jedan. Jedan posto ušteda na nivou prenosa Elektroprivrede, jednako 30 Toplodolskih reka“.

Ovde Ćuta govori o tome koliku uštedu i blagodati će da donese njegov projekat MHE.

Ćuta: „Mi tamo dovodimo turiste, Udruženje i Kamp Temska već 10 godina, mi radimo da se selo vrati u život. Selo je imalo 2000 stanovnika pre 20 godina, sada ima 600. Drugo selo po veličini. Mi znamo kako to da uradimo. Imamo projekat da napravimo MHE i mali ekološko istraživački centar. Da nastavimo tradiciju Cvijića i Josifa Pančića koji su udarili  temelje od geomorfologije i biologije. Ako to uradimo cela Temska može da hrani te turiste. Ja vam obećavam da ćemo mi promeniti socijalnu sliku za samo godinu dana ako to uradimo. Evo molim vas, molim vas, ovde vam stoji, ovde vam stoji na tri strane…“

Ćuta pokazuje predsedniku papire za svoju MHE i istraživački eko centar. Kad kaže „mi“, Ćuta misli na sebe i svog bivšeg poslovnog partnera sa kojim je želeo da gradi mini hidroelektranu – i mali eko istraživački centar.

Predsednik Vučić: „Razgovaraću s Antićem sutra i dobićete odgovor svakako. Odgovor vam garantujem da ćete dobiti i pri tom će vam se javiti direktno ministar Antić“.

Potom se Ćuta još jednom prijateljski rukuje sa predsednikom Vučićem i kaže: „Hvala vam puno gospodine predsedniče. Živeli!“.

Ćutina mini-hidroelektrana!

Kako projekti Ćute i njegovog poslovnog partnera, nisu ispunjavali zakonske uslove, nisu mogli da grade MHE i istraživački eko centar. Zbog toga je Ćuta patološki zamrzeo predsednika Vučića, koga je zavoleo tog 29.7.2017., kada se ponadao da je uspešno izlobirao svoje projekte. Jasno je da je Ćuta iz SNS izašao i postao „ekološki svestan“ tek kada su se izjalovili svi njegovi privatni interesi vezani za gradnju mini-hidrocentrale. Da je Ćuta Jovanović hteo da gradi mini-hidrocentralu, tvrdi Dragan Josić, ugledni građevinski inženjer. Dragan Josić to kaže u izjavama za  portale „Južne vesti“, „Pirotske vesti“ i „Plus Online“ 30. 8. 2018. On je optužio vođu Inicijative „Odbranimo reke Stare planine“ da iza njegove borbe za očuvanje reka stoji njegov lični interes, jer je Jovanović još 2016. lobirao za izgradnju mini-hidrocentrale. Aleksandar Jovanović Ćuta to nije porekao ali se vadio da je pomagao prijatelju da preda papire za izgradnju!?! Građevinski inženjer iz Beograda Dragan Josić između ostalog je rekao da je interes Ćutinog udruženja zamaskiran drugim interesom. Vođa njihove organizacije Aleksadar Jovanović Ćuta je ishodovao svojevremeno dokumentaciju za hidroelektranu derivacionog tipa u Parku prirode Stara planina, koji je van Prostornog plana Grada Pirota, za koju je dobio lokacijske, vodne uslove. Ćuta Jovanović je sve to dobio na ime Dragiše Lilića iz sela Temska – rekao je Josić. Dodao je da je Jovanović to učinio na tuđe ime, ali da ima mejlove koje je Jovanović slao ministarstvima, gde je tražio energetsku dozvolu. Interesantno je da Ćutina mini hidrocentrala nije u Prostornom planu, jer je locirana nizvodno od planiranog tunela Toplodorske reke, pa kada je krenula ponovo priča da se gradi taj tunel, ko je prvi ustao da se bori protiv tog tunela – Ćuta! On je taj kome je ugrožena hidrocentrala, jer će ostati bez vode, koja će otići u Zavojsko jezero – optužuje Josić, Jovanovića! Sam Ćuta Jovanović je rekao: „Tačno je da sam pomagao prijatelju da preda i dobije papire za izgradnju male hidrocentrale od 50 kilovata. Ja jesam tom čoveku pomagao da dobije dozvolu“. Ono što Ćuta krije je da je on stajao iza projekta MHE. 06.09.2018. u intervjuu za pirotski portal „ Plus Online“, inženjer Dragan Josić kaže: „Gospodin Aleksandar Jovanović Ćuta, čije će poruke jednog dana mnogi shvatiti kakvog su karaktera bile i iz kojih razloga, jednom niškom Portalu je rekao da me je zvao na tv duel, a da sam ja odbio.  Neverovatno dokle idu njegove laži… Poručujem mu u bilo koje doba dana ili noći, na televiziji po njegovom izboru ma gde god i kako god želi jedva čekam da raskrinkam uživo sve njegove laži!“. Pametnom dosta.

Ćutine šokantne laži!

Koliko Aleksandar Jovanović Ćuta laže, svedoči i njegov današnji intervju listu „NOVA“. Navešću samo najdrastičnijju laž. Na početku intervjua Ćuta kaže i laže: „Neka Vučić objasni šta znači povratak Srpske liste u kosovski parlament, dok je onih nekoliko hiljada ljudi koje je dalo otkaze po nalogu iz Beograda ostalo bez ičega“!!! Da se Ćuta ozbiljno bavi politikom, poslom poslanika, i da mu je stalo do istine, još juče je mogao da sazna da su svi Srbi, koji su se povukli iz prištinskih institucija, potpuno zbrinuti. Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić uvek ispunjava svoja obećanja! Još 9. 11.2022. rekao je da će se država Srbija pobrinuti za svih 3.500 ljudi, koji su se povukli iz kosovskih institucija. Građani koji su napustili službu u kosovskim institucijama, juče i danas su u zgradi opštine Kosovska Mitrovica potpisivali ugovore sa Republikom Srbijom koji garantuju da će im Srbija obezbediti primanja koja su dobijali u prištinskom sistemu. Oni su rekli da su im ovi ugovori vetar u leđa da ostanu na Kosovu sa svojim porodicama. Srbija i Srpska lista, imaju plan, znaju šta rade, odlično su organizovani, i štite Srbe sa KiM, onako dobro, kako to nije radio niko u istoriji Srbije!

Autor je narodni poslanik i član predsedništva SNS

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s