Ovaj tekst nije bomba. Više je filigranski rad. Priča o površnosti, kontradiktornosti i lažima. Nešto kao „Seks, laži i video trake“. Čitajte pažljivo. Ovaj tekst je važan zbog toga što dokazuje da su tvrdnje protiv poslanika SNS lažne – ogoljuje dve međusobno suprotstavljene laži. Sledstveno tome, dokazuje da postoji organizovana kampanja protiv poslanika SNS, koja ima za cilj da satanizuje poslanike SNS. Ta kampanja je samo deo specijalnog hibridnog rata koji se vodi protiv Srbije i predsednika Vučića. Taj hibridni rat ima za cilj da Srbija prizna lažnu državu Koosvo, da uvede sankcije Rusiji, i da se promeni vlast u Srbiji, protivno volji građana.

Različiti antisrpski opozicioni tajkunski mediji objavljuju pravu poplavu tekstova, u kojima satanizuju nas iz SNS. Objavljuju se laži o pojedincima iz SNS, ali i o poslaničkom klubu SNS. Razlilčiti mediji, različite redakcije, razlilčliti sagovornici. Niko ne bi bio u stanju da uskladi tu poplavu neistina, predrasuda, stereotipa. Nažalost, retko ko primeti užasan nesklad tih izjava, kontradiktornosti, nepoklapanja, nesaglasnosti o istoj temi. Ovi mediji, njihovi novinari i sagovornici na umu imaju samo želju da dehumanizuju pripadnike SNS. O nedoslednosti i nekonzistentnosti, ne vode računa, niti mogu da vode računa, zbog toga što je to jalov posao, a opozicija je izuzetno posvađana i nejedinstvena. O tome kasnije.

Glavni primer uplitanja opozicije u sopstvene laži, koji ću navesti, su izjave dve opozicione poslanice, obe iz tzv. Levog sektora – prof. dr. Jelene Jerinić (stranka „Ne davimo Beograd“) i Dragane Rakić (Demokratska stranka). Prva je izjavu dala nedeljniku „NIN“, dok je druga izjavu dala portalu lista „NOVA“. Profesorka ustavnog prava, fakulteta „Union“, poslanica opozicione stranke „Ne davimo Beograd“ dr. Jelena Jerinić, u intervjuu opozicionom nedeljniku „NIN“-u, pod naslovom „Skupština kao Mordor“, od 17.11.2022., tvrdi da se pripadnici SNS retko kada mogu sresti van sale i da se uvek kreću u grupama. Tačan citat onoga što je gđa Jerinić rekla glasi: „Fizički smo odvojeni od poslanika SNS-a, retko kad možemo da ih sretnemo, oni se uvek kreću u grupama“. Potpredsednica opozicione DS, dipl. filolog, Dragana Rakić, u izjavi za portal opozicionog lista „NOVA“ 20.11.2022., tvrdi da su poslanici SNS toliko usamljeni, da čak i u restoranu jedu sami, da su nevidljivi, i da beže od drugih poslanika. Tačan citat onoga što je gđa Rakić rekla, i što navodi „NOVA“ glasi: „Kako tvrdi Dragana Rakić, uočljivo je da su poslanici vladajuće većine van kamera uglavnom nevidljivi, te da je uočljivo da beže od drugih poslanika, čak i u restoranu gde jedu sami“. Izjava gđe Rakić je deo teksta „NOVE“, autora Danila Savića, pod naslovom „Psovke, „sekta“ iz SNS koja se ne druži i atmosfera iz restorana: Šta se sve dešava u Skupštini dok su isključene kamere“. Gotovo sve u tom tekstu je neistina. Kako se opozicija ponaša u parlamentu, možete videti na sledećem snimku:

Ove dve izjave gđa Jerinić i Rakić, su potpuno suprotne, nekonzistentne i nesaglasne. Jedna poslanica opozicije (Jerinić), tvrdi da se poslanici SNS uvek kreću u grupama (dakle, da nikada nisu sami), dok druga poslanica opozicije tvrdi da su poslanici SNS uvek sami, čak i u restoranu. Jasno je da obe ove izjave ne mogu biti istinite. Ono što vam ja kao narodni poslanik SNS mogu reći, je da su obe izjave neistinite. Istina je da nema pravila. Ponašanje svih poslanika, van sednice je prilično slično. Poslanici SNS se normalno kreću, najbrojniji smo (ima nas 103 od 250), ne sklanjamo se nikome, ali nismo bahati, nekada smo sami, što je normalno, nekada smo u grupi, što je takođe normalno. Sve to važi i za poslanike opozicije. Nekada u restoranu, jedemo sami, nekada zajedno, nismo nevidljivi, što je i nemoguće s obzirom da smo ubedljivo najbrojniji. Poslanice Jerinić i Rakić, protivreče jedna drugoj, nesvesne toga. Obe imaju samo jedan cilj – da prikažu poslanike SNS, kao neljude, kao nenormalne, kao sektu. Imaju cilj da dehumanizuju poslanike SNS, da šire predrasude i stereotipe.

Zbog čega novinar „NOVE“ Danilo Savić nije ništa pitao poslanicu Rakić, u vezi njenog histeričnog ispada, na sednici Skupštine, kada je dobila napad histerije, tokom pomirljivog govora poslanice SNS, gospođice Ane Beloice. Tom prilikom gđa Rakić je iznenada ustala, urlala nesuvislosti, tri četiri minuta, što kažu, bela pena je uhvatila. Zbog toga je od predsednika Skupštine Srbije, gospodina Vladimira Orlića, dobila tri opomene i meru oduzimanja reči na tom zasedanju. Time se gđa Rakić ne hvali. Takođe, gđa Rakić, potpredsednica DS, i diplomirani filolog, se ne hvali činjenicom, koju su zabeležile kamere, da je bez razloga prišla gospodinu Milenku Jovanovu, šefu poslanika SNS, udarila ga pesnicom u rame, u želji da isprovocira reakciju, u čemu nije uspela. Zamislite scenu, u kojoj neki poslanik SNS prilazi nekom šefu poslaničkog kluba opozicije, i udara ga pesnicom u rame. Taj šef opozicionog kluba bi odmah pao na pod, glumeći da su zadobio tešku telesnu povredu, reagovale bi EU, UN, OEBS. Poslanik SNS bi verovatno završio u zatvoru. A kad potpredsednica i poslanica DS, priđe predsedniku poslaničkog kluba SNS, i udari ga pesnicom u rame- nikom ništa. To niko nije ni registrovao. Strašni dvostruki aršini.

Zanimljivo je da novinar Danilo Savić objavljuje izjavu poslanika Narodne stranke, Stefana Jovanovića koji kaže: „Građani (…) Nažalost, ne mogu da vide atmosferu tokom zasedanja, (…) od strane vlasti možemo uporedo čuti urlike, uvrede, primitivni govor i ponašanje. Posebno me je iznenadilo što sam na poslednjem zasedanju čuo seksističke uvrede i komentare“. Još zanimljivije je pitanje, zbog čega novinar „NOVE“ Danilo Savić ne pita g. Jovanovića, zbog čega je psovao majku predsedniku  poslaničkog kluba SNS, gospodinu Milenku Jovanovu, i zbog čega je pohitao da se fizički obračuna sa Jovanovim, kome je prethodno, više puta uputio uvredljivu i seksističku psovku, citiram Stefana Jovanovića: „Je***u ti mater“? Nije li krajnje licemerno da poslanik Narodne stranke, Stefan Jovanović, pominje nepostojeće „uvrede, primitivni govor i ponašanje, i seksističke uvrede i komentare“ druge strane, a ne vidi to isto kod sebe?

Međutim, poslanik NS, Stefan Jovanović ipak, „malčice“, opovrgava teze gđa Jerinić i Rakić, zbog toga što Stefan Jovanović potvrđuje da postoji neformalna komunikacija sa ljudima iz SNS, koja se mimo sednice svodi na „dobar dan“, odnosno pozdravljanje, dok gđe Jerinić i Rakić tvrde da nikakva komunikacija ne postoji. Poslanica DS, Rakić tvrdi da poslanici SNS:„Komuniciraju samo između sebe, to im je jedina rutina“. To je suprotno onome što kaže poslanik Jovanović. Da normalna komunikacija ipak postoji, potvrdio je u tom tekstu „NOVE“ i poslanik Miketić iz koalicije „Moramo“ koji je rekao: „Nakon rasprave sa ministrom Goranom Vesićem u parlamentu, oko rušenja Savskog mosta, u hodniku sam naleteo na ministra Vesića i nastavio raspravu o istorijskim podacima vezanim za taj most. Ministar je bio u svom simpatičnom tiktok izdanju, i čak smo došli do solidne argumentovane rasprave…“. Kao što vidite, i poslanik Miketić „malčice“ demantuje teze gđa Jerinić i Rakić.

Jednostavno rečeno, i autor teksta na portalu lista „NOVA“, Danilo Savić, i njegovi sagovornici isključivo iz opozicije (Miketić, Rakić, Jovanović i Parlić) namerno iskrivljeno opisuju atmosferu u Skupštini Srbije, karikiraju odnose i ponašanja, sa samo jednim ciljem, da demonizuju poslanike SNS. Sve što oni prebacuju SNS-u, čine upravo oni. Taj levi deo opozicije (DS, NS, Moramo, Ne davimo Beograd, SSP) je agresivan, želi fizičke obračune, vređa, provocira, psuje, dobacuje, zloupotrebljava poslovnik.

Poslanici opozicije najgrublje vređaju 103 poslanice i poslanika SNS. Oni negiraju da smo mi narodni poslanici, oni nam oduzimaju pravo da budemo narodni poslanici. Oni kažu da mi iz SNS nismo predstavnici građana, oni nam oduzimaju pravo da budemo predstavnici građana. Oduzimaju nam i identitet, osporavaju nam pravo da imamo svoje „ja“. Na primer, sve to kaže prof.dr. Jelena Jerinić u intervjuu „NIN“-u. To je rasizam. Taj levi sektor opozicije smatra, da su samo oni pravi poslanici i predstavnici građana, dok mi iz SNS to nismo! Zaboravili su da je SNS na poslednjim parlamentarnim izborima 2022. osvojila preko 1,6 miliona glasova tj. 43%? Cela parlamentarna opozicija, koju čini 17 stranaka, osvojila je samo 32,8%? I onda oni kažu, poslanici SNS za koje je glasalo 1,6 miliona građana, nisu pravi poslanici, a poslanici 17 stranaka, za koje je glasalo 1,2 miliona građana su „pravi“ poslanici. Poslanice opozicije, Jerinić i Rakić, govore o nekakvoj „segregaciji“ u Skupštini Srbije. Ne postoji bilo kakvo odvajanje poslanika, segregacija, fizičke prepreke. Hodnici su zajednički, restoran je zajednički, toaleti su zajednički, hol je zajednički, biblioteka je zajednička, dve skupštinske sale su zajedničke. Srećemo se stalno i svuda.

Na kraju ću objasniti koliko je opozicija podeljena i nesložna. Podeljena na levi i desni sektor u Skupštini Srbije. Levi sektor broji 54 poslanika. Desni sektor broji 28 poslanika. U levi sektor ubrajam i poslanike Narodne stranke, koji postupaju isto kao i ostatak levog sektora, na čijim listama su izabrani, i pored težnje da se prikažu kao desnica (kažu da su liberalno-konzervativni – što je besmislica). Na početku mandata, 1.8.2022., pre 4 meseca, opoziciju je činilo 89 od 250 poslanika. Tih 89 poslanika opozicije je bilo raspoređeno  u čak 17 činilaca ili stranaka (SSP, PSG, Preokret, Sloga, ZZS, Ekološki ustanak, Ne davimo Beograd, Za moj grad, Koalicija Albanaca doline, DSHV, Zajedno za Vojvodinu, SDA Sandžaka, NS, DSS, POKS, Zavetnici, Dveri). Prosečno svaka od 17 stranaka opozicije je imala 5,2 poslanika. Skupštinska opozicija je osvojila 32,8% glasova. Prosečno svaka od 17 stranaka opozicije je „teška“, tj. ima rejting, manji od 2% – tačno 1,9%. Tih 17 stranaka opozicije, i 89 poslanika opozicije je bilo grupisano u čak 9 poslaničkih klubova. Da se ovih 17 opozicionih stranaka, usudi da samostalno izađe na izbore, cenzus od 3 odsto bi prešle samo dve, tri stranke – SSP, Zavetnici i DSS. Čak 14 stranaka opozicije koje su sada u Skupštini, ne bi osvojilo mandate. To je bilo pre 4 meseca. Od tada je slaba, podeljena, i nesložna opozicija, postala još slabija, podeljenija i nesložnija.

SRBIJA SKUPSTINA KOSOVO

Opoziciju je za sada je napustilo 7 poslanika – četvoro iz POKS (Žika Gojković, Biljana Dragić, Vesna Petković Savović i Miloš Parandilović), dvoje iz Zavetnika (Dragan Stojanović, Dušan Stojiljković) i jedan iz DSHV (Mirko Ostrogonac). DSHV je deo Vlade Srbije i ima jednog ministra. Sada opozicija u Skupštini Srbije ima 82 poslanika od 250. Sedam manje nego na početku mandata Skupštine. Vlast čini 168 poslanika. Sedam više nego na početku mandata. Pametnom dosta.

Autor je poslanik i član predsedništva SNS

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s