Na početku, rezimiraću najvažnije činjenice iz ovog teksta. Miloš Jovanović je vlasnik 4 stana u centru Beograda, površine 251m2, tržišne vrednosti između 753.000 i 828.000 evra! Ne postoji legalno pokriće za kupovinu tih stanova! Miloš Jovanović nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije, platu koju prima u DSS-u, niti četvrti stan od 50m2 u ulici Aleksandra Glišića, niti nekretnine u Francuskoj! Porodica Jovanović u vlasništvu ima stanove u vrednosti od preko milion evra! Postoji osnovana sumnja da francuski državljanin Miloš Jovanović sarađuje sa francuskim službama! Dok su na vlasti bili DSS i Miloš Jovanović, na slobodu su pustili teroristu Aljbina Kurtija i još 1869 albanskih terorista. Miloš Jovanović nije hteo da brani Srbiju od zločinačkog NATO bombardovanja 1999. godine, već je pobegao u svoju rezervnu domovinu, Francusku, u Pariz. Kada su Albanci 17.3.2004. izvršili pogrom nad Srbima na KiM, Miloš Jovanović i njegova stranka DSS, nisu ništa uradili da to spreče, niti da pomognu Srbima na KiM!

Obaveštajnoj službi neke države je jako teško da utvrdi da li neki građanin te države radi za neku stranu obaveštajnu službu ili ne. U svakom slučaju postoji procena rizika za neko lice, postoje neke teorijske zakonitosti i predispozicije za to. Vrhunski špijuni i izdajnici imaju najbolje pokriće, najbolju fasadu, i izazivaju najmanje sumnje. Takođe, mnogo je lakše jednoj osobi da radi za neku stranu obaveštajnu službu, ako i bračni drug te osobe radi za istu službu.

Francuski državljanin Miloš Jovanović je dao opširan intervju emisiji „Bez tajni“ 02.05.2021. koja se emituje na TV „info24“ i na portalu „info24“. U tom intervjuu između ostalog stoji: „Miloš Jovanović je deo detinjstva proveo u Francuskoj gde je živeo tokom osnovne škole. Srednju školu je završio u Beogradu. U Francusku se vraća 1995. godine gde je ponovo živeo do 2005. Supruga Miloša Jovanovića je Francuskinja i sa njom i dva sina živi u Beogradu“. Veliko je pitanje da li su francuske obaveštajne službe, u pogodnom trenutku, kontaktirale i uspostavile saradnju sa francuskim državljaninom Milošem Jovanovićem? Sve predispozicije postoje.

Činjenice o Milošu Jovanoviću!

Miloš Jovanović je pravni fakultet završio u Parizu, gde je i magistrirao i doktorirao. Tamo se i oženio Francuskinjom. Miloš Jovanović je oko 20 godina svog života proveo u Francuskoj, čije je državljanstvo odavno dobio. Miloš Jovanović je duboko privržen Francuskoj, i gaji veliko poštovanje prema njoj.

Miloš Jovanović je da ponovim, francuski državljanin. Predsednik DSS je Francuz! Nekada je DSS za predsednika imao velikog Srbina za predsednika. Sada ima Francuza! Bolje je da se Demokratska stranka Srbije preimenuje u Demokratsku stranku Francuske! Priče francuskog državljanina Miloša Jovanovića o njegovom patriotizmu i rodoljublju, demantuje njegovo ponašanje 1999. godine. Bio je u punoj snazi. Bio je u najboljim godinama za vojsku. Te 1999. godine, NATO je zločinački napao Srbiju. Navodnom patrioti i rodoljubu Milošu Jovanoviću nije palo na pamet da ratuje za Kosovo i Metohiju 1999. godine, niti da brani svoju zemlju. Miloš Jovanović je 1999. godine, imao 23 godine. Imao je francusko državljanstvo, i 1999. je pobegao baš u Pariz, u svoju rezervnu domovinu. Dok su francuski avioni iz sastava NATO, razarali Srbiju, francuski državljanin Miloš Jovanović se krio po pariskim mišijim rupama.

Francuski državljanin, Miloš Jovanović, i njegova stranka DSS, su 2001. godine, na slobodu pustili zločinca Aljbina Kurtija i 1869 albanskih terorista.

Pre 19 godina, 17.3.2004. godine, kada su Albanci izveli pogrom nad Srbima na KiM, Miloš Jovanović i DSS nisu ni na jedan način pomogli Srbima na KiM, koje su Albanci ubijali, ranjavali i proterivali.

Francuski državljanin Miloš Jovanović je od 2007. godine, bio savetnik ministra za Kosovo i Metohiju. Miloš Jovanović nije prstom mrdnuo, kao savetnik ministra za KiM, 17.2.2008. godine, kada je lažna država Kosovo proglasila nezavisnost! U to doba je bio i član srpske delegacije u (propalom) pregovaračkom procesu o budućem statusu Kosova i Metohije vođenim pod okriljem međunarodne posredničke Trojke. U februaru 2008. godine imenovan je za jednog od dvojice koordinatora pravnog tima Vlade Republike Srbije, koji nije uradio ništa.

Nakon parlamentarnih izbora 2012. godine, Miloš Jovanović je postao poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Bio je član Delegacije u parlamentarnoj skupštini NATO-a, član Delegacije u Parlamentarnoj skupštini Frankofonije i član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, Skupštine Srbije.

Za predsednika DSS izabran je u maju 2017. godine. Posle parlamentarnih izbora 2022. godine postao je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Predsednik je Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije (!!!), član je Odbora za Kosovo i Metohiju i član je Delegacije u Parlamentarnoj skupštini Frankofonije.

Miloš Jovanović je i pre deset godina takođe bio član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije i član Delegacije u Parlamentarnoj skupštini Frankofonije. Međutim, sada je francuski državljanin Miloš Jovanović PREDSEDNIK Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije, i ima pristup tajnim i poverljivim informacijama koje se tiču Vojske Srbije, ministarstva odbrane, policije, i ministarstva unutrašnjih poslova.

Po Poslovniku Skupštine Srbije, nadležnost Odbora za odbranu i unutrašnje poslove je, između ostalog, to da razmatra: „predlog zakona i drugog opšteg akta iz svoje oblasti, pitanja koja se odnose na: Vojsku Srbije, odbranu Republike Srbije, proizvodnju, promet i prevoz naoružanja i vojne opreme i upućivanje pripadnika Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalne operacije van granica Republike Srbije; strategiju nacionalne bezbednosti i strategiju odbrane; predlog budžetskih sredstava potrebnih za delovanje Vojske Srbije i vrši kontrolu trošenja tih sredstava; izveštaj Ministarstva odbrane, koji ministar odbrane tromesečno podnosi Odboru, u toku zasedanja Narodne skupštine; pitanja iz oblasti javne i državne bezbednosti; izveštaj o radu ministarstva nadležnog za unutrašnje poslove o stanju bezbednosti u Republici Srbiji“. Ako je neko predsednik ovog Odbora, a radi za strane obaveštajne službe, on i ne mora mnogo da rizikuje, da se trudi, sve mu je na izvolte, i u opisu posla.

Francuski državljanin Miloš Jovanović se kandidovao za predsednika Srbije 2022. godine, i doživeo je fijasko – dobio je samo 5,9 odsto glasova. Jako je loše da kandidat za predsednika Srbije ima francusko državljanstvo. Kandidat za predsednika Srbije mora da ima samo srpsko državljanstvo! Zbog čega se francuski državljanin, Miloš Jovanović ne kandiduje za predsednika Francuske?  Na tim izborima predsednik Vučić je osvojio 60 odsto glasova, tj. deset puta više od francuskog državljanina Miloša Jovanovića. To je razlika. Aleksandar Vučić je predsednik. Miloš Jovanović je propali predsednički kandidat. Narod veruje predsedniku Vučiću, deset puta više nego Milošu Jovanoviću.

Imovina od milion evra!

U „KRIK“-ovoj „Bazi imovine političara“ iz 2018. stoji da je Miloš Jovanović vlasnik dva stana na Vračaru od 80 m2 i 71 m2. U toj bazi „KRIK“-a stoji da stan od 80 m2 stan vredi 137.500 evra! U tekstu „KRIK“-a stoji: „Stan u kojem živi, Jovanović je kupio 2007. godine za 98.000 evra. Finansirao ga je, kako kaže, iz ušteđevine i kredita od 45.000 evra. Država mu je subvencionisala kredit sa 9.473 evra. Jovanović je novinarima KRIK-a rekao da je subvenciju dobio u okviru programa pomoći države pri kupovini prve nekretnine. Na ovom stanu se nalazi hipoteka“.

Komentar. Jako je čudno da je stan od 80m2 u novogradnji na Vračaru plaćen samo 137.500 evra. Petnaest godina unazad cena kvadrata u novogradnji na Vračaru je 3000 evra. Taj stan vredi 240.000 evra! Kako ga je Miloš Jovanović kupio za 137.500 evra?

U bazi „KRIK“-a stoji dalje da je Miloš Jovanović zajedno sa suprugom Letisijom Erikom Jovanović vlasnik stana na Vračaru od 71 m2 i da stan vredi 122.500 evra. U tekstu „KRIK“-a stoji: „Jovanović je novinarima KRIK-a rekao da su nakon rođenja deteta on i supruga želeli da kupe veći stan zbog čega su 2014. podigli novi kredit od 40.000 evra. Kako kaže, novcem iz kredita i suprugine ušteđevine kupili su za 73.000 evra stan pored onog koji su već imali i spojili ih. U katastru je upisano da stan ima 71 kvadrat, dok u kupoprodajnom ugovoru piše da ima 62 metra kvadratna. I na ovom stanu je zbog kredita upisana hipoteka“.

Komentar. Jako je čudno da je stan od 71m2 u novogradnji na Vračaru plaćen samo 122.500 evra. Petnaest godina unazad cena kvadrata u novogradnji na Vračaru je 3000 evra. Taj stan vredi 213.000 evra! Kako ga je Miloš Jovanović kupio za 122.500 evra?

U bazi „KRIK“ stoji da je sestra Miloša Jovanovića vlasnica stana u centru Beograda (Stari grad) koji vredi 105.000 evra.

 U bazi „KRIK“-a stoji da je majka Miloša Jovanovića vlasnica stana na Vračaru koji vredi 105.600 evra.

U bazi „KRIK“ -a stoji da je supruga Miloša Jovanovića 2017. bila vlasnica firme „Talent cache“. U tekstu „KRIK“-a stoji: „Jovanovićeva supruga osnovala je preduzetničku radnju sredinom 2017. godine. Kako je Jovanović objasnio za KRIK, radnju je osnovala kako bi na nju primala platu koju zarađuje u beogradskoj firmi „Inter Venture“. Supruga, kako kaže Jovanović, posreduje u zapošljavanju inženjera u domaćim i stranim firmama i promoviše kompaniju u kojoj radi“.

Komentar. Neverovatno zvuči da funkcionerka u privatnoj kompaniji, ima dozvolu da osnuje svoju kompaniju, sa istom delatnošću, da bi preko svoje vlasničke firme „Talent cashe“ primala platu iz kompanije „InterVenture“ u kojoj ima visoku funkciju!?!

U Izveštaju poslanika Miloša Jovanovića, koji je 21.10.2022. podneo Agenciji za sprečavanje korupcije stoji da je francuski državljanin Miloš Jovanović vlasnik tri stana i to: stana od 80 m2 (1/1), puno vlasništvo, stečeno kupovinom, pola stana od 65 m2 (u katastru stoji 71m2) (1/2), stečeno kupovinom, i vlasnik pola stana od 50 m2 (1/2), stečeno kupovinom. Dakle, po tom najnovijem izveštaju Miloš Jovanović i supruga su vlasnici 201m2 stanova na Vračaru. Kako se radi o novogradnji, vrednost tih 201m2 po tržišnoj vrednosti je 603.000 evra!

Kada govorimo o prihodima javnog funkcionera, a francuskog državljanina Miloša Jovanovića, o čemu je podatke podneo Agenciji za sprečavanje korupcije, u izveštaju stoji da su mesečni prihodi Miloša Jovanovića iz budžeta i drugih javnih izvora sledeći. Kao Narodni poslanik Skupštine Republike Srbije, francuski državljanin Miloš Jovanović prima 35.000 dinara, a kao profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu prima 174.000 dinara. Ukupno 209.000 dinara mesečno. Problem je u tome što Miloš Jovanović nije naveo prihod koji dobija kao predsednik DSS. Nije prijavio ovaj prihod, zbog toga što je teško dokazati da on zaista prima naknadu (na crno) od najmanje 1000 evra mesečno kao predsednik DSS. Međutim, ja sam 23 godine bio visoki funkcioner i član predsedništva DSS, i apsolutno pouzdano znam da je predsednik DSS uvek od osnivanja stranke, dobijao gotov novac u koverti, kao naknadu za svoj posao.

Neverovatno zvuči vest portala „24sedam“od 14.03.2023. pod naslovom: „Francuski bračni par kupio stan kod Beograda na vodi: Odakle Milošu Jovanoviću i njegovoj supruzi novac da kupe peti stan u centru Beograda?“. U toj vesti stoji: „Francuski bračni par Miloš i Leticija Erika Jovanović kupili su nedavno još jedan stan u centru Beograda. Kako saznaje 24sedam, francuski bračni par Miloš i Leticija Erika Jovanović kupili su nedavno još jedan stan u centru Beograda i koji se vodi kao zajednička imovina supružnika na 1/1. Radi se o nekretnini veličine 50 kvadratnih metara koja se nalazi u Ulici Aleksandra Glišića, koja se nalazi u opštini Savski venac u neposrednoj blizini nekadašnje Železničke stanice i kompleksa Beograd na vodi. Vrednost ovog stana nije poznata, ali prema trenutnom stanju na tržištu nekretnina, cena po kvadratnom metru u ovom delu grada se kreće od 3.000 pa do 4.500 evra, pa se postavlja logično pitanje odakle Milošu i Leticiji Eriki Jovanović toliko novca da kupe još jednu nekretninu u centru Beograda“.

Neverovatno je da su Miloš Jovanović i supruga, pored dva stambena kredita kredita kojima su opterećene njihove zarade, uspeli da između 2018. i 2023. kupe još dva stana u centru Beograda. Jedan na Vračaru od 50m2, koji vredi  najmanje 150.000 evra, i drugi na Savskom vencu od 50m2 koji vredi između 150.000 i 225.000 evra. Odakle im novac da kupe ova dva stana, kada su već imali dva kredita i dve hipoteke?

Komentar. Vrednost stana koji su Jovanovići kupili u ulici Aleksandra Glišića, se kreće između 150.000 i 225.000 evra. Problem je u tome što Miloš Jovanović nije prijavio sticanje ovog četvrtog stana Agenciji za sprečavanje korupcije, što je ozbiljan problem. Ranije sam naveo da u Izveštaju Miloša Jovanovića, koji je 2022. podneo Agenciji za sprečavanje korupcije stoji da je vlasnik 3 stana, površine 201m2 na Vračaru. Ta tri stana, vrede najmanje 603.000 evra. Kada tome pridodamo vrednost četvrtog stana, konstatujemo da su Miloš i Leticija Jovanović vlasnici 4 stana u centru Beograda, površine 251m2, koji vrede oko 828.000 evra! Ne postoji način na koji oni mogu da objasne odakle im toliki novac. Oboje, trenutno imaju velike zarade, ali to važi samo za period od 5 godina, unazad. Oboje zarađuju, 5 godina unazad 6000 evra mesečno. Dakle, za 5 godina su zaradili 360.000 evra. Ali, imaju znatne troškove, dvoje dece, dva stambena kredita, dve hipoteke itd. Pre toga su im prihodi bili znatno niži. Njihovi legalni prihodi ne mogu da pokriju iznos od 828.000 evra! Dodajmo tome i vrednost stanova sestre i majke Miloša Jovanovića, od 210.600 evra, dolazimo do toga da porodica Jovanović ima nekretnine u vrednosti od preko milion evra. Međutim, osnovano možemo sumnjati da porodica Jovanović ima još nekretnina. Može se desiti da su Miloš i Leticija vlasnici neke nekretnine u Francuskoj, čije vlasništvo nisu prijavili Agenciji za sprečavanje korupcije, zbog toga što je nemoguće detektovati tu njihovu nekretninu ili nekretnine, kao što je gotovo nemoguće dokazati da Miloš Jovanović prima, na crno, platu u DSS-u.

Neslaganje u izjavama Miloša i Leticije

Supruga Miloša Jovanovića je donedavno bila predsednica drugosrbijanskog udruženja „Topolska“. Ona je 24.9.2018. godine gostovala na TV N1 gde je govorila sve najgore o vlastima Beograda. U tom nastupu na N1 je izrekla silne neistine: „Zbog investitorskog urbanizma, zbog para se ruše zgrade koje imaju istorijsku vrednost, ne može sve da se prodaje, kulturno nasleđe i arhitektonski vredne kuće. Žao nam je što investitori diktiraju urbanizam Beograda. Ja sam Francuskinja, u Parizu to ne može tako, imamo stroge kriterijume, investitori nisu crtali grad već ljudi koji razmišljaju o svemu. Leticija Erika Jovanović kaže da joj sada život na Vračaru izgleda tužno“. Bilo je još sličnih javnih nastupa supruge Miloša Jovanovića, gde je ona govorila sve najgore o Beogradu, i vlastima Beograda, a sve najbolje o Parizu. Iznosila je neistine da je u Parizu sve divno, sve uređeno, da tako nešto, kao u Beogradu, u Parizu nije moguće.

To je sasvim suprotno onome što je Miloš Jovanović rekao, za TV „info24“ 02.05.2021.:„Budućoj supruzi sam odmah stavio do znanja da ću se svakako vratiti u svoju zemlju i istakao sam da je u Srbiji kvalitet života bolji i u smislu radnog vremena, transporta do posla pa i škole. Ako imate sreće ili šanse da koliko toliko pristojno živite od svog rada, Beograd je grad po meri čoveka, za porodicu prilično dobar grad, pet puta bolji od Pariza gde je jako teško živeti s porodicom. Svi moji prijatelji koji  imaju porodicu beže što zbog finansija što zbog te gungule i gužve pariske itd“.

Dakle, Miloš Jovanović tvrdi sasvim suprotno od svoje supruge – da je Pariz loš za život, a ne Beograd. Da je u Beogradu „kvalitet života bolji i u smislu radnog vremena, transporta do posla pa i škole“. Za razliku od svoje supruge Miloš Jovanović tvrdi da je „Beograd grad po meri čoveka, za porodicu prilično dobar grad, pet puta bolji od Pariza gde je jako teško živeti s porodicom“. Logično, istinu o Beogradu ne mogu da govore i Miloš Jovanović i njegova supruga. Ko ne govori istinu? Mi znamo, u ovom slučaju, da istinu ne govori Leticija Erika Jovanović. Ona mrzi ovaj grad, ona obožava Pariz.

Poznati portal „24sedam“ je objavio i četiri teksta o Milošu Jovanoviću i njegovoj supruzi. To su tekstovi pod naslovom „Supruga Miloša Jovanovića „zarađuje“ skoro 4.000 evra mesečno! Ima srednju školu i ne zna srpski!“ od 10.03.2023., „Supruga Miloša Jovanovića ne zna srpski, ali zna da ismeva Srbiju dok veliča Francusku: Leticiji Eriki je Vračar mnogo bitniji od Kosmeta“ od 11.03.2023., „Kako Leticija „kadrira“ za 4.000 evra mesečno: Supruga lidera DSS-a i njeni saradnici se prema zaposlenima odnose kao prema nižoj rasi!“ od 13.03.2023., i četvrti tekst od 14.3.2023. pod naslovom „„Francuski bračni par kupio stan kod Beograda na vodi: Odakle Milošu Jovanoviću i njegovoj supruzi novac da kupe peti stan u centru Beograda?“. Koga zanima neka ode na portal „24sedam“ i neka pročita te tekstove.

„Divni“ saradnici Miloša Jovanovića

O tome ko je Miloš Jovanović, govore i njegova dva najbliža saradnika. Leva ruka Miloša Jovanovića je Aleksandar Polovina, koji je poznat po tome što je 28.2.2023. pretio smrću predsedniku Vučiću. Visoki funkcioner DSS, član Glavnog odbora DSS, Aca Polovina je na društvenim mrežama postavio tekst i anketu sledećeg sadržaja: „Srbi su ubijali kraljeve i svoje i tuđe, za daleko manje od ovoga. Da li bi ubistvo potpisnika bilo pravično/preterano“. S obzirom na to da su DSS i opozicija tih dana konstantno napadali predsednika Srbije, sasvim je jasno da je Polovina mislio na predsednika Vučića u svojoj objavi. Aleksandar Polovina je aktivan i u nevladinom sektoru i osnivač je NVO Live Beograda. Polovina je jedan od najbližih saradnika Miloša Jovanovića, čovek od poverenja, čovek za specijalne zadatke. Portal „24 sedam“ je 28.02.2023. je objavio tekst o Polovini, u kome stoji „Radi se o relativno problematičnom mladiću koji je imao probleme sa zakonom još u srednjoj školi. Redovno je konzumirao marihuanu, a zbog te droge je imao problema i na ekskurziji kada su mu policijski službenici na granici sa Grčkom pronašli kanabis“.

Desna ruka Miloša Jovanovića je Uroš Janković koji je donedavno bio predsednik Izvršnog odbora DSS. Kućni je prijatelj i najbliži saradnik Miloša Jovanovića. Uroš Janković je pre tri godine osuđen pred Specijalnim sudom u Beogradu, na dve godine zatvora, zbog krivičnog dela prevare. Najbližem saradniku Miloša Jovanovića je izrečena i novčana kazna od dva miliona dinara, a sud je doneo odluku i da mu se oduzme protivpravno stečena imovinska korist od 4,5 miliona dinara. Na pitanje sudije „Da li ste kao funkcioner Agenciji za borbu protiv korupcije prijavili novac koji vam je prevareni davao?“, prvi saradnik Miloša Jankovića, Uroš Janković je u sudu rekao: „Ne, nisam računao na to kao na zaradu, nego kao na garanciju za pomoć. Na osnovu toga sam uzeo oko 74.000 evra, i pozajmicu od 13.000 evra“. Miloš Jovanović je posle izricanja presude Urošu Jankoviću ne trepnuvši izjavio da presudu svom prijatelju i funkcioneru vidi kao „ozbiljnu nestručnost ili nesavesnost sudije, neku vrstu političkog pritiska, ili i jedno i drugo istovremeno“. Miloš Jovanović poručuje, da jedni aršini važe za njega i njegovu bratiju, a drugi za građane. Miloš Jovanović kaže – moji lopovi, nisu lopovi, oni su nevine žrtve političkog pritiska.

Kada ste sve ovo pročitali, sigurno se čudite što se Francuz Miloš Jovanović i bratija, usuđuju da organizuju i najavljuju rušilački skup, baš na dan sećanja na pogrom Albanaca nad Srbima! Veliki Dušan Kovačević je lepo napisao u svojoj drami „Balkanski špijun“ sledeće: „Pa si na pet dana otišao u Pariz, a tamo si se spanđao sa nekom kurvetinom (…) Zalutao si u gustu šumu u kojoj vršljaju strani agenti. A bio si mlad, prirodno je, oćeš da jedeš, oćeš da jebeš, a to košta brate“.

Autor je poslanik i član predsedništva SNS

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s