Danas 21.4.2023. godine, zaseda Skupština Srbije, imamo 28 važnih tačaka dnevnog reda, prisutni su mnogi ministri. Poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta, kopredsednik stranke lažnih ekologa „Zajedno“, je počeo da verbalno da provocira, i da se dere sa svog mesta oko 16 i 30. Na ponašanje ga je upozoravao predsednik Skupštine g. Vladimir Orlić, ali i predsednik poslaničkog kluba SNS, g. Milenko Jovanov. Ćuta Jovanović  se ponašao bahato, bio je neprikladno odeven, u crnoj oznojenoj majici, i bio je u alkoholisanom stanju.

Posle toga je Ćuta Jovanović oko 17 i 15, došao na mesta gde sedimo mi poslanici SNS, i seo je na jedno od naših mesta. Provocirao nas je, psovao, vređao, pretio. Sve vreme Skupština zaseda. Pošto je to bilo u blizini mesta gde sedim, mogu da posvedočim sve ovo neposredno. Kolege su mi potvrdile da se osećao na alkohol. Poslanik Milan Radin je reklamirao povredu poslovnika, i ukazao na ponašanje poslanika Ćute Jovanovića. Ćuta Jovanović je pored uvreda, i psovki, da li ironično ili ozbiljno, pominjao da bi prešao u SNS, ako mu omogućimo da izgradi mini-hidroelektranu. Posle toga sedeo je tu kod nas još pet minuta, i onda je otišao.

Zamislite da neki poslanik SNS ode i sedne tamo gde su mesta opozicije, pijan, i da ih vređa, psuje i provocira. Taj bi odmah bio rastrgnut u tajkunskim medijima, i tražili bi da se tom poslaniku oduzme mandat. A Ćuti Jovanoviću i pripadnicima opozicije je izgleda sve dozvoljeno. Prete nam smrću, nasrću da nas biju, psuju nam majke, vređaju, prete predsedniku Vučiću. Setimo se da su poslanici opozicije pokušali da linčuju predsednika Vučića kada je došao u Skupštinu. Ćuta Jovanović nije isprovocirao naše poslanike, nisu mu rekli ništa uvredljivo ili sporno. Poslanice i poslanici SNS su pristojni ljudi. Kad je video da provokacija nije uspela Ćuta Jovanović se pokupio i otišao.

U svakom slučaju tako kako se ponaša Ćuta Jovanović ne sme da se ponaša ni jedan poslanik. On konstantno narušava dostojanstvo Skupštine Srbije. Izgleda da na ulaz Skupštine mora da se instalira alkotest, zbog Ćute Jovanovića. Podsećam da zloupotreba psihoaktivnih supstanci prestavlja ozbiljnu bolest. Alkoholizam je bolest koja se leči.

Autor je poslanik i član predsedništva SNS

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s