Danas je vođa Zveri, dotakao dno. Na Tviteru je objavio svoj stav, kojim je pokušao da zloupotrebi strašnu tragediju koja se dogodila u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu. Ovo što je uradio Boško Ljotić je jedan od najsramnijih primera lešinarenja nad nekom tragedijom koja se dogodila u Srbiji. Boško Ljotić je na Tvireru u 12 časova, napisao sledeće: „Država Srbija je danas prepukla! Tražili smo zapadne vrednosti u Srbiji – došle su! Dozvolili smo rijaliti nasilje u medijima – prelilo se na čitavo društvo! Pričamo o posledicama umesto o uzroku! Deca su nam ubijena – mi smo krivi! Da se više ne lažemo! Ovde mora sve da se menja!“.

Kao što vidite nema izraza sučešća, nema žaljena, samo šuplje lešinarske optužbe. Boško Ljotić za tragediju u školi krivi „zapadne vrednosti“. Besmisleno je za tragediju u OŠ „Vladislav Ribnikar“ kriviti, bili zapadne, bilo istočne, južne ili bilo koje druge vrednosti. I u Rusiji je bilo dosta slučajeva masovnih ubistava. Ovim Boško Ljotić politizuje celu tragediju bez razloga, samo zbog toga da bi pokušao da ubere neki bedni politički poen, i da započne lov na veštice – „zapadne vrednosti“. Kao sledećeg krivca, u svom slepilu, Boško Ljotić navodi „rijaliti nasilje u medijima“. Rijaliti programe je u Srbiju doveo tajkun (ovom prilikom namerno ne navodim ime) koji je tri godine bio koalicioni partner Bošku Ljotiću. I tom svom prijatelju i partneru, tajkunu, Boško Ljotić nikada nije prigovorio zbog toga što je u Srbiju doveo rialitije. Krajnje licemerno. Skaredno je da Boško pominje rialitije, zbog toga što on od Skupštine Srbije već godinama pokušava da napravi rialiti. Boško je u Skupštinu uveo nasilje. Boško Ljotić je organizovao napad na TV Pink kada su povređene novinarke Gordana Uzelac i Mara Dragović. Boško je 2017. fizički napao predsednicu Skupštine, Maju Gojković. Fizički je napao, šefa poslanika SNS, Aleksandra Martinovića. Fizički je napao 2020., kolegu poslanika Marjana Rističevića, koji otac može da mu bude. Boško je 2020. motkom razbijao ulazna vrata Skupštine. Boško Ljotić je više puta tokom 2018. godine, pozivao na nasilno rušenje vlasti. Petog decembra 2023. tri poslanika Zveri su širili nacionalnu mržnju i mizoginiju kada su vređali premijerku Brnabić. Borko Puškić je premijerku vređao po osnovu polnog opredeljenja, i po osnovu etničke pripadnosti. Rekao je da je: „Ti si ustaškog porekla, tvoji preci su ustaše“. Boško Ljotić je Premijerki rekao „Ti si Hrvatica, ustaškog porekla, ti nisi Srpkinja, mi smo Srbi“. O ovoj mržnji Zveri tada je svedočila gđa Snežana Paunović, potpredsednica Skupštine Srbije. Ona je jasno, i potresno, citirala samo jednu od uvreda Ani Brnabić koju su uputili poslanici Zveri: „Ti si ustaška lezbejka“! Boško Ljotić je 2.2.2023. učestvovao u pokušaju linča predsednika Vučića, u Skupštini Srbije. Posle toga je organizovao miting na kome je predsedniku Vučiću prećeno smrću, a policija i BIA su tog dana uhapsili snajperistu, sa snajperom, koji se uputio u Beograd, da likvidira predsednika Vučića. Zaista je bezumno da jedna ovakva moralna nula, bilo koga optužuje za bilo šta.

Iz ovog prvog Tvita vidi se šta je Bošku prioritet – lov na veštice, lešinarenje, ubiranje političkih poena. Bošku Ljotiću prioritet nije saučešće, saosećanje, žaljenje, podrška porodicama stradalih, ne nikako. To se vidi i po tome što je Boško naknadnom pameću, deset minuta posle prvog Tvita, objavio i drugi Tvit, gde se setio da treba da uputi saučešće: „Apelujem da se odmah obezbedi potrebna podrška roditeljima i deci, a porodicama nastradalih izjavljujem najdublje saučešće. Zahtevam ostavku cele Vlade, da se proglasi trodnevna žalost u zemlji i pozivam sve društvene aktere, medije i građane da se ujedinimo u zaustavljanju zla“.

Besramno je da Boško Ljotić pominje „zaustavljanje zla“. Prvo bi morao da zaustavi zlo u sebi. Naveo sam dovoljno primera i dokaza njegovog zla. Zbog toga ja pozivam sve društvene aktere, medije i građane da se ujedinimo u zaustavljanju zla koje predstavljaju Boško Ljotić i Zveri.

Što se mene tiče ja sam, po saznanju o tragediji na društvenim mrežama objavio sledeće: „Najcrnji dan. Najstrašnija tragedija. Saučešće porodicama svih stradalih“ i zacrnjenu fotografiju škole Vladislav Ribnikar. Još jednom upućujem saučešće porodicama svih stradalih u masakru u OŠ „Vladislav Ribnikar“.

Autor je poslanik i član predsedništva SNS

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s