Samo naivni mogu da veruju da se u poslednje dve nedelje događaji odvijaju slučajno. Ni slučajno! Dve tragedije od 3.5. i 5.5.2023. su bile povod koji je bio potreban planerima specijalnog rata protiv Srbije. Zapad je sebe, a pre svega EU, doveo u ćorsokak, u pogledu rata u Ukrajini. Nažalost, Zapad je sebe, takođe, doveo u ćorsokak u pogledu pregovora o KiM. Vučić je isuviše vešt i tvrd pregovarač u vezi KiM. Vučić ima isuviše jake argumente za neuvođenje sankcija Rusiji. Stoga je Zapad posegao za specijalnim hibridnim ratom. Iskoristio je dve tragedije da okrivi vlasti Srbije za njih. Organizovao je deo opozicije u tu svrhu. Omogućio im je besomučnu podršku Šolakovih medija TV N1, TV NovaS, novina Danas, NOVA, Vreme, NIN itd. i svih medija u Hrvatskoj, BiH i lažnoj državi Kosovo. Slučajno. Organizovao je masovne dojave o bombama u školama i bolnicama Srbije. Slučajno. Opozicija je od 8.5.2023. organizovala tri nasilna mitinga, i najavila je i četvrti, na dan kada SNS ima Skupštinu stranke u Kragujevcu. Slučajno. Armije SAD i NATO, baš 22.5.2023., započinju ogromnu vojnu vežbu „Defender 23“ koja će trajati do 2.6.2023. Slučajno. Vojna vežba se odvija naravno na Balkanu – u Hrvatskoj, na tzv. Kosovu, u Albaniji, Makedoniji, Crnoj Gori i Bugarskoj. U epicentru te NATO „vežbe“ je Srbija. Slučajno. U vežbi učestvuje 24.000 vojnika, plus snage NATO koje su već na Kosovu (4000) i vojske pobrojanih zemalja! U ovakvim okolnostima, napad na Srbiju, sa svih strana, bilo bi veoma lako izvesti. Da NATO dovrši ono što nije mogao 1999. godine. Slučajno? Ni slučajno!

Prvo bih poručio građanima Srbije da ne brinu. Normalna Srbija uvek pobeđuje. Kako izgleda normalna Srbija, pokazali su nam predsednik Vučić i 30.000 građana u Pančevu. Srbiji je potreban mir. Srbija će imati mir. Specijalni hibridni ratovi, besmisleno maltretiranje građana, blokade mostova i međunarodnih puteva, neće uroditi plodom. To isto su ovi isti iz opozicije radili 2018., tokom 5 meseci. To isto su isti ovi iz opozicije radili i 2020. kada su napali Skupštinu, usred epidemije. Povod za nasilje 2020. su bile glasine o merama koje nisu ni donete. Palili su, uništavali, povredili 140 ljudi. Tako ni sada nema povoda. Ne može povod za protest da bude to što je jedan poremećeni dečak ubio 10 ljudi. Pravi povod za demonstracije je nasilno osvajanje vlasti na ulici. Dve tragedije su samo izgovor, kao što su izgovor bile glasine o epidemijskim merama 2020. Strani faktor je okupio deo lidera opozicije, organizovao ih, i naložio da se ima srušiti Vučić. Razlozi – isuviše je tvrd oko KiM, i neće da uvede sankcije Rusiji. Zapadu je potrebno da Srbija brzo prizna lažnu državu Kosovo, i da pod hitno uvede sankcije Rusiji.

Sada u maju 2023. strani faktor je mnogo bolje pripremio lidere opozicije nego ranije. Naučili su ih kako da razvuku nedovoljan broj ljudi, tako da izgleda kao da ih ima mnogo više, instruirali da blokiraju mostove, doveli su im hiljade stranih državljana u Beograd. Sve uz zaglušujuću kampanju podrške, tačnije vođstva sa Šolakovih medija. U tom predvođenju i živom prenosu demonstracija TVN1 i TV NovaS su neoprezni. Tako je novinarka TV N1 19.5.2023. na mostu „Gazela“ razgovarala sa Ćutom Jovanovićem, koji je zaplitao jezikom i rekao: „Ovo nije samo protest protiv one dece koja su nastradala“. Nije ga ispravila ni novinarka, niti se sam ispravio. Da, znamo, to nije samo protest protiv one dece koja su nastradala, to je protest protiv cele Srbije! Ista novinarka TV N1 je predstavila i Hrvaticu iz Zagreba, Nikolinu Rajković „zagrebačku vijećnicu“ koju je poslao hrvatski poglavnik Plenković da blokira i maltretira Beograđane. Sačuvaj Bože. Zamislite da neko iz Beograda ode u Zagreb da ruši hrvatsku vlast? Hrvatska vijećnica Nikolina je pokazala da ne zna o čemu se radi, i da je izgubljena u vremenu i prostoru kada je rekla „a ne da se suočavamo sa stvarima sa kojima se suočavamo poslednjih mesec dana“. Dve tragedije su se dogodile 3.5. i 5.5.! Mesec dana ili 3 nedelje pre 19.5. se nije događalo ništa. Sve ovo je opozicija radila i ranije, samo lošije organizovano. Sada su bolje instruisani, ali sve to je i dalje „prdež u liftu“! Nepodnošljivo u trenutku, ali u suštini neškodljivo i beskorisno. Naravno da građani imaju pravo da protestuju. Samo ne smeju da dozvole da bilo ko manipuliše njima. Niko nema pravo da ugrožava druge, i da ometa miran život Beograđana. Čestitam građanima Beograda što nisu reagovali na nasilje opozicije.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s