Ludilu đilasovaca zaista nema kraja! Danas su još jednom objavili da su se dogovorili i da izlaze na izbore. Time su priznali da su pre 5 dana pustili lažnu vest da su se dogovorili. Drugo, juče i danas su đilasovski mediji, Nova S, Danas itd. (po Đilasovoj komandi) napali Vuka Jeremića da ne želi svog potpredsednika stranke, Zdravka Ponoša, za kandidata za predsednika Srbije. To je potvrdio i sam Ponoš u izjavi Danasu, i u intervjuu na TV N1. Đilasovski mediji cele ove nedelje objavljuju činjenice o sukobima unutar Jeremićeve Narodne stranke. A te vesti i te sukobe generiše upravo Dragan Đilas, predsednik SSP i koalicioni partner Jeremića. Potom su predstavnici đilasovske opozicije (SSP, NS, DS i PSG), danas 26.11.2021., održali konferenciju za štampu na kojoj su saopštili da izlaze na sve izbore da pobede na svim nivoima. Da je u pitanju totalno ludilo, svedoči činjenica da je na samoj KZŠ novinarka Nove S napala Vuka Jeremića po pitanju Ponoša. Jeremiću su novinarke tri puta postavljale neugodna pitanja o Ponošu. Ovaj se našao u nebranom grožđu i tvrdio je (lagao) da nije tačno da on ne želi Ponoša i da ne komentariše lažne vesti. Novine Nova S su danas objavile naslovnicu lista gde je glavni naslov: „Jeremić protiv predsedničke kandidature Ponoša!. Portal Nova S je odmah posle KZŠ đilasovaca, objavio tekst „Novinarka Nove.S rešetala Jeremića pitanjima o Ponošu“!?! Sve ovo je učinjeno po Đilasovom nalogu. Sve svedoči o ludilu đilasovaca. U trenutku kada su potpisali sporazum o zajedničkom nastupu na izborima, i kada drže zajedničku KZŠ, oni jedni drugima podmeću, šutiraju se ispod stola. Svako normalan bi im rekao da nisu dobro započeli kampanju. Što se grbo rodi, vreme ne ispravi! Rasulo u opoziciji se nastavlja i nema mu kraja! Čini se da đilasovsko jeremićevski deo opozicije može da generiše jedino negativnu energiju, da proizvodi rasulo i bezidejnost.

Uz sve ovo, uz kisele osmehe danas na KZŠ novi koalicioni partneri su širili neumeren i lažni optimizam, što đilasovski mediji objavljuju uz naslove: „Idemo na izbore da pobedimo na svim nivoima“. Ovde vidimo niz problema i nedoslednosti. Prvo se postavlja pitanje ovim strankama  – Zbog čega ste onda bojkotovali izbore 2020.? Ove stranke dve godine vrište da su u Srbiji tako loši izborni uslovi da je jedino rešenje bojkot. E sad, odjednom, doneše odluku da izlaze na sve izbore da bi pobedili na svim nivoima!?! Dakle, sada su po njima, izborni uslovi odlični, pa izlaze na izbore da pobede. Usput, izborni uslovi zaista jesu odlični, ali to samo govori o tome da je odluka ovih stranaka da bojkotuju izbore 2020. bila pogrešna. Sada su to priznali.

Drugo. Formalno, sporazum o koaliciji su potpisali: Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Pokret slobodna Srbija, Pokret za preokret, Građanska platforma, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara i Udruženi sindikati Sloga. Od svih ovih 9 patuljastih ikebana stranaka i grupa građana, samo 4 stranke imaju rejting koji mere agencije za istraživanja javnog mnjenja, a to su SSP, NS, DS i PSG. Svi ostali – imaju potpuno beznačajan rejting. Po poslednjem istraživanju agencije Faktor plus od 31.102021. rejting stranaka na nivou Srbije je: SNS-58,3%; SPS-9,4; SSP-5,4; DSSPOKS-4,3; DJB-3,4; Zavetnici-2,9; NS-2,7:Ž; DS-1,9; Zeleni-1,8; PSG-1,5; Dveri-1,5; SRS-1,4; i JS-1. Na nivou Beograda rejting stranaka je: SNS–44,3%; SSP9,7; SPS-7; NDBG-6,4; DJB-3,9; DSS POKS-3,1; NS-2,9; Zeleni-2,7; Zavetnici-2,5; DS-2,4; PSG-2; Dveri-1,3; SRS-1,1. Kao što vidite četiri najbitnije stranke đilasovske koalicije u Srbiji imaju 11,5%, a u Beogradu 17,5%. Dodajmo ovoj koaliciji na konto ostalih 5 minijaturnih grupa građana, 1,5 odsto i vidimo da đilasovska koalicija ima oko 13 odsto na nivou Srbije, a oko 19 odsto na nivou Beograda. Kada to znamo, a to potvrđuju i istraživanja agencije „Ipsos“, onda se nameće pitanje ovim strankama: Uz ove rejtinge, ove gafove, uz ova podmetanja jednih drugima – kako mislite da pobedite na svim nivoima? Kada se vide rejtinzi ovih 8 strančica (i jednog nereprezentativnog sindikata) vidi se da se radi o patuljcima s naslovnih strana! Ovih 9 patuljaka su džinovi samo u đilasovskim medijima. U stvarnosti oni su patuljci. Patuljaste ikebana stranke. To sasvim liči na onu bajku o „Snežani i sedam patuljaka“ (i zloj vili Grdani). U našoj stvarnosti ova bajka se zove „Đilas i sedam patuljaka“ (i sindikat za silovanje). Još jednom da ponovim, rejtinzi ovih 9 činilaca koalicije su na nivou Srbije: SSP-5,4%; NS-2,7:Ž; DS-1,9; PSG-1,5; Pokret slobodna Srbija-0,3; Pokret za preokret 0,3; Građanska platforma-0,3; Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara-0,3; i Udruženi sindikati Sloga-0,3. Ukupno 13 odsto.

Treći problem. Tri glavne stranke ove koalicije su nekada bile deo jedinstvene i vladajuće DS. Sada su se ponovo ujedinili. A upravo su Đilas, Jeremić i Lutovac glavni grobari nekadašnjeg DS. Uz to Jeremić i Đilas se neopisivo mrze, i ovih dana Đilas radi sve da rasturi stranku svog koalicionog partnera Jeremića!?! Postavlja se pitanje, zbog čega ste se razilazili, kada se sada ponovo udružujete? I kako mislite da vam bilo ko veruje, kada već na početku svoje koalicije, jedni drugima radite iza leđa? Uz sve ovo, ove stranke su od 2018. bile u dva saveza – SZS i UOS. Oni sami su te saveze rasturili svojom neslogom i sukobima. Kako sada misle da će praktično isti savez, sa gotovo istim činiocima, da uspe? Već su jednom poraženi na beogradskim izborima 2018. (Đilas, Jeremić, PSG, Sloga…).

Četvrti problem je to što ove stranke obmanjuju javnost da su jedina opozicija u Srbiji. Izlišno je, ali ponoviču da istraživanja javnog mnjenja kao releventne opozicione stranke vide i DSS POKS-4,3%; DJB-3,4; Zavetnike-2,9; Zelene-1,8; Dveri-1,5; SRS-1,4; i JS-1, a na nivou Beograda i NDBG-6,4%. Uz to Zeleni upadljivo rastu, a to važi i za NDBG na nivou Beograda. I jedni i drugi rastu na račun Đilasove koalicije. Stoga su potpuno besmislene izjave Đilasa, Jeremića, Marinike i Lutovca, da će da pobede na svim nivoima izbora!?! Kada se imaju u vidu uspesi vlasti na svim poljima (najnovije – najniža cena gasa u Evropi, i davanja budućim porodiljama, trudnicama i uopšte roditeljima novorođenih) i uspon Zelenih, perspektiva Đilasove koalicije je mračna. Zasluženo!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s