Juče i danas su lažni ekolozi, ekolozi od juče, pokazali svoje pravo fašističko lice. Bez razloga su blokirali autoputeve, saobraćajnice, mostove. Čist hir. Izborna kampanja. Juče su hteli i da spreče održavanje Skupštine SNS na Novom Beogradu u Hali sportova i u Areni. Nisu uspeli. U Beograd je došlo oko 50.000 građana, članova i simpatizera SNS iz cele Srbije. Lažni ekolozi, nisu odlučili samo da blokiraju Beograđane, već i Novosađane i građane drugih gradova. Lažnim ekolozima je blokiran mozak! Verovatno je blokade naložila njihova pokroviteljka Viola fon Kramon, evroposlanica, zastupnica lažne države Kosovo, koja dolazi u Srbiju stalno i podržava lažne ekologe, čime se meša u unutrašnje poslove Srbije. Verovatno im je to naložio Dragan Đilas, koji stalno priziva haos u Srbiji. I koji je juče toliko kukao zbog toga što su privođeni nasilnici iz SSP. Možda im je to naložila i Rokfelerova fondacija?

Inače blokatora je u Beogradu bilo samo nekoliko hiljada, u drugim gradovima mnogo manje. Ekoološi su blokirali autoput i gazelu sa nekoliko stotina ljudi. U Novom Sadu su kamenovali policiju, u Šapcu su napadali mirne građane, u Beogradu su napadali autobuse koji su dolazili na skup SNS. Najgadnije je bilo u Šapcu. Tamo se na snimku vidi građevinska mašina jedne kompanije, bager koji ide negde da radi, koji prevodi kolonu vozača, na javnom putu, i svi oni mirno i polako, pokušavaju da prođu putem koji blokira nekoliko desetina ekohuligana. Na kraju se ekoološki huligani, batinaši, penju na bager i njih troje krvnički tuku građevinskog radnika-vozača, kome nanose teške telesne povrede. Ovakav primitivizam i nasilje nisu skoro zabeleženi u skorijoj istoriji političkog života.

A da ovo podržavaju i tajkuni Đilas i Šolak, svedoči histerična pomama u pozivanju na blokade Beograda i Srbije, koja dopire sa đilasovskih medija već dva dana. Setimo se mračne prošlosti kada je Hitler prvo doneo zakone kojima je Jevrejima sprečavao čak i slobodno kretanje, a ukoliko bi to Jevreji  kršili, onda bi ih tukli Hitlerovi batinaši! Tako su na našu političku scenu stupili lažni ekolozi, a pravi hitlerčići, batinaši!

Kada su videli da su ipak uspeli da izazovu haos u Beogradu, ekoološi su se odmah, i juče i danas, posvađali oko političkog izbornog kolača. Ovde je potrebno objašnjenje. Na đilasovsko-ekoološko  biračko telo trenutno puca čak pet političkih grupacija-kolonica. Prva je formirana, i to je Đilasova koalicija. Drugu kolonicu čine AKCIJA – Otvorena građanska platforma (Zelenović) i Ekološki ustanak (Ćuta Jovanović). Treću kolonicu čine „Ne davimo Beograd“ i „Politička platforma Solidarnost“. Četvrtu kolonu čine nove, navodno ekološke grupe predvođene pokretom „Kreni – Promeni“ i „Eko stražom“. Petu kolonicu čine SDS Borisa Tadića, NOVA i GDF. Što bi narod reko, mala bara mnogo krokodila. Ovih pet kolonica puca na isto, ograničeno biračko telo dela opozicije, i neminovno će se žestoko sukobljavati. Jednostavno rečeno, ovaj deo levog opozicionog biračkog tela je voma ograničen i mali, te nema dovoljno glasova da svih 5 kolonica pređe cenzus. Na nivou Srbije cenzus mogu da pređu dve kolonice, a na nivou Beograda tri. I čini se da je najživahnija kolonica „Kreni – Promeni“ i „Eko straža“ koja je organizovala jučerašnje i današnje proteste, i privukla pristojan broj mladih. Mana ove grupacije je što je nepoznata izvan Beograda, a prednost je što su novi i mladi (finansira ih Fondacija Rokfeler!). Đilasova prednost je to što ima enormno mnogo para, a mana mu je što je ekstremno kompromitovan. Zelenović i Ćuta su negde na sredini između ove dve grupacije. Čini se da najmanje daha imaju večiti gubitnici – Ne davimo Beograd i grupacija oko SDS.

Da će se ove grupacije napadati, potvrđuju i jučerašni i današnji dan. E danas i juče su se ti krokodilčići (ili krokodileje) posvađali i zakazali čak dva ekološka skupa. Prvi su zakazali „Kreni – Promeni“ i „Eko stražom“ u podne 28.11.2021. Drugi su zakazali Zelenović i Ćuta Jovanović u 18 časova. Potom su ovi iz „Kreni – Promeni“ i „Eko straže“, odmah udarili na Ćutu i Zelenovića i pozvali ih da ne zakazuju protest ispred Skupštine Srbije, kako ne bi razvodnili već zakazan protest „Eko straže“. Ovi su ostali pri svome.

Kao što vidimo ovih 5 grupacija je teoretski gledano prilično kompatibilno. Svi su leve orijentacije, pucaju na mlade, vode poreklo iz DS, itd. Zbog toga bi mogli zajedno da nastupe na izborima. Međutim, oni se međusobno ne podnose, svi umišljaju da su najjači i da će ostalima pokupiti glasove. Dodajmo, da na to biračko telo delimično računa i DJB. Stoga će predizborna „tuča“ među njima biti žestoka. Žrtve će biti, pre svega građani Beograda, kojima će ometati svakodnevni život. Kako niko od njih nema program, nema konstruktivne ideje – jedino rešenje im je destrukcija i haos. Ko preživi, pričaće!

Autor je član predsedništva i narodni poslanik SNS

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s