Sažetak: Vladeta Janković želi da sruši „K-Distrikt“ prelepo naselje gde živi i radi 3000 ljudi (tamo živi 800 dece). Janković vređa stanare Beograda na vodi. Vladeta Janković laže da nije podržao Tomislava Nikolića. Vladeta Janković priznaje da ga Koštunica nije podržao.

Vladeta Janković je 17.2.2022. dao intervu listu „NOVA“ i istoimenom sajtu. Naslov intervjua je: „Imam tim od 19 ljudi, moj slogan – „Istina leči““. Da ne bih dužio ukazaću na nekoliko spornih stvari u intervjuu. Šokantna je najava Vladete jankovića da želi da sruši pola Dorćola- tj. novo naselje podno Kalemegdana.

Najava rušenja naselja „K-Distrikt“

Vladeta Janković i posle svih skandala sa najavama rušenja spomenika Stefanu Nemanji i indirektno, Beograda na vodi, u intervjuu za „NOVU“ krajnje šokantno, direktno i nedvosmisleno najavljuje rušenje celog jednog novog naselja na Dorćolu – naselja „K-Distrikt“ koje ima oko 600 stanova, i nekoliko poslovnih zgrada. Tu stanuje oko 2500 građana, a radi njih oko 500. Evo šta kaže mržnjom zaslepljeni Vladeta Janković: „mnogo bih dao da se, bez obzira na cenu, ne samo zaustavi gradnja nego doslovno sruši sve što je do sada izgrađeno na stambenim blokovima podno kalemegdanske tvrđave, jer mislim da je u pitanju uvreda naneta Beogradu i kriminalno nasilje nad onim što su njegova istorija, lepota i simbol“. Neverovatno! Vladeta Janković želi da sruši prelepo naselje gde živi i radi 3000 ljudi, i da ih ostavi bez krova nad glavom, i bez radnih mesta. U naselju „K-Distikt“ živi oko 800 dece, naših mališana. Njima rušilački nastrojeni elitista Vladeta Janković želi da sruši domove! Zemljo otvori se!

„Istina leči“

Vladeta Janković kaže da će njegov izborni slogan biti „Istina leči“. Pogrešan slogan! Zbog čega? Vladeta Janković bi prvo morao sebe da izleči istinom o sebi i istinom o svom mentoru Đilasu. Dok to ne uradi, neka nam ne prodaje „frazu“ „Istina leči“.

Evo nekoliko lekovitih istina o Vladeti Jankoviću. Doveo je Rio Tinto u Srbiju 2001. kada je bio ambasador u Londonu, gde je sedište Rio Tinta. Učestvovao je u smenjivanju Đilasa, njegovu vlast je nazivao pljačkaškom, a Đilasa garniturom, o kojoj ne misli ništa dobro. Od 1995. do 2021. imao je stav da u BiH nije počinjen genocid nad muslimanima. Od početka 2022. prihvata Đilasov i Marinikin stav i optužbu da su Srbija i srpski narod počinili genocid u BiH. Tvrdi da nije kvalifikovan za mesto gradonačelnika. Preti da će da ruši ili izmešta spomenik Stefanu Nemanji. Preti da neće da gradi metro. Građane vređa i naziva ih banditima, botovima i paščadi. Ponižava građane Marinkove bare i Borče. Preti da će da ruši „K Distrikt“ novo naselje podno Kalemegdana.

Evo nekoliko lekovitih istina o Đilasu. Izazvao je strašno porodično nasilje, kada je napao bivšu suprugu i njene roditelje, u prisustvu dece. Nezakonito je izgradio objekat za svoj rialiti „Veliki brat“ na zemljištu dečije ustanove „Pionirski grad“. Desetinama hiljada Roma je sravnio kuće sa zemljom, a onda ih potrpao u kontejnere po šumama na obodima grada, a sve za potrebe drugog tajkuna koji je gradio na mestima gde su živeli Romi. Kada je smenjen ostavio je dug Beogradu težak 1,2 milijarde evra. Dok je obavljao 3 državne funkcije, njegove kompanije su stekle profit od 619 miliona evra. Đilasovi jurišnici su palili knjige Gorana Vesića. Đilasa je kukavica koja nema hrabrosti da se kandiduje ni za jednu funkciju na ovim izborima, neće biti ni poslanik, ni gradski odbornik, niti će se kandidovati za predsednika Srbije. Đilas ima 68 miliona evra, na 53 računa u 17 država! Đilas je u Vašingtonu, sve Srbe na Kosovu i Metohiji, nazvao kriminalcima.

Tim 19

G. Janković u intervjju od 17.2.2022. najavljuje da će u ponedeljak 21.2.2022. predstaviti svoj tim od 19 osoba. Samo tri dana ranije Janković je najavio da će njegov tim imati 15 ljudi, ali da će taj broj biti redukovan. Kako je sada odjednom taj redukovani tim narastao na 19 ljudi? Evo „tima“ koji je Vladeti Jankoviću sastavio Đilas. Đilas je prvi član tima. Sledećih 14 su bliski saradnici Dragana Đilasa: Aleksandar Bijelić, Zvonimir Nikezić, Bojan Milić, Aleksandar Stamenković, Nenad Milenković, Dejan Čokić, Vojislav Janošević, Danilo Bašić, Novak Filipović, Milutin Bakić, Milan Dabović, Vladimir Jovanović, Dušan Jeremić, Branko Janković. Sam Vladeta Janković je govorio da želi u svom timu Dragoljuba Bakića. Iz javnih nastupa Jankovića da se zaključiti da on u svom timu želi i  Gorana Markovića, Stašu Zajović, i nekog tenisera koji ne voli Novaka Đokovića (Rodžer Federer).

Slika na kojoj se nalazi tekst

Opis je automatski generisan

Marinkova bara

Vladeta Janković u svom intervjuu kaže da bi: „posebno voleo da se susretne sa žiteljima Marinkove Bare, kojima, čini se, duguje izvesno objašnjenje“. Stanovnicima Marinkove bare, Vladeta Janković ne duguje „izvesno objašnjenje“ već izvesno izvinjenje! Međutim, kako je Janković, arogantni i bahati elitista, on stanovnicima Marinkove bare može da ponudi samo „izvesno objašnjenje“!

Podrška Tomislavu Nikoliću

U intervjuu Vladeta Janković iznosi jednu otvorenu neistinu i kaže: „kad je Nikolić izabran učinio sam sve da mu se ne pruži podrška“. To je čista laž. Pred drugi krug predsedničkih izbora 2012., sredinom maja je zasedalo Predsedništvo DSS. I g. Janković i ja smo bili članovi predsedništva. Odluka o podršci Tomislavu Nikoliću je doneta jednoglasno. Vladeta Janković nije rekao ni reč protiv SNS i Tomislava Nikolića, ili protiv podrške njemu. Glasao je za podršku Tomislavu Nikoliću. Za podršku Tomislavu Nikoliću su glasali i Sanda Rašković Ivić i Siniša Kovačević, sada potpredsednici stranke Vuka Jeremića. Ja sam direktan svedok, a svedoka ima još 20.

Vređanje stanara Beograda na vodi

Vladeti Jankoviću nisu bile dovoljne insinuacije da želi da sruši Beograd na vodi, već je u svom novom intervjuu, izvređao sve brojnije stanovnike Beograda na vodi. On je rekao: „Inače, čitav taj ružni kompleks ostaće kao spomenik opranom novcu i stanište novoobogaćenih skorojevića“. Zaslepljen mržnjom Janković bez razloga vređa hiljade stanara Beograda na vodi. On ne shvata da je znatno porastao standard u Srbiji u poslednjih 10 godina, i da stanove u Beogradu na vodi kupuju i prosečni građani.

Janković priznaje da ga Koštunica nije podržao

U intervjuu listu „„Nedeljnik“ pre deset dana, Vladeta Janković je vrlo lukavo insinuirao i obmanjivao javnost da je dobio podršku za svoju kandidaturu od Vojislava Koštunice. Janković je stvarao utisak da Koštunica stoji iza njega (ne stoji!). Sve to je bila zloupotreba i potreba Jankovića da se „ogrebe“ o Koštunicu, kao što su to uradili i mnogi drugi pre njega. Ta obmana je značajna zbog toga što je uzeta kao naslov intervjua, koji će kroz prenošenje od strane đilasovskih medija postati glavna tačka intervjua. Naslov intervjua, koji se nalazi i na naslovnoj strani „Nedeljnika“ je bio: „Koštunica mi je pomogao da donesem odluku“. Na pitanje novinara Nedeljnika da li ga je Koštunica podržao u odluci da prihvati kandidaturu Janković ne odgovara sa „DA“, već je rekao: „Mnogo mi je pomogao da donesem odluku“. Ta rečenica ne znači ništa. Da je Koštunica podržao Jankovića ovaj bi odgovorio „DA“ ili „da, podržao me je“. Istina je sledeća – KOŠTUNICA NIJE PODRŽAO JANKOVIĆA! To sam tvrdio tada (ja imam normalnu komunikaciju sa Vojislavom Koštunicom, ne prečesto, već onda kada je potrebno). Sada su se moje tvrdnje ispostavile kao tačne. Sada u intervjuu za „NOVU“ Janković priznaje: „Koštunica, (…) ni u jednom trenutku nije rekao šta misli da treba da odlučim. I uopšte, u slučajevima kakav je bio moj, odluku na kraju mora doneti čovek sam, kao što sam mora da se suoči sa svim njenim, dobrim i rđavim, posledicama“. Kao što vidite Janković sada priznaje da ga Koštunica nije podržao i da nije izneo svoje mišljenje ili stav o kandidaturi Vladete Jankovića.

Na kraju, posle Jankovićeve najave da će rušiti novo dorćolsko naselje „K-Distrikt“  tvrdim da Vladeta Janković nije ni dostojan ni dorastao da bude kandidat za gradonačelnika!

Autor je poslanik i član predsedništva SNS

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s