1.Kakav rezultat SNS očekujete na republičkim i beogradskim izborima 3. aprila?

Najbolji izborni rezultati su oni koji su u skladu sa rezultatima rada za Narod i Državu. Zbog toga SNS postoji – zbog Naroda i Države! Rezultati predsednika Vučića i SNS su fantastični u poslednjih 10 godina. Srbija je uzdignuta iz pepela, Srbija je uspravljena, narod živi mnogo bolje nego do 2012. Rezultate uzdizanja Srbije građani vide širom Srbije, a mogu ih videti onlajn, u Programu SNS za celu Srbiju – na fantastičnom sajtu „Dela govore“ na kome se nalazi Interaktivna mapa Srbije, na kojoj se vidi šta je postignuto u prethodnom periodu, i u fenomenalnoj brošuri „Uradili smo zajedno“ u kojoj su predstavljeni rezultati u uzdizanju, gradnji  i napretku Srbije. Navešću samo deo rezultata. Prosečna zarada u Srbiji je 610 evra. Prosečna zarada u Beogradu je 741 evro. Nezaposlenost je smanjena sa 25%(2012.) na 10% (2021.)! Izgrađene su stotine kilometara novih autoputeva! Srbija je prva po broju stranih direktnih ulaganja. Od 2012. Srbija je privukla 21 milijardu evra. Izgrađen je Balkanski tok, gasovod od 403 km. Koridor 10 je završen posle 50 godina. Izgrađen je autoput „Miloš Veliki“ – Beograd–Čačak-120km. U toku je izgradnja 10 auto puteva. Izgrađena su 2 ogromna mosta. Most na reci Vrla –Vladičin Han. Drugi most je novi Žeželjev most koji posle 23 godine ponovo krasi Novi Sad. Rešen je problem deponije u Vinči. Tu su i „Beograd na vodi“, nove Kovid bolnice, izgrađen KBC Niš, Klinika za interne bolesti u Vojvodini, Kamenica 3, KCV, novi DZ Borča, novi KC Srbije, nova pruga BG-NS (200km/h), KBC Zemun, obnovljena „Tiršova“, rekonstruisane su bolnice u Pirotu, Gornjem Milanovcu, Loznici, Smederavskoj Palanci, Vrbasu, Leskovcu, Aranđelovcu, Prokuplju, rekonstruisani Narodni muzej i MSU, spomenici Stefanu Nemanji i Bori Pekiću, Trg Republike, Zakon o ćirilici, ogromna pomoć građanima zbog Korone, 100 evra svim punoletnim građanima,2×100 evra pomoći mladima, 2×60 evra nezaposlenima. 20.000 dinara pomoći penzionerima, 10.000 dinara zdravstvenim radnicima, 60 evra pomoći svim građanima Srbije, velike demografske populacione mere, finansijska pomoć porodiljama za prvo dete 100.000 dinara, za drugo dete – 10.000 dinara mesečno-dve godine, za treće dete –12.500 dinara mesečno u toku 10 godina, a za četvrto 18.000 dinara tokom 10 godina. Roditeljima novorođenih država poklanja do 20.000 evra pomoći za gradnju kuće ili kupovinu stana. Zbog toga očekujem gotovo dvotrećinsku podršku građana u Srbiji, i gotovo većinsku u Beogradu (oko 50 odsto). Međutim, za to se moramo izboriti. Kampanja će biti teška. Svi su protiv SNS. Videli smo to na referendumu. Opozicija sprema najprljaviju kampanju ikada.

2. SNS je u rekordno kratkom roku sakupio potpise za predaju izborne liste. Da li i to govori o podršci građana naprednjacima?

Da, tako je. Iako smo uvek munjevito prikupili potpise, ovaj put je bilo još munjevitije. Nikada veće gužve u prostorijama SNS. Divna podrška, ogromno hvala građanima, simpatizerima i članstvu. Svi oni znaju da će se uzdizanje Srbije nastaviti i u narednim godinama shodno planovima “Srbija 2025” i “Beograd 2030” koji npr. predviđaju: završetak brze pruge Beograd-Budimpešta, brzu pruga Beograd- Niš-granica, metro u Beogradu, završetak izgradnje Prokopa i nove autobuske stanice, novi savski most, obilaznicu oko Beograda, kliniku „Tiršova 2“, izgradnju Nacionalne veletržnice, novu zgradu Muzeja grada Beograda, izgradnju 5 fabrika za prečišćavanje otpadnih voda u Beogradu, izgradnju fabrika za prečišćavanje otpadnih voda u svim većim gradovima, fabriku vakcina, Nacionalni stadion, obilaznicu oko Beograda, Linijski park u Beogradu itd.

3. Kako komentarišete tvrdnje opozicije da su veoma blizu pobede na izborima u Beogradu?

Te istovetne neistine je Đilas iznosio i 2018. godine, pa je potučen do nogu. Njegova tadašnja koalicija, istovetna ovoj, tada je osvojila 18,9%, a SNS 45%. Ovih dana Đilasa i bratiju, demantuje čak i njemu blizak istraživač javnog mnjenja, Đorđe Vukadinović (NSPM) koji kaže da je vlast favorit u Beogradu. To kažu i ostale agencije. Pre neki dan je Đilas napao svih osam postojećih agencija za istraživanje javnog mnjenja, jer mu se ne dopadaju rezultati njihovih istraživanja, koji beleže pad rejtinga njegove koalicije, zbog destruktivnih izbornih poruka. Može jedna agencija da pogreši, ali je nemoguće da svih osam agencija za istraživanja greše, a da je samo Đilasova (nepostojeća i neimenovana) agencija u pravu!  

4. Kandidat za gradonačelnika dela opozicije je Vladeta Janković. Nekada ste sa njim sarađivali u DSS-u, da li vas je iznadilo njegovo prihvatanje kandidature i kako procenjujete njegove šanse za mesto gradonačelnika?

Poznajem g. Jankovića 30 godina. Tužno je što je u 82. godini života postao Đilasova marioneta. Uzrok tome je to što ga je mržnja pojela. To se vidi iz njegovih medijskih nastupa poslednjih godina. Nije me iznenadilo to što je prihvatio kandidaturu, zbog toga što je postao ideološki blizak Đilasu i Mariniki. Iznenađuje me to što je on time u blato bacio 2 decenije svog prethodnog delovanja. Janković je za manje od mesec dana, pokazao fantastičnu nedoslednost i licemerje, kada je stao iza dijametralno suprotne politike od one koju je zastupao dve decenije (sada zastupa optužbu da su Srbi počinili genocid u BiH, desničar je, a kandidat levičarske stranke, učestvovao je u smenjivanju Đilasa, njegovu vlast je nazivao pljačkaškom, a Đilasa garniturom o kojoj ne misli ništa dobro). Sada je deo Đilasove garniture. Drugo, Janković je težak plućni bolesnik, i ima 82 godine. Tačno je da Srbija stari, a Beograd još više, ali to ne znači da gradonačelnik Beograda treba da bude metuzalem poput Jankovića. Svaka čast svim dičnim starinama, ali Beogradu je potreban operativac, koji će da skoči i poskoči, da stigne u svaki kraj grada i da upravlja složenim gradskim sistemima. Predsednik SAD je najbolji primer kako metuzalem nije pogodan za izvršnu funkciju. Hvata ga dremka usred govora, baguje, pravi gafove, demantan je, sapliće se i pada svaki čas. Takođe, Janković nema ni najmanjeg iskustva u upravljanju velikim komunalnim sistemima, ili u radu u lokalnoj samoupravi. To i sam priznaje i ponavlja da nije kvalifikovan za mesto gradonačelnika! Zbog čega se onda kandidovao?

Da stvar bude gora, penzioner Janković, kandidat sa podrškom najjače opozicione koalicije, već tri nedelje pravi strahovite faulove, i ne prestaje sa tim. Negativna sinergija Đilasa, Ponoša i Jankovića je tolika da su sve istraživačke agencije to zabeležile kao pad rejtinga. Još gore, Janković je lansirao niz destruktivnih poruka koje su odjeknule u Beogradu. Vladeta Janković preti da će da ruši ili izmešta spomenik Stefanu Nemanji, preti da će da stopira metro, građane vređa i naziva ih banditima, botovima i paščadi, ponižava građane Marinkove bare i Borče. Da ne namarava da prestane sa destruktivnim porukama, Janković pokazuje u intervjuu listu „NOVA“ gde preti da će da ruši „K-Distrikt“, novo, prelepo, dorćolsko naselje podno Kalemegdana, u kome živi 2500 građana (800 dece). Janković u ormaru ima toliko kostura, da je samo pitanje dana kada će početi da ispadaju iz njega, i dodatno ga kompromituju (npr. izvesno znam, a to je i logično, upravo je Janković doveo „Rio Tinto“ u Srbiju 2001. kada je bio ambasador u Londonu, gde je sedište „Rio Tinta“ – to mu je bilo u opisu posla). Da Janković, ne daj Bože, postane gradonačelnik, srušio bi više Beograda nego nemački fašisti 6. aprila 1941.

5. Vladeta najavljuje izmeštanje spomenika Stefanu Nemanji u slučaju pobede. Otkuda ta mržnja opozicije prema ovom monumentalnom spomeniku?

Već sam odgovorio na veći deo ovog pitanja. Mržnja Jankovića, Đilasa, Marinike i bratije je odraz nemoći. Što veća mržnja, to veća nemoć. To je i odraz uspešnosti vlasti. Što su veći uspesi vlasti, veća je njihova mržnja. Spomenik Stefanu Nemanji predstavlja simbol uspešnosti predsednika Vučića i SNS.

6. Režiser Goran Marković je javno nipodaštavao stanovnike Marinkove Bare i Borče. Da li su ovakvi istupi predstavnika opozicije zapravo svojevrsni autogolovi?

Nije samo Marković to radio. U toj emisiji, to je radio i Vladeta Janković, klibereći se kao lud na brašno, povodom sramnog izlaganja Markovića. Do sada su u ovih mesec dana sebi zabili toliko autogolova, da su se ukopali do kraja kampanje.

7. Grupacija oko Dragana Đilasa najavljuje već danima da će rezultate izbora da brane na ulici! Šta to oni znaju što svi drugi ne znaju?

Oni znaju da gube izbore, neminovno. Stoga prave izlaznu strategiju, koja podrazumeva nasilje. Pokušaj izazivanja “Majdana”, libijskog ili sirijskog scenarija. To su pokušali i posle izbora 2020., u julu te godine, kada su napali Skupštinu Srbije i 6 dana izazivali nemire ispred Skupštine. Srećom, imaju tako malu podršku, da im ništa neće poći za rukom. Leći će na rudu, kao i posle izbora 2018.

8. Da li te zadovoljni izborom Aleksandra Šapića za nosioca liste za gradske izbore?

Izuzetno sam zadovoljan. SNS je u poslednjih 9 godina pokazala kakav je gradonačelnik potreban Beogradu. Siniša Mali (49) i Zoran Radojičić (58) su živi dokazi toga – iskusni, sposobni, ugledni, u najboljim godinama. Njihov uspeh je postignut i zbog toga što su bili u sinergijskom tandemu sa izvanrednim Goranom Vesićem (53)-(menadžer, zamenik, bio u Đinđićevom BG timu 1996.). Uspeh je postignut i zbog toga što su oni predvodili veliki tim profesionalaca iz SNS. SNS je i ovaj put ponudila pravog čoveka za kandidata za gradonačelnika. Aleksandar Šapić (44) je sportska legenda vaterpola, sposoban, iskusan u vođenju grada, opština i komunalnih sistema (bio pomoćnik gradonačelnika i predsednik opštine Novi Beograd). Osim ugleda i iskustva, Aleksandar Šapić je snažan i energičan čovek, ali pomirljiv i pitom. On je čovek ujedinjenja i konstruktivnih rešenja. Takođe, iza njega stoji tim SNS, I izvanredni rezultati SNS u Beogradu u poslednjih 9 godina.

9. Očekujete li da Aleksandar Vučić bude kandidat SNS na predsedničkim izborima i ko bi mogao da bude kandidat ukoliko on odluči da se ne kandiduje?

Ta odluka će biti doneta na Glavnom odboru SNS, kroz par nedelja. Nadam se da će predsednik Vučić odlučiti da posluša glas naroda, koji ogromnom većinom želi da Srbiju u narednih 5 godina i dalje vodi predsednik Vučić. Predsednik Vučić je doveo do toga da u Srbiji vlada meritokratija. Vladavina najsposobnijih. SNS je zlatni presek ovog naroda. Naš narod je so ove zemlje. Kćeri i sinovi običnih građana –  to su oni koji otkrivaju Ameriku, ginu kod Termopila, umiru na krstovima, osvajaju kosmos. Predsednik Vučić je bio političar. Danas je Državnik. Predsednik Vučić je otac jedne nove, bolje Srbije koju je izgradio za ovih 10 godina. Predsednik Vučić uzdiže Srbiju, gradi Srbiju, vakciniše Srbiju, leči Srbiju. Leči prošlost u sadašnjosti, radi budućnosti. Zajedno možemo sve!

10. Kako vidite Srbiju posle 3. aprila?

Nadam se da neće biti rata u Ukrajini, zbog toga što bi taj rat ekonomski pogodio sve zemlje Evrope. Srbiju vidim u skladu sa planovima SNS “Srbija 2025” i “Beograd 2030”. To konkretno znači da će prosečna plata u Srbiji 2025. biti oko 900 evra, a prosečna penzija oko 400 evra. Pametnom dosta! SNS i predsednik Vučić imaju – imamo – „legitimitet delovanja“ i na tome je zasnovana podrška Naroda. SNS i predsednik Vučić – vlasti Srbije, isporučuju građanima očekivane dobrobiti. Možemo upravljati Državom samo dok isporučujemo građanima tu dobobit, samo dok imamo ekonomske rezultate. Jedino Srpska napredna stranka poseduje „vezivno tkivo“ sa narodom. Zajedno možemo sve!

11. Kada možemo da očekujemo neke vaše nove pesme ima li mesta poeziji u ova teška vremena?

Povremeno pišem kratke šaljive političke pesmice. Evo jedne:

Deset malih đilasovaca

Deset malih đilasovaca otišlo u krevet,

jedan se upiškio, ostalo ih devet.

Devet malih đilasovaca šeta tamo amo,

jedan drogu probao, osta osam samo.

Osam malih đilasovaca šeta svaki dan,

jedan ne hte dalje, osta ih sedam.

Sedam malih đilasovaca izgubilo svest,

jedan ih izdade, pa ih osta šest.

Šest malih đilasovaca gleda ose let,

osa jednog ubode i osta ih pet.

Pet malih đilasovaca iza ugla viri,

jednog prpa uvatila i osta ih četri.

Četir mala đilasovca dave se sad svi,

jednog voda progutala i osta ih tri.

Tri mala đilasovca nesrećna su sva,

jednog sreća izdade i osta ih dva.

Dva mala đilasovca jure čitav dan,

jedan se ukakio, pa osta jedan.

Jadan mali Đilas osta sam i bedan,

oće da se besi, ne osta nijedan.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s