Đilasovoj marioneti, kandidatu za gradonačelnika Vladeti Jankoviću, Đilas je prekjuče predstavio tim koji mu je sastavio od radioaktivnog otpada SSP. Đilas je ponizio Jankovića uvaljujući mu svoje đubre. Koliko juče, 22.02.2022., Đilasov kandidat za gradonačelnika, verovatno besan zbog poniženja, nastavio je da preti Beograđanima na TV N1. Kako ne može da se osveti Đilasu što ga ponižava, Vladeta Janković se iživljava preteći Beograđanima. Preti vraćanjem železničke stanice na staro mesto – gde joj više nije mesto. Da bi Janković vratio železničku stanicu na staro mesto, neminovno mora da sruši Beograd na vodi.

Kaže Janković, Beograd mora da ima glavnu železničku stanicu u centru grada. Janković ne zna da se Glavna železnička stanica „Beograd centar“ već nalazi u centru Beograda, u Prokopu, i da uveliko radi. Završena je prva faza gradnje te stanice. Nova železnička stanica se nalazi na samo kilometar i po od stare stanice. Šokantno je da ovu činjenicu ne zna kandidat za gradonačelnika, Vladeta Janković. To i ne čudi. On sam kaže da nije kompetentan da vodi grad. Setimo se da je pre nekoliko dana Vladeta Janković pretio da će da sruši pola Dorćola, tj. da će da sruši prelepo, novo naselje „K-Distrikt“ koje se nalazi podno Kalemegdana, i u kome živi oko 2500 građana (oko 800 dece). Da ne pominjem činjenicu da se Dragan Đilas, pre nego što je smenjen, sredinom 2013. zalagao za izmeštanje železničke stanice sa Savskog trga, i podržao gradnju Beograda na vodi. O tome se dovoljno zna.

Janković je na TV N1 lansirao i obećanje (ludom radovanje) o besplatnom gradskom prevozu. Dementni Janković je očigledno „zaboravio“ da su DS i njegov gospodar Đilas, 13 godina vladali Beogradom, i da im na pamet nije palo da uvedu besplatan javni prevoz. Zbog čega Đilas nije uveo besplatan prevoz od 2008. do 2013. kada je bio gradonačelnik? Amnezija ili demencija su doveli do toga da je Janković „zaboravio“ i da je njegova bivša stranka, DSS, vladala Beogradom od 2000. do 2008. godine. Zašto se tada Janković koji je bio vlast, nije založio da Beograd ima besplatan javni prevoz? Šta na sve to kaže Vladeta Janković? Gukni golube?

Kako je Đilasov štab uočio da Vladeta Janković pravi mnogo gafova, Đilas je odlučio da mu za nastup na TV N1, stavi „flastera“ u obliku mladog anonimusa i neradnika, Peđe Mitrovića, koji je u timu Vladete Jankovića navodno zadužen za ekonomiju i finansije. Ovim potezom Đilas je ponovo ponizio Jankovića, stavivši mu preilepak u televizijskoj emisiji.

Anonimus Peđa Mitrović, Vladetin flaster, neoprezno kaže na TV N1: „Da se borimo za to da ovaj grad i ova zemlja zaista postanu jedno dobro mesto za život“. Da je hteo Mitrović je mogao da se bori za Beograđane u poslednje 4 godine. Bio je gradski odbornik. Nije hteo da se bori za Beograđane, nije hteo da radi u Skupštini, nije hteo da opravda mandat i poverenje koje su mu Beograđani dali 2018. Odabrao je da 4 godine ne dolazi na sednice Skupštine grada Beograda i da ne radi ništa. Uredno je primao odborničku naknadu! I on nam sad soli pamet. Đilas je ponizio i Peđu Mitrovića. Koliko Đilas ne ceni mlađahnog Peđu Mitrovića, svedoči činjenica da ga uopšte nije stavio na gradsku listu, dok ga je na parlamentarnoj listi stavio na neprolazno 61. mesto! Mitrović je pokazao da ništa ne zna o Beogradu, pokazao je šokantno neznanje kao i Vladeta Janković, jer je u emisiji rekao: „Morate da imate železničku stanicu u centru grada. S te strane, je suludo da je ukinete“. Mitrović kao i Janković, ne zna da se Glavna železnička stanica „Beograd centar“ nalazi u centru Beograda, u Prokopu, na samo kilometar i po od stare stanice, i da uveliko radi. Kao što vidimo, ni Jankovićev član tima, takođe nije kompetentan za gradske poslove. Naravno, i Vladeta Janković i Peđa Mitrović, verovatno dobro znaju da postoji Glavna železnička stanica u Prokopu, ali se odlučuju da obmanjuju javnost.

I Janković i Mitrović kažu da treba uvesti red u javna gradska preduzeća. Da su kompetentni, a nisu, znali bi da je taj red uveden još 2013. godine kada je smenjen gradonačelnik Đilas. Do tada su sva javna beogradska preduzeća beležila gubitke. Od tada do danas, gotovo sva beogradska javna preduzeća posluju sa profitom, koji puni gradsku kasu! Evo samo primera jednog beogradskog javnog preduzeća. Direkcija za gradjevinsko zemljište je pljačkana 7 godina u periodu od 2004. do 2011. godine. Tada su na vlasti bili Đilasov DS i DSS Vladete Jankovića od 2004. do 2008. To je bila organizovana pljačka Direkcije i gradskog budžeta u kojoj je učestvovala gradska vlast i vrh Direkcije, koji su kreirali koruptivnu regulativu u oblasti upravljanja građevinskim zemljištem, koja je investitorima omogućila da plate samo 10 odsto naknade za uređenje građevinskog zemljišta, a 90 odsto obaveza prema Direkciji (Gradu Beogradu) nisu izmirili. Grad Beograd je oštećen za 35 milijardi dinara, ili 291 milion evra! To je trećina Budžeta Grada. Za taj opljačkani novac moglo je da se izgradi 150 vrtića ili da se kupi 1.500 autobusa. Janković je o svemu ovome ćutao. Čim je smenjen Jankovićev Đilas 2013. godine, nova gradska vlast SNS je stopirala taj kriminal. Od tada nema nijednog dinara duga novih investitora.

Kao i Janković, ni članovi njegovog, a u stvarnosti, Đilasovog tima, nemaju pojma kako funkcioniše grad Beograd, kako funkcionišu komunalni sistemi, ne znaju ni šta se gde nalazi. I članovi Jankovićevog tima će, po uzoru na Jankovića i gospodara Đilasa, nastaviti sa destruktivnim i neznalačkim izjavama. Umesto da gafove pravi jedan čovek – Vladeta Janković, sada će gluposti da izgovara njih još 19. Kuku lele!

Autor je poslanik i član predsedništva SNS

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s